Spanien har en otrolig mångfald av landskap, allt från de karga Pyrenéerna i norr till de soliga stränderna vid Medelhavskusten och den vulkaniska terrängen på Kanarieöarna. Denna mångfald innebär att vandrare kan hitta ett brett utbud av destinationer, från höga bergstoppar till kuststigar och torra öknar.

Spaniens rika kulturhistoria är tydlig i dess vandringsleder. Många rutter tar dig genom historiska byar, antika slott och romerska ruiner. Denna kombination av naturlig skönhet och kulturarv är en unik och berikande upplevelse. Spanien har också ett välutvecklat nätverk av vandringsleder med varierande svårighetsgrad, vilket gör det tillgängligt för vandrare på alla nivåer. Många av dessa leder är väl markerade, underhållna och erbjuder bekvämligheter som hyddor eller campingplatser för vandrare.

Spanien har ett medelhavsklimat i de flesta regioner, med milda vintrar och varma, torra somrar. Detta gör det till ett idealiskt resmål året runt för vandrare. Kanarieöarna erbjuder ännu mer variation, med ett subtropiskt klimat som är perfekt för vintervandring.

Spansk kultur är känd för sin utsökta mat, och efter en lång dag av vandring kan du njuta av rejäla regionala rätter och lokala viner på charmiga restauranger och värdshus. Spanien är ett säkert land för vandring.

Om ni föredrar att cykla har vi många resor till Spanien – läs mer.
Söker ni guidade resor till Spanien – se här.
Funderar ni på att boka en resa på egen hand och vill veta mer om vad det innebär? Läs mer här.

Självguidade vandringar i Spanien