Nästa resa: 17-24 oktober

Välkommen till Berguedà, Spaniens svampcentrum! Sedan textilindustrierna och gruvorna stängde ner har turistindustrin kring svampplockning med restauranger, hotell och alla marknader blivit bygdens största inkomstkälla. Som ni kommer se har alla restauranger svamp på menyn under hösten och under helgerna efter regn kan det vara bilkö upp i bergen. Pär bor sedan ifjol i Berga och har blivit helt förälskad i denna glesbygd.

Denna vecka delar vi mellan skogsutflykter och svampkultur i form av svampmuseum, restauranger, guidade stadsturer och mycket mer.

Bor gör vi i staden Berga, centralorten i området. Hotellet heter Berga Park 3***. Hotellet har restaurang som mer än gärna tillagar svampen vi plockar. 

Passar inte dessa datum? Vi har också en svampvecka på Mallorca i november!

Mushroom city

Skulpturer i centrum av Berga

Tidsplan

Lördag 17/10
Ankomst till Barcelona cirka klockan 20.00.
Buss upp till Berga, ankomst vid 22.30.

Söndag 18/10
Buss till någon av byarna i Berguedà som har svampmarknad denna dag. På vägen stannar vi självklart till vid en eller flera svamplokaler. Enric är med oss idag.

Middag nummer 1 på hotellet. Om vi har hittat svamp så tillagar hotellet det gärna!

Måndag 19/10
Under helgerna är det mycket folk i bergen så idag låter vi svampen ligga på tillväxt och gör två kulturella besök, på förmiddagen en kulturell vandring av staden Berga. Sedan lunch på egen hand. Sedan träffas vi klockan 14.30 för att åka buss en halvtimme till vingården Abadal, stor producent av högkvalitativa viner. Efter vingården återvänder vi hemåt.

Middag nummer 2 på hotellet.

Tisdag 20/10
Idag åker vi upp till den övergivna byn Peguera på 1600 meters höjd och spenderar några timmar där på jakt efter riskor och många andra arter. Enric är tillbaka och följer med gruppen och som vanligt följer vi honom. Vi har med oss pick-nick som vi äter uppe i bergen. På eftermiddagen går vi igenom svampen vi hittat på hotellet.

Middag på egen hand, vi tipsar självklart om bra lokala restauranger

 

Onsdag 21/10
Buss upp till vackra byn Gisclareny där vi först spenderar ett par timmar i svampskogen innan vi träffas för att äta lunch med makalös utsikt i restaurang Cal Miseria.  Ägarna plockar massor av svamp och självklart blir det tema för lunchen. (Lunchen betalar vi själva)

Middag nummer 3 på hotellet.

Torsdag 22/10
Idag åker vi till Frankrike för att komma upp på högre höjd och få annan berggrund.

Vi har med oss pick-nick för att få mer tid i skogen. Efter svampplockningen stannar vi till vid varma källorna i Dorres innan vi åker hemåt. Enric är med oss under dagen och åker sedan hemåt.

Ikväll är det middag på egen hand som gäller. Om någon önskar så bokar vi gärna in er på en restaurang med stjärna i Guide Michelin. De som åker delar själva på kostnaden för transporten. Läs mer om Estany Clar. Pris inklusive transport blir kring 1000 kr/person.

Fredag 23/10
Vi börjar morgonen med byn Montmajor och besök på deras Svamp-konst-museum! Läs även denna artikel om besöket. Sedan efter det besöket åker vi till en annan by med marknad och chokladtillverkning med svamp-smak.

Middag nummer 4 på hotellet.

Lördag 24/10
Frukost 
Avresa mot flygplatsen klockan 08.30.

Montserrat from Rasos de Peguera sunset 1

Pris och bokning

Ingår
7 nätter, 4 middagar,  bussresor, övrigt enligt programmet.

Ingår ej
Dryck vid måltider, dricks och annat som ej står specificerat i programmet.
Tillkommer gör också flyg som ni bokar själva.

 

Pris och anmälan

Endast 1075 €r per person, del i dubbelrum
90 € extra för enkelrum

För anmälan, kontakta: par@activespain.se

Flyg

Flyget bokar ni själva. Vi anpassar bussen till följande ankomst. Om ni vill spendera några dagar i Barcelona före eller efter resan så anpassar ni er till dessa flyg.

Ankomst 17:e oktober
Stockholm till Barcelona med Vueling kl 16:15, ankomst 19:50.
Köpenhamn till Barcelona med Vueling kl 17:15, ankomst 20:15.

Avresa 24:e oktober
Barcelona till Stockholm med Vueling klockan 11:50, ankomst 15:35.
Barcelona till Köpenhamn med Vueling kl 13:25, ankomst 16:30.