Under er vandring på Sardinen möts ni av underbart kustlandskap och vilda berg. Kontrasten mellan 800 meter höga klippväggar och kristallklart blått medelhav och gömda vikar är inte annat än slående. Tusentals förhistoriska Nugaric-torn finns spridda i det landskap ni får uppleva dessa dagar, en av höjdpunkterna den gömda Nuraghe-byn på Monte Tiscali. Ni kommer också vandra längs den spektakulära och tuffa bergskammen of berget Supramonte, följa den smala stigarna genom den spektakulära Gola di Gorropu-ravinen och slutligen ner till den hänförande Gulf of Orosei med sina 40 km av vacker kust.

Under veckan så bor ni på tre olika hotell i tre olika byar. Väljer ni den kortare turen på 2 olika hotell. De dagar ni byter hotell får ni ert bagage transporterat av hotellägaren.

Det här uppfriskande vandringsäventyret kommer ta fram er vilda sida!

HÖJDPUNKTER

 • Spektakulära vyer över bergsmassivet Supramonte och Gulf of Orosei
 • Vilda öppna landskap
 • Ett bad i Italiens djupaste ravin med sitt kristallklara turkosa vatten, perfekt för en simtur
 • Små, bekväma, familjedrivna hotel med underbara utsikter
 • Urgamla arkeologiska platser från Nuragic-samhället som fanns på ön under 2000 år
 • Vänlig lokalbefolkning och deras underbara lokala matkultur (ost, ravioli, fantastiska efterrätter, Cannonau-vin…)

Svårighetsgrad: Medel/Svår

Kalkstensterräng är generellt sett svår vandringsterräng. Även om dagsetapperna inte är överdrivet långa så rekommenderar vi denna tur för er som är erfarna vandrare, inte har problem med bitvis svår terräng och kan navigera med hjälp av karta.

Tidsplan

Dag 1 – ankomst till Oliena
Transport med taxi eller lokalbuss till Oliena (beroende på vilken flygplats och vilken tid ni landar). I Oliena blir ni mötta av bil som tar er till ert hotell på Monte Corrasi. Här packar ni upp vandringsskorna och slappnar av med ett glas lokalt Cannonau-vin och carasàu-bröd.
Hotell i Oliena med frukost och middag

Dag 2 – Rundtur Monte Corrasi
En härlig första dag, direkt från hotellet upp på berget. Är utsikten så vacker eller drömmer du fortfarande? Gröna dalar och det vackra bergsmassivet Supramonte, en försmak av vad som väntar er följande dagar.
Dagens tur är en  uppvärmning och inte överdrivet svår med bra stig och en välmarkerad rundtur.
Hotell i Oliena med frukost och middag
5 timmar, 11 km, +825 höjdmeter, -815 höjdmeter

Dag 3 – Su Gologone via Pedra Mugrones och Punta Cusidore
Dagens vandring leder er genom den vackra ekskogen som täcker de nedre sluttningarna av de massiva klippväggarna på Supramonte, över 800 meter höga. Under vandringen har ni imponerande utsikt mot Oliena- och Guthiddai-dalarna. Om ni önskar kan ni göra en brant extra-tur upp Scala di Sovana till Punta Cusidore och även besöka Grotta Orgoi. I slutet av dagen finns ännu en möjlighet till en extratur.
Hotell i Dorgali med frukost och middag
5 timmar, 14 km, +400 höjdmeter, -1000 höjdmeter

Dag 4 – Vandring från Sa Oche till Tiscali
Dagen börjar med att ni blir skjutsade till Grotta Sa Oche, värt ett besök innan ni börjar er vandring. Ni vandrar sedan längs en liten grusväg i botten av delen till den smala ravinen Surtana där ni börjar stigningen upp till Monte Tiscali.

Ni kan här besöka den i en grotta gömda förhistoriska Nuraghe-byn Sedda, spektakulärt är ordet. Det är där möjligt att gå ner i det enorma hålet, format av erosion i kalkstensberget. Platsen är väldigt speciell, som en oas i berget. Inuti finns rester av några av de hus där urbefolkningen bodde för 2000 år sedan. Därefter fortsätter ni genom den skogsbeklädda Surtana-ravinenen och ner till floden Flumineddu där ni blir upplockade av bil för en kort tur till ert hotell.
Hotel i Dorgali med frukost och middag

5 timmar, 14 km, +-700 höjdmeter

Dag 5 – Gola di Gorropu
Idag vandrar ni djup ner i Italien’s djupaste ravin Gola di Gorropu med dess imponerande, 350 meter höga vita kalkstensväggar. Det är en lång men lätt vandring. Denna dag får ni skjuts till och från vandringen.
Hotel i Dorgali med frukost och middag
3 timmar, 11 km, +-320 höjdmeter

Day 6 – Dorgali till Cala Gonone via Monte Bardia
En kort biltransfer tar er ut från Dorgali där ni börjar dagens vandring via ett gammalt tunnelsystem som kopplar ihop Dorgali med Cala Gonone. Stigen tar er till toppen av Monte Bardia, därifrån följer en lång gradvis nedförsbacke ner till Cala Gonone.
Hotel i Cala Gonone med frukost
4 timmar, 10 km, +485 höjdmeter, -950 höjdmeter

Dag 7 – Stranden Cala Luna och båt tillbaka
Idag kan ni välja mellan flera olika aktiviteter (dykning, kayak, fiske…), båtturer och vandringar från Cala Gonone.

Vandringen vi rekommenderar denna dag är från Cala Gonone till den fantastiska stranden Cala Luna. Ni följer först kustvägen till Cala Fuili och sedan den vackra stigen längs kusten till Cala Luna. Ni kan återvända samma väg eller ta båt tillbaka, det finns ingen väg till denna vackra plats.
Hotel i Cala Gonone med frukost
4 timmar, 9 km, +-405 höjdmeter

Dag 8 – Arrivederci!
Resan avslutas efter frukost, därefter tar ni buss eller taxi tillbaka mot flygplatsen.

Pris & bokning

Allmän information
Resan är på 8 dagar (7 nätter) men går också att göra som kortvecka på 5 dagar (4 nätter).

Ni kan börja vandringen vilken veckodag som helst. Kolla upp ett bra flyg för er, och kontakta sedan oss så undersöker vi om hotellen har plats.

Minst 2 personer, ingen övre gräns.
Detta är en självguidad tur där ni vandrar med hjälp av vår roadbook och kartor.
Vi har också en mobil-app med turerna inlagda som ni kan använda för navigering. Om ni vill kan vi även skicka er GPS-spår.
3*** små familjeägda hotell och agriturism.
Bagagetransport de dagar ni byter hotell.
Dusch och toalett på rummen.
Frukost ingår alla dagar, middag 5 dagar.

Hur reser vi till Sardinien?
Flyg till Olbia, Cagliari eller Alghero. Norwegian Air flyger från Köpenhamn och Stockholm till Olbia och Ryan Air flyger från Skavsta till Alghero. Sedan buss till Oliena där vandringen startar. Det tar ca 2 timmar från Olbia och 3-4 timmar från Cagliari eller Alghero. Vi kan också ordna taxi från flygplatsen till starten av vandringen om ni så önskar.

OBS! Kommer ni med buss är det viktigt att ni ringer hotellet när ni närmar er för att de ska hämta upp er.

Hur svår är vandringen?
Medelsvår. Kalkstensterräng är generellt sett svår vandringsterräng. Även om dagsetapperna inte är överdrivet långa så rekommenderar vi denna tur för er som är erfarna vandrare, inte har problem med bitvis svår terräng och kan navigera med hjälp av karta.

TidsperiodDubbelrumEnkelrum
1:a april till 24:e juni975 €1075 €
1:a september till 31:a oktober965 €1065 €

Pris i euro per person. Pris för 2024.

För mer information och bokning, kontakta oss: info@cyklavandra.se

  Bokning

  Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.
   
  Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Cykla i sydvästra Portugal

  Cykla i sydvästra Portugal

  Kom och upplev det den vilda Portugisiska västkusten! Ni börjar cyklingen med att en rundtur upp i Alentejo, provinsen norr ...
  Poros & Hydra - genuina grekiska öar

  Poros & Hydra – genuina grekiska öar

  Under denna spännande vandringsresa kommer ni att utforska två väldigt olika öar i Saroniska bukten – Poros och Hydra. Medan ...
  La Palma

  La Palma

  Ingen av Kanarieöarna är oss kärare än La Palma. Det här är ett paradis för vandrare med otrolig variation i ...