Mallorcas nordvästra kust. Ett förvånansvärt lugnt och vackert område, en bit från de stora turiststråken, skilt från de myllrande playorna av en nyckfull kalkstensbergskedja, Serra de Tramuntana. Vandra från en pittoresk by till en annan, längs kustklippor, ovanför idylliska stränder eller rakt igenom bergen, korsande stora privata egendomar med apelsin-, mandel- och olivträd. Boende på ett familjeägt vandrarhem och ett vackert beläget boende på landet.

Omkring påsk och under september kan det vara väldigt många vandrare på vissa stigavsnitt. Vi rekommenderar vandring före påsk, eller i april-maj och från slutet av september. Floran är som vackrast på våren men om man vill bada mycket bör man vänta till mitten av maj. På hösten är det underbart klimat och havet är varmt hela oktober.

Denna tur kan med fördel också göras som en veckolång resa.

Svårighetsgrad: Medel

Cala på Mallorca

Tidsplan

Dag 1 Ankomst till Valldemossa
Ankomst till Valldemossa, en liten fin stad byggt liten stad byggd kring ett gammalt kartusiankloster som stolt minns året då Frederic Chopin och George Sand, de första europeiska bohemerna, övervintrade här. Valldemossa kan lätt nås med buss från Palma de Mallorca.

Dag 2 Cirkulär vandring från Valldemossa
Efter en god frukost på hotellet startar ni er första vandringsdag. Den börjar direkt från ert hotell. När du lämnar byn Valldemossa når ni ett område med begränsad tillträde där ett begränsat antal tillstånd beviljas varje dag för att gå ärkehertigsleden (Camí de s’Arxiduc). Detta tillstånd ordnas åt er av oss i samband med er bokning. Skulle det inte finnas några tillstånd, följer ni en alternativ väg i närheten. Båda alternativen inkluderar vidsträckta vyer och en valfri stigning till en topp

Utmaning: 15km (12km). 700m uppför och utför. 6 timmar.

Dag 3 Från Deia till Puerto Soller
Återigen startar ni dagen med en god frukost. Sedan en kort transfer från Valldemossa till Deia och från denna konstnärskoloni går ni från Deia till kuststaden Puerto Soller. Er rutt följer kusten, genom lugna medelhavsskogar (tallar, ekar och madroneträd) och över en privat egendom där ägarna serverar utsökt färsk apelsinjuice.

Utmaning: 14km. 280m uppför och 440m nerför. 5,5 timmar.

Dag 4 Från Cala Tuent till Port Sóller
Idag stundar en lite längre vandring. Först en taxitransfer till Cala Tuent, en sommarby med en härlig strand, börjar ni en 6-timmars tur. Följ först kustlinjen till Port Soller och sedan via gården vid Balitx d’Avall, belägen bland apelsinlundar och olivlundar i en av Mallorcas mest avlägsna delar.

Utmaning: 15 km. 650m uppför och 610m nerför. 6 timmar

Dag 5 Cirkulär vandring från Sóller
Dagens vandring startat och slutar i fina byn Soller. Från hamnen gör ni en brant stigning till klipporna som bildar en naturlig vågbrytare med utsikt över bukten. Väl uppe på toppen har ni en underbar utsikt från Torre Picada, längs den klippiga kusten till den lilla ön S’Illeta strax utanför kusten. Från toppen går ni ganska brant nedför längs en ravin för att nå Sa Punta Llarga, en udde som erbjuder en härlig utsikt när ni åter når havsnivå.

Utmaning: 7,5km. 270m uppför / nerför. 3 timmar.

Dag 6 Avslut av resan

Pris och bokning

Tidsperiod & pris

01/03 – 15/06 samt 15/09-22/11 2024.

Pris: 775 € del i dubbelrum med frukost. För enkelrum kontakta oss för pris.

Bokning

För att boka eller för mer information, maila oss på: info@cyklavandra.se

Inkluderat

5 nätter på 4-stjärniga hotell
5 frukostar
Bagagetransfer mellan hotellen
Privat transfer till de vandringar där transport krävs
Detaljerat informationspaket med roadbook och kartor med era turer inritade (på engelska)
Möjlighet till GPS-spår
24/7 telefonsupport om ni behöver hjälp

Ej inkluderat

Resa till och från start av turen enligt programmet
Reseförsäkring
Luncher och middagar
Turistskatter

  Bokning

  Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.
   
  Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

  Galleri

  Andra härliga resor