Costa Brava kusten är känt som en av de finaste kuststräckorna längs Medelhavet. Vackra vandringsstigar, hundratals stränder, gamla vitmålade fiskebyar, här har man också haft många restauranger med Guide Michelin-stjärnor under årens lopp, därav den goda maten! Ni vandrar från hotell till hotell med lätt ryggsäck med vatten, snacks och badkläder. På vägen hittar ni både matställen och fantastiska badstränder, gömda vikar för ett dopp och ni kan ta så lång tid på er som ni vill. När ni kommer fram till ert hotell för natten så har ert bagage transporterats dit med taxi och ni har bord bokat för middag (obs! ej dag 3).

Önskar ni vandra längre så har vi denna vandring som ett paket på 7 dagar också. Ni kan också kombinera dessa dagar med cykling efter Via Verde! Läs mer om Cykla och vandra.

Svårighetsgrad: Lätt/medel

Dag 1 – ankomst till Platja d’Aro
Boende på hotell vackert beläget ute på en klippa!

Dag 2 – Platja d’Aro till La Fosca
Lättare vandring där ni går mycket längs havet och långa sandstranden Sant Antoni de Calonge i Palamos, en kontrast mot de övriga små byar och och gömda stränderna under veckan. Passa på och njut vid någon av de många uteserveringarna längs vägen! Vandring: 11 km

Dag 3 – La Fosca till Calella de Palafrugell
Kortare men vacker vandring till fantastiska byn Calella de Palafrugell. Ni passerar stranden El Castell, denna kuststräckas enda skyddade strand, helt utan nya byggnader. Sedan bär det iväg lite inåt land och upp på en skogskam med vackra vyer mot ett vilt kustlandskap. Vandring: 11 km.

Dag 4 – Calella de Palafrugell till Begur
Återigen en fantastiskt vacker vandringsdag! Först upp till en av Spaniens viktigaste fyrar “El far de Sant Sebastian” med en otrolig utsikt! Sedan ner igen mot havet och till den vackra stenstranden Cala Pedrosa. Här rekommenderar vi ett stopp för lite tapas som tillagas medan ni njuter av den vackra stranden eller tar er ett svalkade dopp. (obs! lilla restaurangen är öppen under högsäsong) Turen fortsätter sedan längs havet och klipporna och fram till vackra byn Tamariu, här finns också flera trevliga restauranger för lunch. Därefter fortsätter inåt land genom lundar av korkek och vacker tallskog upp till Begur. Vandring: 14 km.

Dag 5 – Hemresa
Transport tillbaka till flygplats eller Barcelona

Kundrapport

Hej! Vill bara säga att så här långt har vi det HELT UNDERBART!
Nu startar vi snart vår sista vandring till Begur!
Naturen, vyerna, hotellen (speciellt San Roc) vädret, maten är så bra!
Ibland har det varit tveksamma markeringar men det har ju ändå inte varit några problem! Lätt att fråga!
Bästa vandringen som jag kommer att rekommendera till alla!

Kicki

Tack för väl ordnad resa. Allt gick bra. Otroligt fina och välskötta leder. Dagarna såg ut ungefär som…bra frukost…iväg vid 10…fantastisk vandring 1-1.5 mil längs kusten till nästa by…framme vid 2 tiden…perfekt för lunch…låång lunch på någon bra liten krog. Musslor, chiperones, sjötunga och en flaska vitt….vila på strand eller hotell i väntan på middag…avsluta kvällen med yatsy, samtal, bok o en brandy. Kunde vara värre. Återigen…tack!

Claes & Marie

Vilka fina hotell vi fick på sträckan! Allt fungerade bra. Vandringsleden var fantastisk vacker, vi hade dessutom tur med vädret alla dagar! Det blev en jättebra vecka för oss. Tack för denna gången!

Kristina Östergren, Stockholm

I paketet ingår

Logi på 4 trevliga familjeägda hotell.

Roadbook på svenska som beskriver varje dags vandring
Vandringskarta
Transport av bagage mellan hotellen
Halvpension, 3 kvällar (middag ingår ej dag 3, men vi bokar gärna bord om ni ändå vill äta på hotellets trevliga restaurang )

I paketet ingår inte flyg eller transport till och från vandringen, dryck till måltiderna, samt turistmoms som betalas på plats (varierar mellan ca 2-3,60€/natt).

Tidsperiod & pris

Från mars till och med november (ej juli & aug). Bästa månaderna april, maj, juni, september och oktober

TidsperiodPrisEnkelrumstillägg
April & maj695 €Kontakta oss för pris
Juni725 €Kontakta oss för pris
September725 €Kontakta oss för pris
Oktober625 €Kontakta oss för pris
Pris för del i dubbelrum. Pris för 2024.

För att boka eller för mer information, maila oss på: info@cyklavandra.se

  Bokning

  Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.
   
  Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Lombardiet Como & Lugano

  Lombardiet Como & Lugano

  Området kring de vackra sjöarna Como och Lugano i norra Italien har ända sedan romartiden varit en semesterdestination – detta ...
  La Palma

  La Palma

  Ingen av Kanarieöarna är oss kärare än La Palma. Det här är ett paradis för vandrare med otrolig variation i ...
  Unik vandring på vackra Menorca

  Unik vandring på vackra Menorca

  Menorca är den grönaste och mest unika av de baleariska öarna. Här finns allt det vi förknippar med Medelhavets skönhet ...