Datum:
4 juni – 11 juni 2024
17-24 september 2024

Andorra och Pyrenéerna – magiskt klingande namn för bergsälskare. Här finns fantastiska vandringar för alla nivåer, mysiga byar, massor av sol och bra restauranger. Detta paket ger er en fantastisk introduktion till en av världens bästa vandringsområden – Pyrenéerna. Över 300 dagar med sol per år, oändligt med vandringsstigar, korta transporter och tre spännande länder och många olika kulturer att utforska så är det tydligt varför området blivit så populärt.

Svårighetsgrad: Lätt till Medel

Första hotellet vi bor på heter Hotel Coma bor på det bästa hotellet vi hittat i Andorra, en av de få där de flesta rum har balkonger, där det finns en stor terass och vi har en fin utsikt över bergen.  Sedan i Spanien bor vi på Cerdanya EcoResort

Flyger gör vi med miljökompenserat direktflyg från Arlanda till Barcelona med Norwegian.

Sedan 2010 har Pär spenderat många veckor och ibland månader per år i Andorra, läs gärna hans lilla guide till Andorra. Sedan 2012 har vi också jobbat med grupper och vandringar i landet och vi törs lova att få svenskar känner områdets vandringar så väl som vi gör.

Passar inte dessa datum kan ni även vandra i Andorra på egen hand.

Tidsplan

Dag 1 
Buss från flygplatsen till vårt hotell i Andorra.
Vi checkar in på hotellet och träffas sedan för gemensam middag.
Middag på hotellet.

Dag 2 
Frukost på hotellet
Bussen hämtar oss och kör oss 30 minuter till dagens vandringsområde, vackra Vall d’Incles. Här vandrar vi med möjlighet till två olika turer, en perfekt introduktionsdag.
Lunch-picknick har vi själva ordnat genom hotellet eller byns lokala bageri.
Middag på hotellet.

Dag 3
Frukost på hotellet
Idag åker vi en kort transport upp till vackra Sorteny-dalen där vi återigen har flera olika möjligheter till vandringar, från en enklare vandring i dalen till en toppbestigning av Pic de l’Estanyó (2915mts.) för de riktigt starka. Sedan samlas vi på den trevliga bergshyttan innan vi vandrar ner till den väntande bussen.
Middag på hotellet.

Dag 4 
Frukost på hotellet
Åter buss till Vall d’Incles, idag med målsättningen att vandra in i Frankrike! Vi vandrar upp till gränsen och sedan vidare ner till ett par vackra sjöar för de som så önskar.
Middag på egen hand – vi tipsar gärna om restaurang nere i Andorra de Vella.

Dag 5 
Frukost på hotellet.
Vilodag eller vandring på egen hand, kanske lockar en dag med shopping i Andorra La Vella?
Middag på hotellet.

Dag 6 
Frukost på hotellet.
Idag tar vi en riktigt härlig topptur på berget närmast hotellet. Även om det går att starta direkt från hotellet så åker vi minibuss och taxi upp till 2000 höjd till Coll de Ordino och sedan vandrar vi stadigt uppåt till Andorras mittpunkt, Casamanya 2752 meter över havet. Härifrån ser vi i princip hela Andorra, långt in i Spanien och långt norrut i Frankrike.
Middag på hotellet.

Dag 7 
Frukost på hotellet.
Buss upp till Sorteny-dalens parkering men idag gör vi en fantastiskt vacker vandring upp i Rialb-dalen. För de som vill ha en enklare vandring vänder man när man så önskar, för de som vill går vi en rundtur (cirka 10 km) och för de med kraft i benen kan man passa på att göra en extra topp.
Avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 8 
Frukostpåse.
Buss till flygplatsen väldigt tidigt.

Hotel Coma 3*

La Coma är en en av de få hotellen med trädgård, balkonger, terasser och grönska i hela Andorra. Det ligger dessutom i Andorras finaste by, Ordino, med massor av natur och bra restauranger runt hörnet. Det är lätt att ta sig ner till huvudstaden Andorra la Vella när man önskar det, buss går var 20:e minut.

Några citat från Tripadvisor där hotellet har betyget 4,5 av 5. Läs mer på Tripadvisor.

This hotel is officially only rated as 3 stars but it could easily be 4. The rooms and beds are comfortable, the staff very friendly and the views incredible.

Hotel La Coma sits in gardens but only a 5 minute walk into the village of Ordino with a choice of bars and restaurants. There are a wide range of dishes available for breakfast including some cooked to order. The restaurant has views across the gardens and village to the surrounding mountains.

 

Hotellet har pool, tennisbana, minigolfbana och lekplats.

Mer information och bokning

Vädret?
Området är känt för att ha väldigt stabilt väder. Ni vandrar på mellan 1500 och 2500 meters höjd så även sommartid är temperaturen perfekt och på nätterna så blir det svalare så man lättare kan sova.

Hur svår är vandringen?
Det här är en av de bästa områdena i hela Pyrenéerna för vandring. Stigarna är bra och de stigningar och nedförsbackar ni stöter på är till allra största del relativt moderata i lutning. Det är få riktiga stup och branter. Vi anpassar vandringen efter deltagarna.
Med det sagt så är det ändå väldigt kuperat i Andorra och vi rekommenderar alltid att träna att gå i till exempel slalombackar för att bättre klara av upp- och nedförsbackarna och på så vis få ut mesta möjliga av veckan.

Kan vi kombinera resan med några dagar i Barcelona eller vid stranden?
Javisst, det går bra att ansluta vid start eller slut av vår vandringsvecka.

Vad ingår?
7 nätter hotell
Transfer till/från Andorra
Transfer alla gemensamma vandringsdagar (ej vilodag)
7 frukost
6 middagar inklusive dryck
Guide (2 guider vid över 12 personer)

Vilket flyg bokar vi?
Bussen från och till flygplatsen anpassas för följande flyg. Om ni reser från Köpenhamn, Göteborg eller kommer ner i förväg så möts vi på flygplatsen denna tid.

Lördag den 26 juni
Arlanda (ARN) -> Barcelona (BCN)
Norwegian kl.12:15 — 15.40, flyg D85551

(Om ni flyger från annan ort eller någon dag innan så möts vi på flyget.)

Lördag den 3 juli
Barcelona (BCN) -> Arlanda (ARN)
Norwegian kl.08:00 — 11.35, flyg D85550

Pris och bokning

Del i dubbelrum:  ? kronor/person
Enkelrumstillägg: ? kr

För frågor, skriv till: par@cyklavandra.se

  Bokningsförfrågan

  * Denna förfrågan är inte bindande.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Korfu & Paxos

  16 september - 23 september

  Korfu & Paxos

  23 september - 30 september

  Piemonte & Ligurien

  8 oktober - 14 oktober

  Portugal med SvD

  9 oktober - 16 oktober