Båtresa

Våren 2019: 2-11 mars

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, underbara stränder och vacker natur! Vi kombinerar nu allt detta med vandring och avkopplande yoga – en lyckad kombination med lugnet på ön.  Resan vänder sig både till nybörjare och till dig som redan provat på yoga, du behöver inte ha praktiserat yoga tidigare.

Med oss har vi Camilla Hedman som är yin yoga instruktör i Umeå och hon säger så här om yin yoga:
Yin-Yoga är en blandning mellan yoga, kinesisk medicin och mindfulness. Det är en yogaform som stärker och belastar kroppens inre strukturer så som bindväv, skelett och leder. I den här typen av yoga stannar man i varje position under längre tid och slappnar av i kroppens alla delar. På så sätt tränar man på att vila i nuet och låta gravitationen göra jobbet. Yin-Yoga passar alla och särskilt bra är den för stela kroppar. Karibien i mars är en perfekt plats för att återhämta sig från vinterns stelhet!

 

Den här resan vänder sig till de lite mer äventyrliga som förstår att vi ger oss av utanför de upptrampade turist stigarna och där kan få både fantastiska och kanske även lite jobbiga situationer, långt från de stora turistbussarna och de statliga hotellen.

På Kuba bor vi de flesta nätterna hemma hos kubanska familjer i en form av bed & breakfast, så kallade casa particulares. Här har vi alltid eget rum med privat toalett och dusch. Transporterna sker med äldre långsamma bussar samt med de gamla fina amerikanska bilarna som Kuba har blivit känt för.

Kubanerna är gästfria och lätta att få kontakt med och med vårt sätt att resa så kommer vi än mer att komma både människorna och kulturen inpå livet.

Många reser till Kuba för att bekanta sig med denna vackra ö där man förflyttas ett antal år tillbaka i historien. Passa på nu innan landet förändras och reseupplevelserna slätas ut!

Tidsplan

Dag 1 – 2 mars

Vi startar vår resa med att lämna Havanna och bege oss söderut till havet och lilla byn Rancho Luna. Där checkar vi in på våra ”casa particulares”. Vi tar med våra yoga mattor till stranden och yogar i solnedgången. Middag på vårt casa particular.

Dag 2 – 3 mars

Idag startar vi dagen med ett härligt yoga pass nere vid havet, sedan äter vi en god frukost och efter den så besöker vi Rancho Lunas delfinarium. Den som vill kan mot ett tillägg på 40CUC simma med delfinerna.

Eftermiddagen fri för sol och bad! På kvällen går vi tillsammans och äter gemensam middag.

Dag 3 – 4 mars

Återigen ett härligt yogapass på morgonen, sedan åter några timmar på stranden innan vi på eftermiddagen åker vidare upp till vackra sjön Hanabanilla.

Middag på hotellet på kvällen.

Dag 4 – 5 mars

Vi startar återigen dagen med ett härligt yogapass vid sjön innan frukost. Sedan stundar en båttur följt av en fin vandring i de fina omgivningarna. Lunch ute på sjön. Sedan har vi eftermiddagen fri vid poolen innan middag på kvällen!

Dag 5 – 6 mars

Yogapass på morgonen innan frukost. Sedan tar vi en vandring in till byn, återigen en liten båttur på sjön och en kort vandring. Vi äter sedan lunch och åker sedan vidare norrut till Kubas norra kust, och lilla staden Remedios.
Här tar vi en liten salsakurs (frivilligt) innan middag på kvällen på vårt casa particular i byn.

Dag 6 – 7 mars

Vi startar dagen med ett yogapass uppe på terrassen till vårt casa partucular. Sedan väntar en god frukost och efter det så åker vi ut mot havet och till staden Caibarien. Vi vandrar genom staden och sedan ut mot en udde där vi äter en god skaldjurs pic nic!

Innan middag idag har vi del 2 i vår salsakurs. Middag på lokal restaurang i byn.

Dag 7 – 8 mars

Yoga innan frukost och sedan beger vi oss återigen mot havet. Vi besöker först ett sockermuseum och får insikt i hur viktigt detta varit för kuba. Sedan en promenad genom byn till staden lilla hotell vid havet där vi solar badar och äter lunch. Väl tillbaka i Remedios har vi vår tredje lektion i salsa innan middag.

Dag 8 – 9 mars

Yoga på morgonen innan frukost. Därefter beger vi oss ut långt ut på havet och till vackra Cayos Santa Maria. Vi bor här på hotell med helpension och har eftermiddagen fri för sol och bad.

Dag 9 -10 mars

Vi går tidigt på morgonen ner till havet och har vårt yoga pass här. Sedan kanske ett uppfriskande dopp i det klara vattnet innan frukost. Resten av dagen fri för sol och bad.

Dag 10 – 11 mars

Frukost och sedan förmiddagen fri för att njuta av sol och bad innan vi lämnar Cayos Santa Maria.

Åsa guidar er till sitt älskade Kuba!

Åsa guidar er till sitt älskade Kuba!

Camilla

Camilla tar hand om våra yoga-pass

Kundrapport

Kubaresan februari 2016

Ett minne för livet, glädje och varm gemenskap. Åsa du har varit vår vägvisare, skapat goda möten och gett oss alla oförglömliga minnen. Från oss alla till dig!

En oförglömlig upplevelse att få se det riktiga Kuba, livet för kubanerna, deras vackra natur, deras glädje och svårigheter. Också fantastiskt att få resa med Åsa och träffa hennes vänner på ön. Underbara dagar!

Pris och bokning

Paketpris: 1235€

 

I priset ingår:
Logi i 9 nätter, del i dubbelrum. (OBS! Tillkommer för enkelrum, kontakta oss för pris) 6 middagar och 6 luncher/picnic (dryck till måltider tillkommer). Transporter med buss och bil, ibland av äldre modell. 3 salsalektioner. Svensk reseledare och lokala guider på plats.

Tillkommer:
Dryck till måltider. Transfer från Cayos Santa Maria tillbaka till Havanna eller om man vill fortsätta till annan plats på Kuba!

 Låter det intressant? Tveka inte att kontakta Åsa för mer information: asa@activespain.se

 

 

Tillkommer

Dryck till måltider.
Transport från flygplats in till Havanna, transport från Remedios till Havanna/Trinidad eller annan önskad destination. Boende i Havanna/Remedios eller annan destination före eller efter program. Avgifter för besök på museer, ev salsakurs.

OBS! Programmet kan ändras, men isåfall blir det till det bättre! Vi upptäcker hela tiden nya spännande orter i detta land och det kan tänkas att vi byter ut något som vi tycker ännu bättre om!

Flygbiljett till kommer: Tips på flygbolag: KLM eller Air France, Condor via Frankfurt. Bokas på egen hand! Vid önskemål kan vi hjälpa till med bokning.

Lunch på stranden

Andra härliga resor

Bulgarien

juni 1 - juni 8

Kuba-vandring hösten

november 11 - november 24

Peru med Inka-leden

november 16 - november 30

Patagonien

december 3 - december 17

Fågelskådning Colombia

2020-01-02 - 2020-01-16

Naturresa Colombia

2020-01-04 - 2020-01-18

Costa Rica & Panama

2020-02-01 - 2020-02-16

Cykla på Sri Lanka

2020-03-13 - 2020-03-24

Peru med Inka-leden

2020-11-14 - 2020-11-28