Nu fortsätter vi att utöka vårt utbud av självguidade resor – denna gång med en hårdsatsning på Portugal och dess fantastiska gamla vandringsleder. Vi erbjuder nu två vandringsveckor och en cykelvecka, alla med samma upplägg med bra boende, vandringsguide, transport av bagage när ni byter hotell och möjlighet med GPS-spår och såklart att få hjälp via telefon om något händer.

Är det Algarve ni är ute efter har vi både en cykel- och en vandringstur i detta natursköna område med Atlanten som ständigt sällskap, genom vackra naturreservat, över idylliska stränder, sanddyner och dramatiska havsklippor som miljö. Under vandringen har vi gjort upplägget så att vandringssträckorna kan kortas ner. Vi har samtidigt också ordnat lite lyxigare boende – allt för att göra vandringsveckan riktigt härlig. Läs mer om vandring Algarve.

Om ni vill cykla i Algarve så går vår cykeltur i samma område och vi använder delvis samma hotell. Även här har ni transport av bagaget de dagar ni byter hotell, allt för att ni ska kunna njuta fullt ut av cyklingen alla dagar. Ett par av dagarna passerar ni även gränsen till nästa provins norrut, Alentejo. Så vill ni cykla i Portugal, läs mer här.

Längre norrut, just utanför härliga Lissabon, ligger vackra Sintra-området. Området var, tack vara sjöfarten och Portugals kolonier, mycket rikt och adelsmännen byggde många spektakulära herrgårdar/palats. Många av husen ägs fortfarande av privatpersoner, andra har byggts om till lyxhotell. Vandringarna denna resa är inte jättelånga och ger gott om tid att utforska de fantastiska byarna och prova de många restaurangerna i högsta klass. Sen passar ni förslagsvis på att spendera några dagar i Lissabon innan hemresan! Läs mer om vandring i Sintra och Cascais.