Bokningen av våra självguidade resor är ett manuellt hantverk där det är många personer som sätts i arbete. Det är därför viktigt att förstå att när ni lägger en bokning så är den i bindande – det är alltså inte en förfrågan utan en bokning. Allt detta handlar om respekt för alla våra hundratals samarbetspartners runt om Europa – från hotell till taxi till färjor till cykelleverantörer. Det ligger mycket jobb bakom varje bokning och för att få fortsätta jobba med dem så måste vi sköta oss bra och inte ge dem alla onödigt arbete. Vi gör inte bokningsförfrågningar, vi gör bokningar.

Om ni söker information om våra guidade resor hittar ni det här.

Bokningsläge & tillgänglighet

Då varje resa vi bokar är helt unik så gör det att vi inte på rak hand vet om det finns tillgänglighet de datum som ni önskar förrän vi lägger en bokning. Däremot har vi jobbat med vissa av våra resor sedan 2009 så vi har många, många års erfarenhet och kan snabbt svara på hur vi tror bokningsläget är.

Om ni har frågor om bokningsläge, möjlighet till att resa ett visst datum och så vidare så går det självklart utmärkt att fråga oss om detta via mail eller via telefon. info@cyklavandra.se

Pär: 0760-396550
Åsa: 070 396 02 34

Bokning

Så här görs en bokning på smidigast möjliga sätt för er, oss och våra partners.

1/ Ni kollar upp exakt datum då ni vill påbörja paketet. Ni bekräftar att ni kan ta er till starten på rätt datum med flyg, tåg eller på annat sätt.
2/ Ni fyller i bokningsformuläret på den resa ni vill göra. Ni accepterar då att från detta ögonblick är ni ansvariga för eventuella kostnader om ni sedan väljer att avboka resan, även innan ni betalt första fakturan.
3/ Vi bekräftar att vi mottagit bokningen och begär kompletterande information om så behövs. Till exempel så behöver vi foto av era pass för resor till Kanarieöarna och till Slovenien.
4/ Vi kontaktar alla inblandade i den resan ni vill göra. Beroende på hur många inblandade det är i resan så tar det mellan 2-7 arbetsdagar att få svar.
5/ Får vi OK från alla meddelar vi er direkt att resan är bekräftad. Då bifogar vi också första fakturan på 20%. Den fakturan betalar ni direkt.
6/ Ni kan då också gå vidare och boka ert flyg/tåg.
7/ Två månader innan resan skickar vi slutfakturan.
8/ Några veckor innan resan återkommer vi med kartor, roadbooks och övrig information för er resa.

Sena bokningar

Om ni önskar starta er resa inom 5 veckor från då ni kontaktar oss så kommer vi be er betala in 20% av den förväntade kostnaden för att starta bokningen av resan. Kan vi inte boka upp resan åt er återbetalar vi hela beloppet.

Betalning och avbokning

Vid bokning ska minst 20% av resans kostnad betalas. 45 dagar innan ankomst ska hela resan vara betalt annars riskerar ni att resan avbokas.

Vissa resor kan ha andra betalningsvillkor på grund av till exempel en del hotells önskemål om förskottsbetalning.

Våra självguidade resor går bra att betala via Bankgiro eller kort (VISA eller MasterCard).

Avbokning självguidad resa

Behöver ni avboka er självguidade resa och har läkarintyg återbetalar vi enligt nedan.
Har ni inte läkarintyg får ni istället ett presentkort, värde enligt nedan.

Avbokning med avdrag för administrativ kostnad om 1000 kr/resenär kan ske fram till 2 månader innan ankomst.
Mellan 2 månader och 30 dagar innan återbetalas 50% av inbetalt belopp för det bokade arrangemanget.
Mellan 29 dagar och 0 dagar innan ankomst kan vi inte garantera att några pengar går att betala tillbaka.