Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer äventyrliga som förstår att vi ger oss av utanför de upptrampade turiststigarna och där kan få både fantastiska och kanske även lite jobbiga situationer, långt från de stora turistbussarna och de statliga hotellen.

Det som gör vårt program unikt är att vi bor flera nätter hemma hos kubanska familjer i en form av bed & breakfast, så kallade Casa Particulares. Här har vi alltid eget rum med privat toalett och dusch. Transporterna sker med äldre långsamma bussar samt med de gamla fina amerikanska bilarna som Kuba har blivit känt för.

Kubanerna är gästfria och lätta att få kontakt med och med vårt sätt att resa så kommer vi än mer att komma både människorna och kulturen inpå livet.

Många reser till Kuba för att bekanta sig med denna vackra ö där man förflyttas ett antal år tillbaka i historien. Passa på nu innan landet förändras och reseupplevelserna slätas ut!

Vandringarna vi gör är inte så jobbiga, det som kan göra det jobbigt är värmen. Vi börjar därför tidigt på morgonen och avslutar ofta vid lunch och sedan har vi eftermiddagarna fria. Tanken med vandringarna är att vi ska komma nära naturen och lokalbefolkningen.

Är ni ett grupp på minst 6 personer kan vi också skräddarsy ert eget program och följa med som reseledare. Detta sker på förfrågan i god tid och under perioden november-mars.

Salsagrupp

Tidsplan

Dag 1

Vi lämnar Havanna efter gemensam frukost och åker ner till intressanta området Soroa. Vi vandrar i området innan vi på eftermiddagen checkar in på våra Casa Particulares .

Dag 2

Vi gör idag en vandring till Las Terazzas. Vi äter lunch på vägen och har sedan lite tid att gå omkring i denna by innan vi åker tillbaka till våra boenden i Soroa.

Dag 3

Idag äter vi tidig frukost och beger oss vidare ner längs sydkusten till lilla orten Rancho Luna. Vi checkar in på vårt hotell alldeles intill stranden.

Eftermiddagen fri för sol och bad.

Dag 4

Idag tar vi en tidig kort morgonpromenad med utsikt över den lilla byn, och sedan finns tid för den som vill att besöka och simma (mycket uppskattat) med delfiner.

Dag 5

Ledig dag för sol & bad fram till lunch. Vi åker sedan på eftermiddagen vidare till sjön Hanabanilla.

Dag 6

Idag stundar en fin vandring, vi startar med en båttur följt av vandring i det kuperade landskapet. Området är fullt av vackra blommor, fruktträd, kaffeplantage och andra odlingar. Vandring ca 6 km. Lunch vid sjön sedan tid för att slappa i byn.

Vid önskemål så kan vi även åka ut på en fisketur på sjön någon kväll. Den är känd bland fiskare för sina stora foreller!

Dag 7

Ny dag och ny fin vandring kring denna vackra sjö. Vi besöker också idag ett vattenfall med möjlighet till ett svalkande bad.

Dag 8

Vi fortsätter vår tur med ytterligare en vandring i de vackra omgivningarna innan vi på eftermiddagen tar oss vidare till vackra staden Trinidad på Kubas södra sida.

Dag 9

Vi går på morgonen en kort stadsvandring och resten av dan är fri för att utforska denna spännande stad. Vill ni till stranden ligger den 12 km utanför stan och det är lätt att ta sig ut.

Dag 10

Idag gör vi en vandring på landsbygden utanför Trinidad! Vi äter gemensam lunch och sedan finns tid att lyssna på musik antingen på något av stadens fina torg eller uppe på någon fin terass med solnedgången som ackompanjerar musiken!

Dag 11

Vi lämnar Trinidad på morgonen och beger oss sedan en transport över till fina kolonialstaden Remedios på Kubas norra sida. Eftermiddagen fri att bekanta sig med den lilla staden. Kanske prova på lite salsa?

Dag 12

Vi åker idag till ut till havet och Cayos Santa Maria. Det blir en heldag på stranden på någon en av de fina stränderna. Sol och bad i det klara vattnet.

Dag 13

Vi åker idag till staden Caibarien, besöker här ett sockermuseum, sedan vandrar vi genom staden och ut till den kubanska stranden Cayo Canuco där vi tillagar vår egen fisk och skaldjurs picnic!

Avskedsmiddag på kvällen.

Dag 14

Här avslutar vi vår tur på Kuba, men vi hjälper till med både transport och boende i Havanna eller i Trinidad om så önskas över helgen. Alternativt om ni vill stanna kvar och ta det lugnt i Remedios eller boka in några extranätter ute på de vackra Cayos Santa Maria. Vi hjälper också till med transport tillbaka till Havanna för er vill.

För er som vill se mer av Havanna på egen hand innan vår resa startar så hjälper vi till med bokning av boende i casas particulares i centrala staden.

Kundrapport

Kubaresan februari 2016

Ett minne för livet, glädje och varm gemenskap. Åsa du har varit vår vägvisare, skapat goda möten och gett oss alla oförglömliga minnen. Från oss alla till dig!

En oförglömlig upplevelse att få se det riktiga Kuba, livet för kubanerna, deras vackra natur, deras glädje och svårigheter. Också fantastiskt att få resa med Åsa och träffa hennes vänner på ön. Underbara dagar!

Er guide, Åsa Sandström

Pris och bokning

Ingår

Logi i 13 nätter, del i dubbelrum.
6 middagar och 6 luncher/picnic (dryck till måltider tillkommer).
Transporter från och med dag 1 till dag 13. Tillkommer till & från flyget samt från Rancho Luna till Havanna eller annan önskad destination.
Vandring med lokal och svensktalande guide.

Tillkommer

Dryck till måltider.
Transport från flygplats in till Havanna, transport från Remedios till Havanna/Trinidad eller annan önskad destination. Boende i Havanna/Remedios eller annan destination före eller efter program. Avgifter för besök på museer, ev salsakurs.

Visum (vi kan hjälpa till med detta).

OBS! Programmet kan ändras, men isåfall blir det till det bättre! Vi upptäcker hela tiden nya spännande orter i detta land och det kan tänkas att vi byter ut något som vi tycker ännu bättre om!

Flygbiljett till kommer: Tips på flygbolag:KLM eller Air France, Condor via Frankfurt. Bokas på egen hand! Vid önskemål kan vi hjälpa till med bokning.

Pris och bokning

Pris: 1995€
Enkelrumstillägg: 199€

Låter det intressant? Tveka inte att kontakta Åsa för mer information: asa@activespain.se

  Bokningsförfrågan

  Galleri

  Andra härliga resor

  Peru med Inka-leden

  9 november - 23 november

  Patagonien

  23 november - 7 december

  Cykla på Kuba

  2025-01-05 - 2025-01-17

  Costa Rica & Panama

  2025-01-18 - 2025-02-02