Gran Canaria bjuder på fantastiska vandringar i ett stort landskap! Det här paketet har vi förberett med en mycket duktig lokal samarbetspartner som tar emot er på flygplatsen och guidar er under era vandringsdagar. Ni får uppleva de södra, centrala och den vilda nordvästra delen av Gran Canaria! Vi har jobbat mycket och guidat på Gran Canaria och det är en av våra favoritdestinationer i Spanien.

För många fler bilder, se här

Om ni vill förlänga resan med några dagar i Las Palmas eller på sydkusten fungerar det utmärkt, då ordnar vi så att ni blir upphämtade/avlämnade där istället för på flygplatsen.

Det här paketet passar utmärkt från par till kompisgäng.

Svårighetsgrad: Medel

Tidsplan

Dag 1: Ankomst till Gran Canaria
Vid ankomst till flygplatsen står en taxi och väntar på er, den kör er sedan 1 timme till ert första hotell vid byn Agaete längs öns nordvästra kust. Ni checkar in på ert lilla hotell, bland apelsin- och bananplantager, och kan sedan ta det lugnt vid poolen.

Dag 2: Mirador de la Paloma (12.5 km)
Efter frukost så börjar ni veckans första vandring direkt från hotellet. Ni börjar med att följa dalgången några kilometer till byn San Pedro. Här viker stigen av upp på berget och ni följer den månghundraåriga Camino Real stigen upp till Montaña Bibique (645 meter över havet). Ni fortsätter sedan vidare upp ända till utsitktspunkten Mirador de la Paloma (850 meter över havet). Härifrån har ni en fantastiskt vy över västra Gran Canaria och mot Teneriffa och Teide. Härifrån går vandringen längs bergskammen ner till byn Puerto de las Nieves längs en smal grusstig. Väl nere rekommenderar vi buss eller taxi tillbaka till hotellet. Är ni höjdrädda föreslår vi att ni denna dag tar det lugnt vid havet eller går en kortare vandring i dalen.

4.5 timmar, 12.5 km, 525 m uppåt, 650 m nedåt.

Dag 3: Agaete till Tejeda (20.5/12.5 km)
Idag blir ni skjutsade till byn Firgas för en vandring i den vackra ravinen Barranco de Azuaje. Ni vandrar här genom öns största lagerskog, ett grönt och frodigt landskat med en liten bäck med vattenfall – ett landskap man inte förknippar med Gran Canaria! Efter vandringen blir ni skjutsade till vackra bergsbyn Tejeda där ni bor de följande tre nätterna.

5 timmar, 12.5/20.5 km, uppåt m ascent, 850/500 m nedåt.

Day 4: Kring Roque Nublo (12 km)
En härlig vandring kring en av öns mest kända landmärken, den stora vulkaniska stenen Roque Nublo. Dagens vandring börjar längs en asfaltväg innan ni tar en stig som börjar zig-zagga upp för bergssidan. Ju högre upp ni kommer desto tydligare ser man att ni vandrar upp ur en gammal krater, nu kraftigt eroderad. Efter turen runt Roque Nublo fortsätter ni genom en vacker skog ner till ett bergspass där ni kan vänta på lokalbussen som går tillbaka till Tejeda. Om ni vill vandra mer så kan ni gå hela vägen tillbaka, då blir det 8 km och ungefär 2 timmar extra.

5,5 timmar, 12 km, 800 m uppåt, 400 m nedåt.

Dag 5: Roque Bentayga (10 km)
Efter de tre senaste dagarnas lite tuffare turer så väntar idag en enklare men lika vacker tur till Roque Bentayga. Det här var urbefolknings heliga plats där folk från öns olika byar möttes under högtiderna. Idag är det en UNESCO-skyddad plats av stort kulturellt värde.
Efter vandringen tipsar vi om att besöka Tejedas lilla trädgård för medicinska växter.

4/5 timmar, 10/14 km, 700/900 m stigning (beroende på vilken vandring ni väljer).

Dag 6: Från Tejeda till La Lechuza (12.5 km)
Efter en 10 minuter taxi-transfer till La Culata (1225 meter över havet) börjar ni er vandring. Ni går upp över La Cumbre mot den gröna norra delen av ön. Ni går en kort bit på samma stig som igår innan ni kommer upp till bergskammen som ni sedan följer under några kilometer. Framför er har ni Pico de las Nieves, öns högsta berg. Stigen vänder sedan nedåt och ni följer gamla stigar och små grusvägar ned mot ert sista hotell. Sista kilometerna går längs asfalterad väg, men belöningen är stor – ett dopp i polen!

5 timmar, 12.5 km, 500 m uppåt, 325 m nedåt.

Dag 7: Vandring eller besöka Las Palmas
Idag kan ni välja mellan två olika vandringar eller att besöka öns huvudstad, Las Palmas. Vandringarna är väldigt vackra och följer de bördiga ravinerna med fruktträd och grönsaksodlingar. Om ni väljer att besöka Las Palmas så tar ni först en enkel vandring i lätt nedförsbacke (45 minuter) till San Pedro och sedan buss därifrån. På eftermiddagen tar ni buss upp igen och sedan förslagsvis taxi upp till hotellet.

Långa vandringen:
5/6.5 timmar, 14 km, 715 m uppåt/nedåt

Dag 8: Slut på resan
Efter frukost är veckans program slut. Om ni önskar transport till flygplatsen eller till de soliga södra delarna hjälper vi er självklart med detta.

Tidsperiod & pris

Inkluderat

7 nätter i hotell
7 frukostar
3 middagar
Taxi från flygplatsen till första boendet
Taxi från sista boendet till flygplatsen
Transport av bagage 3 och 6 dagen
Taxi i samband med vandringarna dag 3,5 och 6 (enligt program)
Kartor och detaljerade vandringsbeskrivningar (på engelska)
24 timmars assistens via telefon

Ingår ej

Flyg till Gran Canaria
Extra måltider
Extra transporter
Övrigt som ej nämns ovan

Hotell

Hotel Rural Las Longeras (Agaete)
Stort charmigt gammalt hus beläget i den bördiga Agaete-dalen med stora odlingar av bananer, apelsiner och världens nordligaste kaffeplantager. Byggnaden har tillhört familjen Manrique de Lara sedan 1600-talet.
laslongueras.com

Fonda de la Tea-Tejeda
Ett mysigt hotell i den charmiga byn Tejeda, en av Spaniens vackraste byar och den perfekta utgångspunkten för många vandringar.
hotelfondadelatea.com

Hotel Rural Las Calas-San Mateo
Denna herrgård från 1600-talet har renoverats till modern standard men med stor del av sin traditionella arkitektur och charm fortfarande på plats. Exklusivt designade rum i minimalistisk stil med arabiska influenser.
hotelrurallascalas.com

TidsperiodDubbelrumTrippelrum
5/1 -- 31/3830 €740 €
1 -- 12/4850 €760 €
13 -- 30/4800 €720 €
1/5 -- 30/9780 €690 €
1/10 -- 31/10800 €720 €
1/11 -- 18/12830 €740 €
19/12 2020 -- 5/1 2021850 €760 €

För mer information, maila: info@activespain.se

    Bokningsförfrågan

    Trevligt att ni är intresserad av denna tur på egen hand. Fyll i kontakt-formuläret så hör vi av oss.


    Galleri

    Andra härliga resor