4 juni – 11 juni 2024 – få platser kvar
17-24 september 2024- få platser kvar

Andorra och Pyrenéerna – magiskt klingande namn för bergsälskare. Under en vecka utforskar vi några av våra favoriter i tre länder – Andorra, Frankrike och Spanien. Här finns fantastiska vandringar för alla nivåer, mysiga byar, massor av sol och bra restauranger. Detta paket ger er en fantastisk introduktion till en av världens bästa vandringsområden – Pyrenéerna. Här hittar vi 300 dagar med sol per år, oändligt med vandringsstigar, den spännande katalanska kulturen och de vackra bergen – inte för inte har det blivit ett så populärt område att besöka!

Flyger gör vi med miljökompenserat direktflyg från Arlanda till Barcelona med Norwegian.

Pär Lindholm, en av oss på Cykla & Vandra, bor själv i Pyrenéerna. Läs gärna hans lilla guide till Andorra. Sedan 2012 har vi också jobbat med grupper och vandringar i detta vackra område. Passar inte dessa datum kan ni även vandra i Andorra på egen hand.

Svårighetsgrad: Lätt till Medel

Tidsplan

Dag 1  – välkommen till Pyrenéerna
Ankomst till Barcelona, där väntar vår guide och tar er till vår buss. Vi åker sedan 2h 30 minuter upp till Andorra.
Vi checkar in på hotellet och träffas sedan för gemensam middag.
Middag på hotellet.

Dag 2 – Vall d’Incles
Vi börjar veckan med en vandring i vackra dalen Vall d’Incles.  Denna dal ligger på hela 1700 meters höjd och har en imponerande flora med massor av orkidéer (framförallt juni-resan) och möjlighet att se många stora fåglar – här har vi sett flera sorters gamar och örnar under åren. Vi börjar gå gemensamt och delar sedan gruppen i en lättare och en tuffare tur.
Pick-nick lunch har vi fått med oss från hotellet.
Middag gemensamt på hotellet.

Dag 3 – Sorteny
Idag åker vi en kort transport upp till vackra Sorteny-dalen. Vi gör en cirkulär vandring, även här med möjlighet till en lättare eller tuffare tur, och träffas sedan vid bergshyttan i dalen. Här tar vi en after-walk dryck innan vi vandrar de sista kilometrarna ner till bussen.
Pick-nick lunch som vi fått med oss från hotellet.
Middag på egen hand

Dag 4 – ledig dag
Ledig dag i Andorra – shopping i huvudstaden Andorra la Vella, spa-besök, eller bara ta det lugnt vid poolen? Har ni pigga ben och vill göra en riktgt fin topptur upp till Pic de Casamanya (2752 m) så hjälper vi er med transport till starten (10 minuter med taxi).
Gemensam middag på hotellet

Dag 5 – varma källor
Efter frukost så checkar vi ut och hoppar på vår buss. En vacker bussresa tar oss in i Frankrike, över bergspasset Coll de Puymorens och in i dalen Cerdanya. Här styr vi mot trevliga franska byn Dorre där vi gör vi en kortare vandring till vackra lilla kyrkan Santa Maria de Bell-lloc. Bell-lloc är katalanska för Vacker Plats – och det är det! Vandringen avslutar vi på de varma källorna i Dorres som vi såklart besöker – en härlig upplevelse med vacker utsikt.

Vi har med oss pick-nick påsar från hotellet.

Efter de varma källorna fortsätter vi söderut in i Spanien mot vårt nästa hotell. Framme i lilla byn Llanars checkar vi in och träffas lite senare för gemensam middag.
Middag på hotellet.

Dag 6 – tur i dalen
Frukost på hotellet.
Idag gör vi en vacker tur i dalen med start direkt från hotellet. Vi besöker bland annat den läckra lilla byn La Roca som vi kan ana är byggd just ovanpå en klippa. Vi avslutar vandringen i vackra grannbyn Camprodon, en av Kataloniens mest kända byar med den vackra gamla bron, de mysiga små gatorna och de många små butikerna och restaurangerna. Här äter ni lunch på egen hand.
Middag på egen hand.

Dag 7  – bergstoppar i Frankrike
En spektakulär avslutningsdag då vi tar buss upp till skidorten Vallter 2000. Här parkerar vi på samma höjd som Kebnekaise. Målsättningen är att bestiga en eller två av de toppar som utgör gränsen till Frankrike.  En dag man sent glömmer!
Om man vill gå en enklare vandring är även den väldigt fin då vi följer en fjällbäck upp till en bemannad hytta.
Middag på hotellet.

Dag 8  – hemresa
Frukostpåse från hotellet
Buss till flygplatsen tidigt.

En härlig vecka är över!

Hotel La Coma 3*

La Coma 3* är en en av de få hotellen med trädgård, balkonger, terasser och grönska i hela Andorra. Det ligger dessutom i Andorras finaste by, Ordino, med massor av natur och bra restauranger runt hörnet. Det är lätt att ta sig ner till huvudstaden Andorra la Vella när man önskar det, buss går var 20:e minut. Hotellet har pool, tennisbana, minigolfbana och lekplats.

Hotel Grevòl 4*

Hotel Grevòl SPA 4* är ett härligt hotell med stor trädgård, spa och bra restaurang. Hotellet ger också en bra utgångspunkt för de vandringar vi gör i området.

Mer information och bokning

Vädret?
Området är känt för att ha väldigt stabilt väder. Ni vandrar på mellan 1500 och 2500 meters höjd så även sommartid är temperaturen perfekt och på nätterna så blir det svalare så man lättare kan sova.

Hur svår är vandringen?
Det här är en av de bästa områdena i hela Pyrenéerna för vandring. Stigarna är bra och de stigningar och nedförsbackar ni stöter på är till allra största del relativt moderata i lutning. Det är få riktiga stup och branter. Vi anpassar vandringen efter deltagarna.

Kan vi kombinera resan med några dagar i Barcelona eller vid stranden?
Javisst, det går bra att ansluta vid start eller slut av vår vandringsvecka.

Vad ingår?
7 nätter hotell
7 frukost
6 luncher
5 middagar
Inträde varma källor i Frankrike
Transfer enligt programmet (ej vilodag)
Guide (2 guider vid över 15 personer)

Flyg

I paketet ingår flygresa tur och retur från Stockholm. Önskar ni flyga från annan ort, boka flyg själva (för att stanna kvar längre) eller åker tåg ner så är det inga problem. Bokar ni resan själva så drar vi av 2500 kr/person på paketpriset. Vi träffas på flygplatsen i Barcelona när gruppen landar.

Utresa
Arlanda (ARN) -> Barcelona (BCN)
Norwegian kl.12:05 — 15.30, flyg D85501

Hemresa
Barcelona (BCN) -> Arlanda (ARN)
Norwegian kl.07:50 — 11.25, flyg D85550

Pris och bokning

Del i dubbelrum:  19950 kronor/person

Enkelrumstillägg: 1700 kr (få rum tillgängliga)
Superior-rum: pris vid förfrågan

Bokar ni resa ner själva drar vi av 2500 kr på priset.

För frågor, skriv till: par@cyklavandra.se

  Bokningsförfrågan

  * Denna förfrågan är inte bindande.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Orkidévandring i Italien

  20 april - 27 april

  Portugal med SvD

  20 april - 27 april

  Portugal med SvD

  27 april - 4 maj