Costa Brava kusten är känt som en av de finaste kuststräckorna längs Medelhavet. Vackra vandringsstigar, hundratals stränder, gamla vitmålade fiskebyar, här har man också haft många restauranger med Guide Michelin-stjärnor under årens lopp, därav den goda maten! Ni vandrar från hotell till hotell med lätt ryggsäck med vatten, snacks och badkläder. På vägen hittar ni både matställen och fantastiska badstränder, gömda vikar för ett dopp och ni kan ta så lång tid på er som ni vill. När ni kommer fram till ert hotell för natten så har ert bagage transporterats dit med taxi och ni har bord bokat för middag (obs! ej dag 3).

Önskar ni vandra längre så har vi denna vandring som ett paket på 7 dagar också. Ni kan också kombinera dessa dagar med cykling efter Via Verde! Läs mer om Cykla och vandra.

Svårighetsgrad: Lätt/medel

Dag 1 – ankomst till Platja d’Aro
Boende på hotell vackert beläget ute på en klippa!

Dag 2 – Platja d’Aro till La Fosca
Lättare vandring där ni går mycket längs havet och långa sandstranden Sant Antoni de Calonge i Palamos, en kontrast mot de övriga små byar och och gömda stränderna under veckan. Passa på och njut vid någon av de många uteserveringarna längs vägen! Vandring: 11 km

Dag 3 – La Fosca till Calella de Palafrugell
Kortare men vacker vandring till fantastiska byn Calella de Palafrugell. Ni passerar stranden El Castell, denna kuststräckas enda skyddade strand, helt utan nya byggnader. Sedan bär det iväg lite inåt land och upp på en skogskam med vackra vyer mot ett vilt kustlandskap. Vandring: 11 km.

Dag 4 – Calella de Palafrugell till Begur
Återigen en fantastiskt vacker vandringsdag! Först upp till en av Spaniens viktigaste fyrar “El far de Sant Sebastian” med en otrolig utsikt! Sedan ner igen mot havet och till den vackra stenstranden Cala Pedrosa. Här rekommenderar vi ett stopp för lite tapas som tillagas medan ni njuter av den vackra stranden eller tar er ett svalkade dopp. (obs! lilla restaurangen är öppen under högsäsong) Turen fortsätter sedan längs havet och klipporna och fram till vackra byn Tamariu, här finns också flera trevliga restauranger för lunch. Därefter fortsätter inåt land genom lundar av korkek och vacker tallskog upp till Begur. Vandring: 14 km.

Dag 5 – Hemresa
Transport tillbaka till flygplats eller Barcelona

Kundrapport

Tack för väl ordnad resa. Allt gick bra. Otroligt fina och välskötta leder. Dagarna såg ut ungefär som…bra frukost…iväg vid 10…fantastisk vandring 1-1.5 mil längs kusten till nästa by…framme vid 2 tiden…perfekt för lunch…låång lunch på någon bra liten krog. Musslor, chiperones, sjötunga och en flaska vitt….vila på strand eller hotell i väntan på middag…avsluta kvällen med yatsy, samtal, bok o en brandy. Kunde vara värre. Återigen…tack!

Claes & Marie

Vilka fina hotell vi fick på sträckan! Allt fungerade bra. Vandringsleden var fantastisk vacker, vi hade dessutom tur med vädret alla dagar! Det blev en jättebra vecka för oss. Tack för denna gången!

Kristina Östergren, Stockholm

Hej! Vill bara säga att så här långt har vi det HELT UNDERBART!
Nu startar vi snart vår sista vandring till Begur!
Naturen, vyerna, hotellen (speciellt San Roc) vädret, maten är så bra!
Ibland har det varit tveksamma markeringar men det har ju ändå inte varit några problem! Lätt att fråga!
Bästa vandringen som jag kommer att rekommendera till alla!

Kicki

I paketet ingår

Logi på 4 trevliga familjeägda hotell.

Roadbook på svenska som beskriver varje dags vandring
Vandringskarta
Transport av bagage mellan hotellen
Halvpension, 3 kvällar (middag ingår ej dag 3, men vi bokar gärna bord om ni ändå vill äta på hotellets trevliga restaurang )

I paketet ingår inte flyg eller transport till och från vandringen, dryck till måltiderna, samt turistmoms som betalas på plats (varierar mellan ca 2-3,60€/natt).

Tidsperiod & pris

Från mars till och med november (ej juli & aug). Bästa månaderna april, maj, juni, september och oktober

TidsperiodPrisEnkelrumstillägg
April & maj695 €Kontakta oss för pris
Juni725 €Kontakta oss för pris
September725 €Kontakta oss för pris
Oktober625 €Kontakta oss för pris
Pris för del i dubbelrum. Pris för 2024.

För att boka eller för mer information, maila oss på: info@cyklavandra.se

  Bokningsförfrågan

  För denna resa bekräftar vi normalt sett bokningen inom 2-4 arbetsdagar. Vänligen dubbelkolla att det går flyg för de datum som ni önskar resa, vår bokningsprocess sätter igång en kedja av arbete för många parter och det underlättar mycket om vi redan har försäkrat oss om att flyget går på valda datum. Här hittar ni våra bokningsvillkor.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Cykla längs Sveriges västkust

  Cykla längs Sveriges västkust

  En härlig cykelsemester längs vår vackra västkust! Ni cyklar längs Kattegattleden, Sveriges första nationella cykelled och Årets cykelled i Europa ...
  Cykla bland slotten i Loiredalen

  Cykla bland slotten i Loiredalen

  Loiredalen med sina 22 slott och fantastiska historia är som gjord att utforska med cykel. Här längs vägen mellan Atlantkusten ...
  Upptäck Hollands pärlor med cykel

  Upptäck Hollands pärlor med cykel

  Holland och cykel hör verkligen ihop med sitt vackra lätt kuperade landskap och otroliga cykelvägar. Denna rundtur utgår från Amsterdam ...