Costa Brava kusten är känt som en av de finaste kuststräckorna längs Medelhavet. Vackra vandringsstigar, hundratals stränder, gamla vitmålade fiskebyar, här har man också haft många restauranger med Guide Michelin-stjärnor under årens lopp, därav den goda maten! Ni vandrar från hotell till hotell med lätt ryggsäck med vatten, snacks och badkläder. På vägen hittar ni både matställen och fantastiska badstränder, gömda vikar och kan ta så lång tid på er som ni vill. När ni kommer fram till ert hotell för natten så har ert bagage transporterats dit med taxi och ni har bord bokat för middag.

Önskar ni vandra längre så har vi denna vandring som ett paket på 7 dagar också. Ni kan också kombinera dessa dagar med cykling efter Via Verde! Läs mer om Cykla och vandra.

Svårighetsgrad: Lätt/medel

Dag 1 – ankomst till Platja d’Aro
Boende på hotell läckert beläget ute på en klippa.

Dag 2 – Platja d’Aro till La Fosca
Lättare vandring där ni går mycket längs havet och långa sandstranden Sant Antoni de Calonge i Palamos, en kontrast mot de övriga små byar och och gömda stränderna under veckan. Passa på och njut vid någon av de många uteserveringarna längs vägen! Vandring: 11 km

Dag 3 – La Fosca till Calella de Palafrugell
Kortare men vacker vandring till fantastiska byn Calella de Palafrugell. Ni passerar stranden El Castell, denna kuststräckas enda skyddade strand, helt utan nya byggnader. Sedan bär det iväg lite inåt land och upp på en skogskam med vackra vyer mot ett vilt kustlandskap. Vandring: 11 km.

Dag 4 – Calella de Palafrugell till Begur
Återigen en fantastiskt vacker vandringsdag! Först upp till en av Spaniens viktigaste fyrar “El far de Sant Sebastian” med en otrolig utsikt! Sedan ner igen mot havet och till den vackra stenstranden Cala Pedrosa. Här rekommenderar vi ett stop för lite tapas som tillagas medan ni njuter av den vackra stranden eller tar er ett svalkade dopp. Turen fortsätter sedan längs havet och klipporna och fram till vackra byn Tamariu. Därefter fortsätter ni genom lundar av korkek och vacker tallskog upp till Begur. Vandring: 14 km.

Dag 5 – Hemresa
Transport tillbaka till flygplats eller Barcelona

Kundrapport

Tack för väl ordnad resa. Allt gick bra. Otroligt fina och välskötta leder. Dagarna såg ut ungefär som…bra frukost…iväg vid 10…fantastisk vandring 1-1.5 mil längs kusten till nästa by…framme vid 2 tiden…perfekt för lunch…låång lunch på någon bra liten krog. Musslor, chiperones, sjötunga och en flaska vitt….vila på strand eller hotell i väntan på middag…avsluta kvällen med yatsy, samtal, bok o en brandy. Kunde vara värre. Återigen…tack!

Claes & Marie

Hej! Vill bara säga att så här långt har vi det HELT UNDERBART!
Nu startar vi snart vår sista vandring till Begur!
Naturen, vyerna, hotellen (speciellt San Roc) vädret, maten är så bra!
Ibland har det varit tveksamma markeringar men det har ju ändå inte varit några problem! Lätt att fråga!
Bästa vandringen som jag kommer att rekommendera till alla!

Kicki

Vilka fina hotell vi fick på sträckan! Allt fungerade bra. Vandringsleden var fantastisk vacker, vi hade dessutom tur med vädret alla dagar! Det blev en jättebra vecka för oss. Tack för denna gången!

Kristina Östergren, Stockholm

I paketet ingår

Roadbook på svenska som beskriver varje dags vandring
Vandringskarta
Transport av bagage mellan hotellen
Halvpension

I paketet ingår inte flyg eller transport till och från vandringen, dryck till måltiderna, samt turistmoms som betalas på plats (varierar mellan ca 2-3,60€/natt).

Tidsperiod & pris

Från mars till och med november. Bästa månaderna april, maj, juni, september och oktober

TidsperiodPrisEnkelrumstillägg
April & maj695 €199 €
Juni725 €219 €
Juli & augusti Kontakta ossKontakta oss
September725 €219 €
Oktober695 €199 €
Pris för del i dubbelrum. Pris för 2023.

Observera att det under juli och augusti går att vandra men att vi ofta måste pussla med hotellen då många är fulla. Dessa priser är därför cirkapriser.

För att boka eller för mer information, maila oss på: info@cyklavandra.se

  Bokningsförfrågan

  För denna resa bekräftar vi normalt sett bokningen inom 2-4 arbetsdagar. Vänligen dubbelkolla att det går flyg för de datum som ni önskar resa, vår bokningsprocess sätter igång en kedja av arbete för många parter och det underlättar mycket om vi redan har försäkrat oss om att flyget går på valda datum. Här hittar ni våra bokningsvillkor.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Vacker och vild vandring på Kreta

  Vacker och vild vandring på Kreta

  En härlig aktiv semester på Kretas vilda sydsluttning. Ni bor alla nätter på samma hotell i byn Chora Sfakion – ...
  Läs mer
  Vandra i vackra Franska Pyrenéerna

  Vandra i vackra Franska Pyrenéerna

  Pyrenéerna, den vackra bergskedjan som sträcker sig från Atlanten till Medelhavet, öppnar här i öster upp sig och bjuder på ...
  Läs mer
  Andalusiens Vita Byar

  Andalusiens Vita Byar

  Med utgångspunkt från välkända byn Ronda har ni här en härlig cykelvecka mellan de vackra vita byarna i Andalusiens bergskedja ...
  Läs mer