Fantastiska Teneriffa och vandringsön La Gomera under en härlig vandringsvecka. Ni börjar med Teneriffas vackra berg i och i närheten av nationalparken vid Teide och byter sedan ö och har fyra fantastiska turer på vandringsön La Gomera. På Teneriffa har vi inkluderat möjligheten att besöka och bestiga Teide, Spaniens högsta berg på hela 3718 meter. Sen byter ni ö och njuter lugnet på La Gomera, en av de platser på jorden som på liten yta erbjuder de största upplevelserna. Solig sydkust, vild nordkust, regnskog, odlingslandskap, bananer och ett stort lugn är bara en del av vad ön erbjuder. Att många La Gomera-frälsta återvänder år efter år är inte svårt att förstå – skillnaden mellan den turisttäta Teneriffa och lugna La Gomera kan nästan inte bli större trots att det bara skiljer 40 minuter med färja mellan öarna.

Vi på Cykla & Vandra har jobbat mycket på Teneriffa och La Gomera och återvänder gärna om och om igen!

HÖJDPUNKTER

 • Fantastiska kontraster mellan höghöjdsöknen vid Teide till regnskogen på La Gomera
 • Helt unika vandringsmiljöer
 • Frodigt landskap i ett botaniskt paradis
 • Nationalpark med tät lagerträdskog som blev förklarat världsarv av UNESCO redan 1986
 • Fantastiska vandringar genom imponerande landskap
 • Trevliga boenden i fina byar
 • Lätta till medelsvåra vandringar på 3-6 timmar
 • Perfekt vandringsklimat med 15-25 C året om
 • Möjlighet att ta kabinbanan upp på Teide

Denna vandringsvecka är medelsvår.

Tidsplan

Dag 1 – ankomst till Kanarieöarna
Ankomst till flygplatsen Tenerife Sur. Väntande taxi tar er till byn Vilaflor där ni spenderar 3 nätter på ett fint hotell med trädgård och pool.

Dag 2 – Vandring nära Vilaflor
Efter en 10 minuter transfer med taxi (ingår) börjar en vacker vandring upp genom den vackra kanariska tallskogen med de spännande formationerna som kallas Månlandskapet (Paisaje Lunar). Ni vandrar sedan tillbaka till ert hotell med vacker utsikt mot södra Teneriffa.

14km; 475m upp/ 675m ner; 5-6 timmar

Dag 3 – Vandring vid Teide
Idag tar ni lokalbussen (eller taxi) upp till Paradoren vid Teide. Här finns flera olika alternativ, från den 2 timmar långa cirkulära vandringen av Roques de Garcia, till bestigning av berget Guajara (14 km) eller så kabinbanan upp till 3500 meter på Teide och om ni har reserverat för att gå upp på toppen i god tid så kan ni göra en toppbestigning! Beställ tid här.
Sista bussen tillbaka till Vilaflor går från Paradoren klockan 16.00.

Dag 4 – färja till La Gomera och vandring i Garajonay National Park
Efter en tidig frukost åker ni taxi ner till hamnen i Los Cristianos för att ta första färja till La Gomera (avgång 9.00 eller 9.30, 40 minuters färjetid). I San Sebastián de la Gomera väntar en taxi på att ta er upp till El Contadero (tidigare en viktig mötesplats mellan byarna på ön) där ni börjar dagens vandring. Ni gör den vackra vandringen ner till Hermigua och blir där upphämtade för att skjutsas till ert väntande hotell i Agulo. Taxin tar hand om ert bagage under vandringen.

Vandringen är idag nedförsbacke hela tiden. När ni kommer till El Cedro efter 2,5 timme finns en bar där ni passar på att ta en kaffe eller äta lunch och vila benen, sedan blir det ganska brant ner en stund förbi öns högsta vattenfall (80 meter högt).

Om ni denna dag vill vila benen så kan ni boka en jeep-safari med lokal guide som tar er till vackra platser i nationalparken som annars är omöjliga att hitta till. Om ni bokar denna tur så blir ni upphämtade vid färjan i San Sebastian och avsläppta vid er hotell på eftermiddagen. Pris: 25 €/person. Måste bokas i god tur innan.

13.5km; 100m upp/ 1300(!)m ned; 5 timmar

Dag 5 – En vy över Teide (rundtur)
Efter frukost får ni skjuts några kilometer till starten av dagens vandring. Den startar med en kort men brant stigning innan den tar er in bland bananplantagerna. Snabbt förändras landskapet och blir mycket kargt med ett blått hav som kontrast, vegetationen består av suckulenter, agave och kaktus. Under hela vandringen har ni Teide och Teneriffa framför er. Därefter transfer tillbaka till ert hotell.

12km, 600m upp & 660m ner, 5-6 timmar vandring

Dag 6 – Juego de Bolas till Vallehermoso
Efter frukost blir ni skjutsade upp till besökscentret för nationalparken som ligger på platsen med det intressanta namnet Juego de Bolas (lek med bollar). Namnet kommer från att på denna plats spelade urinvånarna på ön ett bollspell. Ta ett varv på besökscentret och börja sedan den vackra vandringen längs stigen GR-132 mot Vallehermoso. På vägen passerar ni två vackra och imponerande klippformationer, Roque Blanco och Roque Cano. Därefter vandrar ni ner i den frodiga dalen Vallehermoso. Här tar ni med fördel en uppfriskande drink på torget innan ni blir upphämtade och skjutsade tillbaka till ert hotell (15 minuter).

9km; 200m upp/ 750m ner; 3.5-4 timmar

Dag 7 – Degollada la Peraza till San Sebastián
Taxi upp till er Degollada de la Peraza och sedan vacker vandring med utsikt ner till San Sebástian och er sista natt. Passa på att gå ut och ta en drink på någon av de många uteserveringarna i denna trevliga stad!

9.8km; 125m ner/ 1025m upp; 4-4.5 timmar

Dag 8 – avresa La Gomera
Efter frukost så är er vandringsvecka slut. Ni promenerar eller tar taxi ner till hamnen (500 meter) och tar färjan över till Teneriffa.

Pris & bokning

Inkluderat i paketet

 • 7 nätter i utvalda hotell
 • 7 frukostar
 • 3 middagar
 • Färja till och från La Gomera
 • Detaljerad informationspaket, roadbook och kartor med vandringarna markerade
 • Möjlighet till GPS-spår
 • 24/7 telefonsupport

Följande taxi-transfers ingår

 • Dag 1 – från flygplatsen Tenerife Sur till ert första hotell i Vilaflor
 • Dag 2 – från Vilaflor till starten av er vandring
 • Dag 4 – från Vilaflor till hamnen i Los Cristianos  och från San Sebastian de la Gomera till starten av er vandring
 • Dag 6 – från Agulo till Juego de Bolas och tillbaka till Vallehermoso
 • Dag 7 – från Agulo till starten av er vandring
 • Dag 8 – från Los Cristianos till flygplatsen Tenerife Sur

Inte inkluderat

 • Flyg till Teneriffa
 • Bussbiljetter från Vilaflor till/från El Teide. Det är en vanlig busslinje, hotellet hjälper med information.
 • Reseförsäkring
 • Luncher och middagar (förutom de 3 middagarna som inkluderas)
 • Personlig utrustning, dryck och snacks och annat som ej står i programmet

Extra som kan bokas till

 • Guidad tur till nationalparken  Garajonay (dag 4), 25 €/person. Måste bokas i förväg.
 • Kabinbana upp till 3500 meter på Teide (26 €, kan bokas av oss eller av er själva on-line)
 • Extranätter kan läggas till på alla hotellen om ni vill förlänga er vistelse på ön.

Tidsperiod

Denna vandring kan ni starta alla dagar i veckan, bara hotellen har rum tillgängliga.
Vandringen är möjlig att göra året om (sommaren är dock väldigt varm).
Över jul och nyår är det mycket svårt med rum och priserna stiger.

Ni bokar själva flyg till Teneriffa med Norwegian, SAS eller köper flygstol av ett charterbolag.

PeriodDubbelrumEnkelrum
18/12 2023-14/12 20241015 €1285 €
15/12 2024-10/01 20251030 €1300 €

Pris i euro per person. Observera att priset för enkelrum är om ni reser ett sällskap. För solo-resenärer blir priset högre då taxikostnaderna inte delas mellan flera resenärer.

Kolla upp flyg och datum som passar er innan ni mailar. Skriv också hur många ni är. Med denna information så går det mycket snabbare för oss att få svar om tillgänglighet.

För mer information och bokning, kontakta oss: info@cyklavandra.se

  Bokning

  Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.
   
  Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

  Galleri

  Fler härliga resor

  Andorra - det lilla landet med de stora vandringarna

  Andorra – det lilla landet med de stora vandringarna

  Andorra – nästan ett magiskt klingande namn för bergsälskare. Här finns fantastiska vandringar för alla nivåer, mysiga byar och mycket ...
  Cykla & Vandra Pyrenéerna till Medelhavet

  Cykla & Vandra Pyrenéerna till Medelhavet

  Kombinera underbar cykling och vandringNi börjar med att under tre dagar cykla Via Verde, den gröna vägen, från Pyrenéerna ner ...
  Toscana - San Gimignano & Volterra

  Toscana – San Gimignano & Volterra

  En härlig cykeltur genom det vackra toscanska landskapet med vingårdar, olivlundar och massor av spännande kultur. Denna cykeltur klassificerar vi ...