Nästa resa: 4-8 oktober

Det mytomspunna lilla vinområdet Priorat har inte bara vin utan även vandring i världsklass. Med detta paket kombinerar vi de båda till en fantastiskt trevlig vandringsupplevelse. Under era dagar kommer ni bland annat att få se de ibland osannolika vinodlingarna ligger längs de torra och branta bergssluttningarna, lära er historien kring Kartusianordens kloster där Priorat-vinet föddes och vandra i

 

heliga berget Montsant där vi en klar dag ser snöklädda Pyrenéer. Vi avslutar med den legendariska byn Siurana, arabernas sista fäste i Katalonien. Och så kommer såklart ni att besöka de små vingårdarna, lära er om odlingarna och provsmaka vinet tillsammans med vinskaparna.

Siurana cliffs

Tidsplan

Dag 1

Vi tar tåg (2 timmar) från Barcelona till byn Falset i Priorat där vi sover på första natten på ett fint litet hotell i byn. Efter incheckning så väntar en vinprovning på byns vinkooperativ.

På kvällen kommer vår lokala guide och berättar mer om vandringen och ger oss all information ni behöver för våra vandringsdagar.

Hotell: Hotel Sport – middag på hotellet ingår.

Dag 2 

Distans: 11 km, Höjdskillnad: +300m, Vandringstid: 3 timmar

Första vandringsdagen följer vi den gamla stenlagda stigen, nyligen återställd efter många år i förfall, mellan Falset och Gratallops. Härlig enklare vandring att börja vår vandring, med gott om tid att njuta av den gamla stigen och vandra genom vingårdar i DOQ Priorat. Vid ankomst till Gratallops väntar en trevlig vinprovning.

Hotell: Cal Llop – middag på hotellet ingår.

Dag 3 

Distans: 10 km, Höjdskillnad: +450, Vandringstid: 3 timmar 30 minuter

Dagen börjar med en 10 minuters transport (ingår) upp till byn Vilella Alta där dagens vandring utgår från. Vi vandrar sedan till fina byn Scaladei och Kartusianordens kloster, födelseplatsen för vinodling i området. Här väntar först en provning av de fantastiska ekologiska olivoljorna och sedan om ni vill går ni 10 meter över till vinproducenten Scala Deis besöksbutik och provar deras viner (man kan prova till exempel 3 viner med den sommelier som jobbar där).

På eftermiddagen väntar fortsatt vandring till byn Morera de Montsant, vackert beläget vid Montsants mäktiga klippväggar. Obs! Om någon känner sig trött efter lunchen så kan man ta en taxi upp till Morera de Montsant. Denna sista bit är det mycket uppför.

Hotell: Balco del Priorat  – middag på hotellet ingår.

Dag 4

Distans: 11 km, Höjdskillnad: +370, Vandringstid: 3,5 timmar

En spektakulär rundvandring upp i berget Montsant, naturreservatet och ett heligt berg för lokalbefolkningen. En tuff start på dagen tar oss upp ovanför Montsant till synes omöjliga bergsväggar. Ni följer gamla stigar som använts för betesdjur under årtusenden. Väl uppe på höjd möts ni av fantastiska vyer över Priorat, ner mot medelhavet och upp mot Pyrenéerna.

När vi kommer tillbaka så väntar en transport som tar oss upp till vackra byn Siurana och där vi sover sista natten.

Hotell: Hotel Siuranella, ingår denna dag frukost på hotellet.
Middag intar vi på egen hand på trevlig restaurang i byn.

Dag 5

Efter frukost väntar transport till Reus och vi tar tåget tillbaka till Barcelona.

Vandrande

Pris och bokning

Ingår

Flyg tur och retur Arlanda
Transport till och från Priorat från flygplatsen
Transport av bagage mellan hotellen
4 nätter i med frukost i charmiga små hotell
4 frukostar
4 middagar
2 vinprovningar. 1 olivoljeprovning
(en eller flera vinprovningar till kan ordnas under vandringen)
Åsa och lokalguide med som guide under vandringen.

Flyg

Utresa: 4 oktober Arlanda-Barcelona 12.30-15.55
Hemresa: 8 oktober Barcelona-Arlanda 16.55-20.30

Pris och bokning

1095 € per person, del i dubbelrum.

Kontakta asa@activespain.se för mer information och bokning.

Andra härliga resor

Rioja & San Sebastian

juni 7 - juni 14

Korfu & Paxos

september 20 - september 27

Yoga och vandring Costa Brava

september 24 - september 28

Mallorca och Menorca hösten 2020

september 27 - oktober 4

Vines 2