Vandra en vecka längs kusten av Medelhavet – behövs det egentligen sägas något mer? Costa Brava-kusten är känt som en av de finaste kuststräckorna i Spanien. Vackra vandringsstigar, hundratals stränder, gamla vitmålade fiskebyar och en högre koncentration av Guide Michelin-stjärnor än någon annan landsbygd i världen (18 stjärnor fördelat på 11 restauranger under 2010). Ni vandrar från hotell till hotell med lätt ryggsäck med vatten, snacks och badkläder. På vägen hittar ni både matställen och fantastiska badstränder, gömda vikar och kan ta så lång tid på er som ni vill. När ni kommer fram till ert hotell för natten så har ert bagage transporterats dit med taxi och ni har bord bokat för middag.

Ni vandrar varje dag mellan 8-15 km med total stigning på 200-500 höjdmeter och har gott om tid att njuta av naturen på vägen. Önskar ni en kortare vandring så har vi denna vandring som ett paket på 4 dagar också.

Svårighetsgrad: Lätt/medel

Detta paket går att kombinera med vår cykeltur längs Via Verde, ni börjar då med 3 dagar cykling och byter sedan till vandringsskorna och vandrar norrut efter kusten när cyklingen slutar.

Dag 1 – ankomst till Platja d’Aro
Boende på hotell läckert beläget ute på en klippa.

Dag 2 – Platja d’Aro till La Fosca
Lättare vandring där ni går mycket längs havet och långa sandstranden Sant Antoni de Calonge i Palamos, en kontrast mot de övriga små byar och och gömda stränderna under veckan. Passa på och njut vid någon av de många uteserveringarna längs vägen!

Dag 3 – La Fosca till Calella de Palafrugell
Kortare men vacker vandring till fantastiska byn Calella de Palafrugell. Ni passerar stranden El Castell, denna kuststräckas enda skyddade strand, helt utan nya byggnader. Sedan bär det iväg lite inåt land och upp på en skogskam med vackra vyer mot ett vilt kustlandskap.

Dag 4 – rundtur Calella de Palafrugell
En dag när ni kan välja att ta det lugnt, besöka den fantastiska botaniska trädgården eller göra en rundvandring in till lilla staden Palafrugell. Landskapet förändras snabbt när ni lämnar kusten och ni passerar vackra ängar på er väg. Efter ett ett besök på den lokala marknaden i Palafurgell och en lunch i staden vandrar ni åter ut mot kusten och sover en till natt på samma hotell.

Dag 5 – Calella de Palafrugell till Aiugablava
Återigen en fantastiskt vacker vandringsdag! Först upp till en av Spaniens viktigaste fyrar “El far de Sant Sebastian” med en otrolig utsikt! Sedan ner igen mot havet och till den vackra stenstranden Cala Pedrosa. Här rekommenderar vi ett stop för lite tapas som tillagas medan ni njuter av den vackra stranden eller tar er ett svalkade dopp. Turen fortsätter sedan längs havet och klipporna och ni passera vackra byn Tamariu innan ni tar sista vandringen upp och sedan ner till osannolika lilla viken Aiugablava.

Dag 6 – Aiguablava till Begur
Från Aiguablava tar ni dagens jobbiga uppförsbacke direkt innan en härlig stig tar er fram till byn Sa Tuna. Här kan ni äta något på en av de två uteserveringarna innan ni vandrar upp till den levande och mycket trevliga byn Begur.

Dag 7 – Hemresa
Åter till Barcelona.

Kundrapport

Vilka fina hotell vi fick på sträckan! Allt fungerade bra. Vandringsleden var fantastisk vacker, vi hade dessutom tur med vädret alla dagar! Det blev en jättebra vecka för oss. Tack för denna gången!

Kristina Östergren, Stockholm (vandrade oktober 2015)

Nu är jag tillbaka från Spanien och vandringen. Det var en fantastisk tur, så glad att jag gjorde den. Det var väldigt vackert att vandra efter kusten och en helt lagom nivå på vandringen för mig just nu. Nu känner jag mig peppad att göra en till vandring snart! Hotellen var väldigt bra som jag bodde på och trevlig personal, speciellt Hotel Ancora, de kändes som väldigt genuina personer och så fick jag träffa deras fina hund, det värmde när han rullade över på rygg och ville bli klappad på magen. Nu vill jag vandra mycket mer!

Malin Rehnvall, Göteborg (vandrade april 2017)
Läs också gärna 11 dagar efter Costa Brava-kusten, skrivet av kunder som gick denna tur 2011. Se också fler bilder från Costa Brava

Tidsperiod & pris

Pris

TidsperiodPris
Mars till 31:a maj899€
Juni949€
Juli & augusti kontakta oss
September949€
Oktober899€
Pris för del i dubbelrum. Observera att det under juli och augusti går att vandra men att vi ofta måste pussla med hotellen då många är fulla. Kontakta oss om det är under dessa månader ni vill vandra.

Tidsperiod
Från mars till och med november. Bästa månaderna är maj och juni och sedan september och oktober. Under juli och augusti går det att vandra men det är betydligt mer folk och också väldigt varmt. Det är också lite dyrare dessa månader. Mars och november är det egentligen perfekt vandringsväder men kanske lite kallt för att bada.

I paketet ingår
Roadbook som beskriver varje dags vandringar
Vandringskarta
Transport av bagage mellan hotellen
Halvpension – frukost och middag varje dag

I paketet ingår inte flyg eller transport till och från vandringen.

Kontakta oss för mer att boka eller för mer information: info@cyklavandra.se

  Bokning

  Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.
   
  Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

  Ungefärlig sträckning

  View Costa Brava 7-dagar in a larger map

  Galleri

  Andra härliga resor

  Vincykling Vinho Verde & Albariño

  Vincykling Vinho Verde & Albariño

  Vinho Verde-området i Portugal är känt för sina frodiga gröna landskap, historiska byar och självklart sitt unika vin. Den här ...
  Portugal - vandra Sintra & Cascais

  Portugal – vandra Sintra & Cascais

  Fantastiska kustnära vandringar just utanför Lissabon! Den romantiska vind som under 1800 och tidiga 1900-talet blåste genom Europa märks tydligt ...
  Vinvandring storslagna Piemonte & Barolo

  Vinvandring storslagna Piemonte & Barolo

  Världskända vinregionerna Piemonte och Barolo har förutom sina makalösa viner även väldigt trevlig vandring. Regionen Lange ligger vid foten av ...