Gran Canaria bjuder på fantastiska vandringar i ett stort landskap! Ni får uppleva de spektakulära centrala- och den vilda nordvästra delen av Gran Canaria. Vi har jobbat mycket och guidat på Gran Canaria och det är en av våra favoritdestinationer i Spanien.

För många fler bilder, se här

Om ni vill förlänga resan med några dagar i Las Palmas eller på sydkusten fungerar det utmärkt, då ordnar vi så att ni blir upphämtade/avlämnade där istället för på flygplatsen.

Det här paketet passar utmärkt från par till kompisgäng.

Svårighetsgrad: Medel

Jag vill skriva till dig och tacka för en fantastisk vandringsresa. Jag är lycklig ända in i själen efter den och oj,  vilket fint arbete ni gör som sätter ihop de här resorna. Naturen är underskön, vandringarna härligt varierade, boendena genuina och vackra/mysiga och personalen har varit så trevliga och tillmötesgående. Och all transfer har funkat perfekt. Kartorna på GPS:en och vägbeskrivningarna var så utförliga att jag som vandrade ensam alltid kände mig trygg med att kunna hitta rätt. Gran Canaria är så otroligt fint för vandring! Tänk om fler kunde få uppleva dessa vackra områden av öarna.  Jag kommer absolut och med glädje att resa med er igen.
Återigen stort Tack!
Karin, julen 2023

Tidsplan

Dag 1: Ankomst till Gran Canaria
Vid ankomst till flygplatsen står en taxi och väntar på er, den kör er sedan 1 timme till ert första hotell vid byn Agaete längs öns nordvästra kust. Ni checkar in på ert lilla hotell, bland apelsin- och bananplantager, och kan sedan ta det lugnt vid poolen.

Dag 2: Mirador de la Paloma (12.5 km)
Efter frukost så börjar ni veckans första vandring direkt från hotellet. Ni börjar med att följa dalgången några kilometer till byn San Pedro. Här viker stigen av upp på berget och ni följer den månghundraåriga Camino Real stigen upp till Montaña Bibique (645 meter över havet). Ni fortsätter sedan vidare upp ända till utsitktspunkten Mirador de la Paloma (850 meter över havet). Härifrån har ni en fantastiskt vy över västra Gran Canaria och mot Teneriffa och Teide. Härifrån går vandringen längs bergskammen ner till byn Puerto de las Nieves längs en smal grusstig. Väl nere rekommenderar vi buss eller taxi tillbaka till hotellet. Är ni höjdrädda föreslår vi att ni denna dag tar det lugnt vid havet eller går en kortare vandring i dalen.

4.5 timmar, 12.5 km, 525 m uppåt, 650 m nedåt.

Dag 3: Fagajesto, – Pinos de Galdar – Tejeda (11 -13,5 km)

Idag stundar en tekniskt enkel vandring, ni startar längs en lugn asfalterad gränd med fantastisk utsikt över ön! Sedan följer historiska vandringsleder upp i den vintergröna skogen Pinos de Galdar, sedan via Cruz de Tejeda till den högst belägna byn på hela ön: Tejeda. Byn ligger vackert beläget på en terrass sluttning med både Roque Nublo (1813 m ö havet) och Roque Bentayga (1415 m ö havet) i sikte. Uppförsbackarna är långa och ibland branta, särskilt sektionen genom pinjeskogen där ni går på lavagrus. Vandringen nerför sker mer gradvis, längs en stenig led som sicksackar längs sluttningen och genom fruktträdgårdar. Vill ni så kan ni idag förkorta vandringen 2 km genom att be taxichauffören köra er lite högre upp i början. Ta med er mer snacks på dagens vandring då det enda ställe där det finns restaurang är i Tejeda. Där bor ni sedan de följande tre nätterna.

5 – 6,5 timmar, 11/13.5 km, 700/825 m uppåt, 700 m nedåt.

Day 4: Kring Roque Nublo (12 km)
En härlig vandring kring en av öns mest kända landmärken, den stora vulkaniska stenen Roque Nublo. Dagens vandring börjar längs en asfaltväg innan ni tar en stig som börjar zig-zagga upp för bergssidan. Ju högre upp ni kommer desto tydligare ser man att ni vandrar upp ur en gammal krater, nu kraftigt eroderad. Efter turen runt Roque Nublo fortsätter ni genom en vacker skog ner till ett bergspass där ni kan vänta på lokalbussen som går tillbaka till Tejeda. Om ni vill vandra mer så kan ni gå hela vägen tillbaka, då blir det 8 km och ungefär 2 timmar extra.

5,5 timmar, 12 km, 800 m uppåt, 400 m nedåt.

Dag 5: Degollado de Sargento – Altavista – Artenara (8,8 – 13 km)

Ni startar dagen med en taxiresa till passet Degalloda del Sargenta. Dagens vandring går sedan upp till Altavista toppen (1378 m ö havet) i utkanten av naturreservatet Tamadaba. Vandringen är enkel men intressant. Ni har under dagen en härlig vy över Teide, Spaniens högsta berg. Efter vandringen blir ni upphämtade av taxi i byn Artenara. Om vandringen går snabbt passar det utmärkt att äta lunch eller ta något svalkande att dricka medan ni väntar på er transport tillbaka till Tejeda.

3-4/5 timmar, 8,8/13 km, 300/500 m stigning (beroende på vilken vandring ni väljer), 300/450 m nerför.

Dag 6: Från Tejeda till La Lechuza (12.5 km)
Efter en 10 minuter taxi-transfer till La Culata (1225 meter över havet) börjar ni er vandring. Ni går upp över La Cumbre mot den gröna norra delen av ön. Ni går en kort bit på samma stig som igår innan ni kommer upp till bergskammen som ni sedan följer under några kilometer. Framför er har ni Pico de las Nieves, öns högsta berg. Stigen vänder sedan nedåt och ni följer gamla stigar och små grusvägar ned mot ert sista hotell. Sista kilometerna går längs asfalterad väg, men belöningen är stor – ett dopp i polen!

5 timmar, 12.5 km, 500 m uppåt, 325 m nedåt.

Dag 7: Vandring eller besöka Las Palmas
Idag kan ni välja mellan två olika vandringar eller att besöka öns huvudstad, Las Palmas. Vandringarna är väldigt vackra och följer de bördiga ravinerna med fruktträd och grönsaksodlingar. Om ni väljer att besöka Las Palmas så tar ni först en enkel vandring i lätt nedförsbacke (45 minuter) till San Pedro och sedan buss därifrån. På eftermiddagen tar ni buss upp igen och sedan förslagsvis taxi upp till hotellet.

Långa vandringen:
5/6.5 timmar, 14 km, 715 m uppåt/nedåt

Dag 8: Slut på resan
Efter frukost är veckans program slut. Transport väntar på er på hotellet som tar er till flygplatsen. Om ni önskar transport eller till de soliga södra delarna hjälper vi er självklart med detta.

Tidsperiod & pris

Inkluderat

7 nätter i hotell
7 frukostar
3 middagar
Taxi från flygplatsen till första boendet
Taxi från sista boendet till flygplatsen
Transport av bagage 3 och 6 dagen
Taxi i samband med vandringarna dag 3,5 och 6 (enligt program)
Kartor och detaljerade vandringsbeskrivningar (på engelska)
24 timmars assistens via telefon

Ingår ej

Flyg till Gran Canaria
Extra måltider
Extra transporter
Övrigt som ej nämns ovan

Hotell

Hotel Rural Las Longeras (Agaete)
Stort charmigt gammalt hus beläget i den bördiga Agaete-dalen med stora odlingar av bananer, apelsiner och världens nordligaste kaffeplantager. Byggnaden har tillhört familjen Manrique de Lara sedan 1600-talet.
laslongueras.com

Fonda de la Tea-Tejeda
Ett mysigt hotell i den charmiga byn Tejeda, en av Spaniens vackraste byar och den perfekta utgångspunkten för många vandringar.
hotelfondadelatea.com

Hotel Rural Las Calas-San Mateo
Denna herrgård från 1600-talet har renoverats till modern standard men med stor del av sin traditionella arkitektur och charm fortfarande på plats. Exklusivt designade rum i minimalistisk stil med arabiska influenser.
hotelrurallascalas.com

TidsperiodDubbelrumEnkelrum
15/08-30/09820 €1065 €
01/10-14/12895 €1145 €
15/12-06/01 2024915 €1199 €
07/01-25/10 2024895 €1145 €
26/10-14/12 2024915 €1199 €

Pris per person i euro. Pris för 2024.

För mer information, maila: info@cyklavandra.se

  Bokning

  Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.
   
  Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Pilgrimscykling Spanien

  Pilgrimscykling Spanien

  Den klassiska pilgrimsleden från León till Santiago de Compostela är en fantastisk cykelupplevelse! Turen börjar ni vid dörren till den ...
  Andalusiens Vita Byar

  Andalusiens Vita Byar

  Med utgångspunkt från välkända byn Ronda har ni här en härlig cykelvecka mellan de vackra vita byarna i Andalusiens bergskedja ...
  Cykelhelg längs vackra Österlen

  Cykelhelg längs vackra Österlen

  Upptäck Österlens vackra natur från cykelsadeln – en härlig cykelhelg mellan äppelodlingar, slott, ängar, vackra bondgårdar och milslånga stränder. Cyklar ...