Svampweekend i Härjedalsfjällen, 22-25 augusti

Är du sugen på att lära dig mer om svamp, svampplockning och matlagning med svamp? Följ med på en härlig resa till Härjedalsfjällen i svampens och naturens tecken!

Vi bor i den lilla fjällbyn Bruksvallarna i Funäsdalsfjällen. Runt om oss har vi Mittåkläppen och Ramundberget. Huset vi bor i ligger i fjällskogen med den brusande älven Ljusnan i närheten. Vi har gångavstånd till affärer. Vårt hus har fräscha sovrum, trevliga gemensamma utrymmen och ett stort härligt kök

Carin och Elisabeth är erfarna svampkonsulenter som kommer att guida er i svamparnas värld. I härliga Härjedalsfjällen skall vi ut på svampjakt i omväxlande miljöer med fokus på matsvampar. Vi går igenom olika svampgrupper främst mat- och dess förväxlingssvampar. Om svamp tillgången är god så kommer du att åka hem med torkad svamp, inlagd svamp mm.

Vi äter god mat med inslag av lokala produkter och svamp som vi plockat.Vi besöker Bruksvallarnas rökeri som specialiserat sig på viltkött och fisk från fjällen, byns mejeri med ostprodukter mm.

Vi ordnar också en spännande svampresa till Pyrenéerna i oktober – läs mer här.

Pris och bokning

Ingår
3 nätter
3 frukostar
3 middagar
3 pick-nick luncher

Boende

Stor stuga i Bruksvallarna.

Pris och anmälan

Dubbelrum 3 900 kr
Enkelrum +1000 kr

Vi hoppas du är intresserad och hör av dig
Elisabeth Bååth och Carin Sjelin

Mer info och anmälan: svamp.baath@gmail.com

Galleri

Andra trevliga resor

Andorra och östra Pyrenéerna

17 september - 24 september

Korfu & Paxos

25 september - 2 oktober

Cykling på Sardinien

29 september - 6 oktober

Piemonte & Ligurien

6 oktober - 12 oktober