Nyheter

/Nyheter/

Nya självguidade resor

Vi är glada att få presentera en mängd nya självguidade vandrings- och cykelresor runt om i Europa. Härliga resor till Slovenien, Italien, Spanien och Portugal! Under hösten och vintern har vi jobbat mycket med att utveckla den här delen av vår verksamhet då vi ser att det finns stort intresse att resa på egen hand men att ha allting uppbokat, en bra roadbook, kartor och GPS-spår som hjälp.

Vinvandring Piemonte & Barolo – Världskända vinregionerna Piemonte och Barolo har förutom sina makalösa viner även väldigt trevlig vandring.

Vincykling Piemonte – Piemonte är ett fantastiskt fint område för cykling – böljande gröna kullar med snöklädda alptoppar i bakgrunden, små landsvägar med lite trafik och jämnt utspridda byar med små caféer där det passar perfekt att ta en paus.

Vandring på Gran Canaria – helt uppdaterat och mycket bättre program med härligt tuffa vandringar på denna underskattade vandringsö.

Andalusiens Vita Byar – Med utgångspunkt från välkända byn Ronda har ni här en härlig cykelvecka mellan de vackra vita byarna i Andalusiens bergskedja Grazalema. En sinnenas vecka med härlig natur, god mat och trevliga människor – det bästa av den Spanska landsbygden helt enkelt!

Vingårdscykling Rioja – Rioja är som gjort för cykling med härligt böljande landskap och många vingårdar och byar att stanna till vid. Ni cyklar på cykelstigar, genom vinfälten på grusvägar och asfalterade traktorvägar och också på mindre landsvägar utan mycket trafik.

Pilgrimscykling Spanien – Den klassiska pilgrimsleden från León till Santiago de Compostela är en fantastisk cykelupplevelse! Turen börjar ni vid dörren till den Gotiska katedralen i León och sedan cyklar ni under 7 dagar mellan 27 och 55 km varje dag till ni kommer fram till Förlåtelsernas port i Santiago de Compostella.

Slovenien från berg till hav – En fantastisk cykelresa där ni följer de smaragdgröna floder från Julianska alperna ner till den soliga Adriatiska kusten. Resan börjar vid sagoliknande sjön Bled, en glaciarsjö känd för sin vackra kyrka på en ö och slottet osannolikt byggd längst ute på en klippvägg. Den här turen tar er förbi många av Sloveniens vackraste bergsvyer och bergspass, längs de svala floderna och genom flera vinodlande regioner.

By |2020-02-04T12:11:40+01:00februari 4th, 2020|Nyheter|0 kommentarer

Yoga-resor våren 2019

En vecka kvar tills det vänder, och ljuset kommer sakta tillbaka till våra mörka breddgrader. I väntan på det så kommer här ett litet julklappstips till dig själv: Yoga, vandring, sol och bad – kan ni tänka er en bättre kombination för återfå den energi som går förlorad under våra nordiska vintermånader!

Under 2019 har vi fyra resor med yoga och vandring att erbjuda! Den första går av stapeln på Kuba i början av mars, sedan har vi tre resor i fina Costa Brava under april, maj och juni månad.

Läs mer och se datum för våra kommande yoga-resor.

By |2018-12-19T15:41:09+01:00december 14th, 2018|Nyheter|0 kommentarer

Video – vandring i Andorra

 

Under juni har vi haft 3 grupper i Andorra och medan han guidade passade Pär på att filma så mycket som möjligt för att kunna göra vår första video för någon av våra resor. Spana gärna in den och verkar det intressant så har vi redan nu satt datumet för 2019 års resa till detta fantastiska lilla bergsland! Läs mer om Vandring i Andorra.

 

 

By |2018-07-11T17:02:04+01:00juli 11th, 2018|Nyheter|0 kommentarer

Portugal – nu kommer vi!

Nu fortsätter vi att utöka vårt utbud av självguidade resor – denna gång med en hårdsatsning på Portugal och dess fantastiska gamla vandringsleder. Vi erbjuder nu två vandringsveckor och en cykelvecka, alla med samma upplägg med bra boende, vandringsguide, transport av bagage när ni byter hotell och möjlighet med GPS-spår och såklart att få hjälp via telefon om något händer.

Är det Algarve ni är ute efter har vi både en cykel- och en vandringstur i detta natursköna område med Atlanten som ständigt sällskap, genom vackra naturreservat, över idylliska stränder, sanddyner och dramatiska havsklippor som miljö. Under vandringen har vi gjort upplägget så att vandringssträckorna kan kortas ner. Vi har samtidigt också ordnat lite lyxigare boende – allt för att göra vandringsveckan riktigt härlig. Läs mer om vandring Algarve.

Om ni vill cykla i Algarve så går vår cykeltur i samma område och vi använder delvis samma hotell. Även här har ni transport av bagaget de dagar ni byter hotell, allt för att ni ska kunna njuta fullt ut av cyklingen alla dagar. Ett par av dagarna passerar ni även gränsen till nästa provins norrut, Alentejo. Så vill ni cykla i Portugal, läs mer här.

Längre norrut, just utanför härliga Lissabon, ligger vackra Sintra-området. Området var, tack vara sjöfarten och Portugals kolonier, mycket rikt och adelsmännen byggde många spektakulära herrgårdar/palats. Många av husen ägs fortfarande av privatpersoner, andra har byggts om till lyxhotell. Vandringarna denna resa är inte jättelånga och ger gott om tid att utforska de fantastiska byarna och prova de många restaurangerna i högsta klass. Sen passar ni förslagsvis på att spendera några dagar i Lissabon innan hemresan! Läs mer om vandring i Sintra och Cascais.


Ja, här vandrar man i Portugal.

By |2018-04-27T18:06:20+01:00april 27th, 2018|Nyheter|0 kommentarer

Nya vandringar på Kanarieöarna

Nu har vi två spännande nyheter på Kanarieöarna – en härlig tur på egen hand på Teneriffa och La Gomera och sedan en fantastisk guidad vecka på La Palma.

Teneriffa och La Gomera

HÄRLIG NYHET – vandring på egen hand på favoritöarna Teneriffa och La Gomera! Två fina vandringar på Teneriffa och sedan färja över till La Gomera och fyra härliga vandringar väntandes där. Ni blir upphämtade på flygplatsen och har sedan det mesta ordnat inklusive transport till färjan, färjebiljetter och transporter till hotellen – ni vandrar och njuter, helt i egen takt. Läs mer

Guidad vandring på La Palma

I år ordnar vi vår egen guidade vandring på härliga och okända kanarieön La Palma. Pär har jobbat mycket på ön sista 4 åren och i år ordnar vi vår egen vandring dit. Datumen är 15-22 november och vi har redan bokningar bekräftade så turen blir 100% säkert av. Flygbiljetter köper ni själva, sedan väl på plats på ön har vi det mesta ordnat. Läs mer och häng med!

By |2018-04-04T09:56:05+01:00april 4th, 2018|Nyheter|0 kommentarer

Sardinien på egen hand

Vintertid och vi jobbar på för fullt med nya resor, många spännande nyheter på gång upp på våran hemsida tack vare nya samarbetspartners och nya länder. Först ut är Sardinen på egen hand, en fantastisk vandringsupplevelse på en av Medelhavets riktiga pärlor! Ni bor på små hotell på härliga platser, ni får bagaget transporterat och de flesta kvällar ingår härliga italienska middagar på hotellet. Och vilka vandringar! Flyger gör ni enkelt med Norwegian eller RyanAir.

Låter det intressant så läs gärna mer!

By |2018-01-19T12:58:21+01:00januari 19th, 2018|Nyheter|0 kommentarer

Julhälsning och många nyheter

Låt oss på Cykla & Vandra komma med lite inspiration inför julhelgen. Årets resesäsong går mot sitt slut men snart är det 2018 och vi arbetar för högtryck för att utöka vårt sortiment av fantastiska cykel- och vandringsresor!

Vårt fokus ligger på resor till Spanien men vi brinner också för resor till Latinamerika under vinterhalvåret. Våra resor till Kuba och Costa Rica/Panama har varit väldigt populära och vi räknar med att kunna upprepa dessa vintern 2018-19. Vi vill också passa på att påminna om att vi kan skräddarsy resor för familjer, privata grupper och företagsgrupper till de områden som vi kan. Titta gärna runt på vår cyklavandra.se och se om ni hittar något som passar er. Här kommer några smakprov på våra guidade resor!

Vandring på Kuba den 29 januari har platser kvar och vi kommer snart att lägga upp datum för kommande vintersäsong. Vi har också planer på att utöka med turer till det okända östra Kuba.

Läs mer

Costa Brava i Dalís fotspår – fantastiska vandringsdagar där vi startar vår vandring i Dalís födelsestad Figueres och avslutar den sedan i hans by Cadaqués. Läs mer

Vinvandring Priorat – Det mytomspunna lilla vinområdet Priorat har inte bara vin utan även vandring i världsklass. Med detta paket kombinerar vi de båda till en fantastiskt trevlig vandringsupplevelse. Läs mer

 

Vandring i Andalusiens Sierror den 5 maj kommer att ledas av Anders Elmfors, en fantastisk vandringsresa i ett Andalusien i vårskrud under 9 dagar. Läs mer.

 

Cykling på Sri lanka – En spännande nyhet med avresa den 25 oktober är med utmärkt stöd av följebuss, lokalguide och svensk färdledning. Första cyklar vi till staden och den arkeologiska platsen Polonnaruwa. I det gamla kungliga staden, vi uppleva historien om buddhismen i första hand. Vi utforskar ruinerna och templen i den antika huvudstaden, med på Unescos världsarvslista, innan vi fortsätter efter lunch genom risfälten och längs bevattningskanaler.

Läs mer.

Hoppas vi ses under 2018!

Julhälsningar från

Anders, Pär och Åsa.

By |2018-04-11T15:37:15+01:00december 19th, 2017|Nyheter|0 kommentarer

Självguidade vandringar Andorra & Mallorca

Solnedgång
Mallorcas fantastiska landsbygd lockar till vandring

Nu kan vi stolt presentera självguidade vandringsturer till två av våra mest efterfrågade destinationer – Andorra och Mallorca!

Mallorca har länge varit en favorit bland europeiska vandrare men senaste åren har även svenskar börjat hitta hit. Här har vi tagit fram ett paket på den vackra och dramatiska västkusten, perfekt för en långhelg vandring eller som en del av en vecka på ön som därefter avslutas med några lugnare dagar vid stranden.

Läs mer om vårt paket för självguidad vandring på Mallorca!

Estany de l'Estanyó

Andorra, nästlat i soliga Pyrenéerna, har några av de bästa dagsvandringarna i alpin miljö vi sett någonstans. Kommer ni i början av sommaren får ni en blomsterprakt som är svårslagen. Under hösten får ni ett skådespel då de många lövträden börjar skifta färg från grönt till gult och rött. Vi anpassar detta paket efter era önskemål och budget, allt för en riktigt lyckad vandringsvecka!

Läs mer om vår härliga vandring i Andorra!

By |2018-04-11T15:37:15+01:00oktober 12th, 2017|Nyheter|0 kommentarer

Nyhet – Costa Rica och mer!

Costa Rica

Spännande nyheter! Senaste åren har vi jobbat mycket kring Karibien och vi ser en större och större efterfrågan för det här fantastiska området. Anders har de senaste åren gjort resor i Karibien och Centralamerika. Öar och länder överfyllda med upplevelser och ett fantastiskt vinterklimat. Åsas Kuba-resor har blivit riktigt populära och bokas snabbt upp, nu är till exempel november fullsatt och februari-resan har börjat bokas.

Nu fortsätter vi med ett nytt land – Costa Rica! Hit ordnar vi tre resor nu i vintern. Anders gör en naturresa till Costa Rica & Panama som i princip är fullsatt. Samtidigt så har Åsa ordnat en resa till Costa Rica åt en privat grupp.

Då vi ser det stora intresset och har ett så bra program vill vi öppna upp det för fler. Vi har därför bokat upp rum för en liten grupp mellan den 18 februari och 3 mars. Det är Pär, som spenderade ett par månader i landet för några år sedan, som nu ser mycket fram emot att få återvända! Vi har har dessutom en svensktalande lokalguide som är med oss på vandringarna. Låter det intressant? Läs gärna mer om vår Vandring i Costa Rica!

Colombia

Anders har också ett nytt guideuppdrag som han gärna vill att ni följer med honom på – till spännande Colombia!

Följ med mig på en fantastisk naturresa till Colombia! Under de senaste fyra åren har jag gjort ett tiotal besök i Colombia, ett av Latinamerikas mest intressanta länder. Jag har vandrat i bergen, skådat djur och fåglar samt besökt ett tiotal av de större städerna. Bland dem som rest i runt i Sydamerika brukar tiden i Colombia ofta beskrivas som den roligaste. Vi kommer att möta en otrolig mångfald av djurliv, naturtyper, kulturer och mat. Resan är upplagd av Pelle Ståldal på Världens resor som har bott i landet och är Sveriges mest erfarna arrangör av resor till Colombia. Gå in på följande länk om du vill se hela programmet.

Pelle på Världens resor har lyckats göra en resa till några av de mest attraktiva områdena för naturälskare till ett bra pris. De platser vi besöker är sedan flera år populära destinationer för inhemska och utländska turister.

Läs mer om denna resa på varldensresor.se

Red-eyed Leaf Frog (Agalychnis callidryas)

early morning

By |2018-04-11T15:37:15+01:00juli 6th, 2017|Nyheter|0 kommentarer

Vill du ha vårat inspirerande nyhetsbrev?

Vi skickar ut ett nyhetsbrev ungefär en gång i månaden med nya resor och andra nyheter. Häng med på resan!