Fantastiska kustnära vandringar just utanför Lissabon! Den romantiska vind som under 1800 och tidiga 1900-talet blåste genom Europa märks tydligt här i Sintra. Området var, tack vara sjöfarten och Portugals kolonier, mycket rikt och adelsmännen byggde många spektakulära herrgårdar/palats. Många av husen ägs fortfarande av privatpersoner, andra har byggts om till lyxhotell.

Vandringarna denna resa är inte jättelånga och ger gott om tid att utforska de fantastiska byarna och prova de många restaurangerna i högsta klass.

Denna vandring ligger just utanför Lissabon så passa gärna på att stanna ett par dagar extra i denna fantastiska stad!

Denna resa kan kortas till 4 dagar om ni inte har en hel vecka på er.

HÖJDPUNKTER

 • Lätta och härliga vandringar längs kusten
 • Besök de massiva sommarhusen, läs palats!, som byggdes av det portugisiska adelskapet
 • De många extravaganta palatsen och trädgårdarna har gjort att området är deklarerat som ett UNESCO Världsarv

Svårighetsgrad: Medel

Tidsplan

Dag 1 – Ankomst till Sintra
Ankomst till Sintra från Lissabon flygplats (cirka en timme med lokaltrafik). När ni ankommer med tåg ligger ert första boende, ett familjeägt hotell, smidigt vid tågstationen just utanför Sintras gamla centrum. Med en lugn terass och fantastisk vy över samhället och de omkringliggande kullarna ligger det trevligt med några bra restauranger just runt knuten.

Dag 2 – Sintras palats
Dagens vandring är en perfekt blandning av strapats och kultur när ni denna dag besöker dom tre mest prominenta monumenten vid Sintra – Castelo de Mouro, färgglada Palacio da Pena och Palacio Nacional. Ni börjar med en brant stigning upp till det arabiska slottet och Kung Ferdinands färgglada drömslott. Därefter fortsätter vandringen genom den stora slottsträdgården innan ni går den branta nedförsbacken förbi Vila Sasseti och in till centrum av Sintra där ni kommer till nationalpalatsen (Palacio Nacional).

9 km, 4,5 timmar, 475 höjdmeter upp/ner

Dag 3 – Från Convento dos Capuchos till Azoia
Dagen börjar med en transfer till starten av vandringen. Ni blir avsläppta vid det nu övergivna fransiskankloster Convento dos Capuchos, byggt på 1500-talet. Det kostar ~7 € att gå in och besöka klostret, väl värt det. Er vandringsled går sedan genom den vackra skogen förbi ståtliga menhirer (tänk resta bautastenar) och en liten kyrka dedikerat till Virgin Mary of Peninha. Därefter vandrar ni ner till byn Azoia där ni med fördel kan släcka törsten på det trevliga torget innan ni tar lokalbussen tillbaka till Sintra.

11,5 km, 5 timmar, 425 höjdmeter upp/ner

Dag 4 – Sintras herrgårdar
Den romantiska vind som under 1800 och tidiga 1900-talet blåste genom Europa märks tydligt här i Sintra. Området var, tack vara sjöfarten och Portugals kolonier, mycket rikt och adelsmännen byggde många spektakulära herrgårdar/palats. Många av husen ägs fortfarande av privatpersoner, andra har byggts om till lyxhotell. Dagens vandring går mellan ett flertal av dessa palats.

7 km, 2 eller 3 timmar + så länge ni spenderar på att besöka gårdarna.

Dag 5 – Sintra till stranden Praia Grande
Efter några dagar i romantikens och rikedomens Sintra är det idag dags att vandra ner till havet. Ni går genom vacker skog, odlingslandskap, vingårdar och når sedan den dramatiska kusten. I den charmiga fiskebyn Azenha do Mar passar det perfekt med något törstsläckande innan ni kliver på vandringsleden Costa Atlantica GR-11 som ni följer söderut till ert hotell Praia Grande med dess stora saltvattenpool.

15 km, 4,5-5 timmar, 225 höjdmeter uppåt, 485 höjdmeter nedåt

Dag 6 – Cirkulär vandring från Praia Grande
Idag kliver ni ut från hotellet och fortsätter söderut längs samma vandringsled som igår. Det här är stigan som de lokala fiskarna under århundraden använde för att transportera upp fisk till byn Ulgueira, nu följer ni i deras fotspår. Längs vägen har ni fantastiska vyer söderut mot Cabo de Roca – Europas västligaste punkt. Ni passerar också en vacker sandstrand på vägen. Efter något svalkande, förslagvis på baren Casa Doña Maria, återvänder ni till ert hotell i Praia Grande via en annan led. Här passerar ni den pittoreska byn Almoçageme.

11,3 eller 12,6km, 4,5-5 timmar, 500 eller 575 höjdmeter uppåt/nedåt

Dag 7 – Azoia till Guincho eller Cascais
Er sista dags vandring börjar med en transfer till byn Azoia (som ni besökte tidigare i veckan). Här fortsätter ni sedan GR-11 söderut längs kusten tills ni når det gamla fortet Fortaleza de Guincho med fantastisk utsikt över stranden Praia do Guincho. (Fortet är numera ombyggt till ett lyxhotell.) Ni fortsätter vandringen och kan efter 8 km (2-3 timmar) välja att ta bussen till dagens destination Cascais. Annars fortsätter ni vandra längs stigen hela vägen till ert hotell, då blir det totalt 17,5 km. Välj framme i supertrevliga samhället Cascais firar ni er avklarade vandringsvecka med en god avslutningsmiddag på någon av de många restaurangerna.

Kort tur: 8 km, 3 timmar, +175 höjdmeter, -375 höjdmeter
Lång tur: 17,5km, 5 timmar, +275 höjdmeter,-475 höjdmeter nedåt

Dag 8 – slut på vandringsveckan
Efter frukost tar programmet för vandringsveckan slut.
Vill ni stanna längre i Cascais kan vi boka er fler nätter på samma hotell.
Annars tar ni bussen en timme upp till Lissabon och till flygplatsen för hemresa.

Pris & bokning

Vad är inkluderat?

8 dagar, 7 nätter på tre olika hotell
7 frukostar
Bagagetransfer när ni byter hotell dag 5 och 7
Transfers enligt programmet
Detaljerat informationspaket med roadbook och kartor med era turer inritade
Möjlighet till GPS-spår
24/7 telefonsupport om ni behöver hjälp

Vad är inte inkluderat?

Reseförsäkring
Resa till och från start av turen enligt programmet
Lunch och middagar som ej står i programmet

Vilka är hotellen?

Våra standardhotell är följande, om någon av dom är fullbokade ordnar vi ett likvärdigt alternativ på samma ort.

Nova Sintra Hotel (Sintra)
Arribas Sintra Hotel (Colares)
Hotel Baía (Cascais)

Extra

Extranätter kan bokas längs turen
Transfer till och från flygplats kan ordnas
Soloresenär kan göra denna resa mot viss extrakostnad

Allmän information

Ni kan starta alla veckodagar (bara hotellen har tillgänglighet) hela året.

Var flyger vi bäst?

Den bästa flygplatsen för att ta sig till denna vandring är Lissabon (LIS). Från flygplatsen är det sen inte mer än en timme med buss till Sintra.
Om ni så önskar kan vi ordna transport direkt från flygplatsen till ert första boende och så även tillbaka till flygplatsen.

TidsperiodDubbelrumEnkelrum
01/01-24/03685 €1010 €


25/03 - 25/05775 €1185 €
26/05 - 25/06799 €1255 €
01/09-30/09885 €1428 €
1 - 31/10775 €1185 €
1-30/11685 €1010 €
1-20/12725 €1090 €

Pris per person. Priserna gäller för 2024.

Vi ber er att kolla upp flyg och datum som passar er innan ni mailar. Skriv också hur många ni är. Med denna information så går det mycket snabbare för oss att få svar om tillgänglighet.

För mer information, kontakta oss: info@cyklavandra.se

  Bokning

  Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.
   
  Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Gravel Girona - spansk cykelkärlek

  Gravel Girona – spansk cykelkärlek

  Pär från Cykla & Vandra på tur bakom hans hus i Pyrenéerna. Girona har länge varit ett cykelmecka – här ...
  Sydtyrolen till Garda med Dolomiterna

  Sydtyrolen till Garda med Dolomiterna

  En underbar cykeltur i en av Italiens vackraste hörn. Ni börjar på 1500 meters höjd inne i Österrike och cyklar ...
  Valencia - kontrasterna landskap

  Valencia – kontrasterna landskap

  Vin, apelsiner, oliver, mandelträd, vackra floder och medelhavet. Städer och byar, berg och fina gröna dalar, fruktträd och tallskog, moderna ...