Mallorca med sitt fantastiska väder och otroliga vandringar förtjänar verkligen all den uppmärksamhet den fått som vandringsdestination. Upplev bekvämt boende i Puerto Soller i kombination med härliga vandringar i bergskedjan Tramuntana. Variationsmöjligheterna är nästan obegränsade och vi har lagt upp en tur med 3 hela vandringsdagar som förutom vandring, bad och god mat även inkluderar, smalspårigt tåg, båtresa och lokalbuss.

Svårighetsgrad: Medel

Vi på Cykla & Vandra har stor erfarenhet av att vandra på Mallorca. Anders första resa med grupp till Mallorcas berg gick redan 1986. På den tiden var vandringsturismen i sin linda. Ibland var det på plats att ha med sig en egen sekatör eller snitslar för att märka ut stigarna. Idag har allt förändrats och stigarna är väl röjda och skyltade vilket underlättar mycket. Omkring påsk och under september kan det vara väldigt många vandrare på vissa stigavsnitt. Vi rekommenderar vandring före påsk, eller i april-maj och från slutet av september. Floran är som vackrast på våren men om man vill bada mycket bör man vänta till mitten av maj. På hösten är det underbart klimat och havet är varmt hela oktober.

Cala på Mallorca

Tidsplan

Dag 1 Ankomst till Puerto Soller och hotell Los Geranios

Ikväll har vi bokat välkomstmiddag i hotellets utmärkta restaurang, belägen alldeles invid havet och den lilla smalspåriga järnvägen i Puerto Soller.

Dag 2 Deia

Efter en riklig frukost tar ni lokalbussen till den exklusiva lilla orten Deia väster om Puerto Soller. Här följer en vandring ca 11 km med fantastiska havsutsikter och mallorkinsk flora. Särskilt de uråldriga olivträden ger fantastiska fototillfällen. De flesta är planterade före år 1500 och många är från Medeltiden. Det passar bra med eftermiddagskaffe och hembakade kakor hos de båda systrarna som driver lantgården Son Mico. På kvällen har vi bokat middag på lokal populär landsorts restaurang, Sollerbornas egen favorit.

Vandring 11 km, 200 m upp och 400 m ner.

Dag 3 Cala Tuent

Dagens vandring börjar med båt till La Cala Tuent. Båten följer kusten mot öster och för den uppmärksamme kan man se eleonorafalkar som som svävar vid sin falkkoloni bestående av cirka 20 par. Dessa är på plats från maj till oktober. Den lilla havsviken Cala Tuent lämpar sig för ett bad eller en kopp kaffe på ställets enda restaurang. Hela eftermiddagen ägnas sedan åt vandring längs den gamla smugglarstigen som följer kusten mot Sollerdalen. Stigen är utmärkt men detta är bitvis väglöst land med hisnande utsikter över Medelhavet. Vid ankomst till Mirador de Ses Barques hämtas ni med taxi som bekräftas med ett sms till hotellet. Det finns också en stig ner till Puerto Soller (5 km).

Vid kraftiga vindar kan båtarna vara helt inställda, eller går bara till viken La Calobra, som ligger bortom Cala Tuent. La Calobra är väldigt intressant men man får lägga till 7 km vandring längs en mindre asfaltsväg. Det är ju dock ingenting som hindra att man gör vandringarna i annan ordning. Personalen på vårt utvalda hotell bistår med info om båtarna och samtliga transporter.

Vandring 14 km, 550 m upp och 450 m ner

Middag på egen hand

Dag 4 Mallorcas högplatå

Taxi upp till högplatån vid Cuberdammen och därefter vandring ner till Biniaraix längs med den gamla pilgrimsvägen Es Barranc. Först går du i ett öppet betat bergslandskap cirka 800 m över havet med goda möjligheter att observera de majestätiska grågamarna (Europas största gam) som fortfarande häckar på Mallorca. På senare år finns även gåsgam. Efter en lättare nerfart till FInca del Ofre fortsätter du längs en fantastiskt fint lagd stig. Stigen i sig är ett riktigt byggnadsminne och används än idag av pilgrimer som vill gå till klostret i LLuch. Från Biniaraix går du den charmiga gatan, Calle Luna in till Soller för att ta det lilla tåget ner till vårt hotell.

Vandring 13 km. 800 m ner

Dag 5 Tåg tillbaka till Palma de Mallorca

Ni tar tåget tillbaka till Palma de Mallorca på egen hand.

Pris och bokning

Tidsperiod & pris

Högsäsong påsk- mitten av oktober
630 € per person (min 2 personer)

Lågsäsong mitten oktober till veckan före påsk
545 € per person (min 2 personer)

Bokning

För att boka eller för mer information, maila oss på: info@cyklavandra.se

Inkluderat

4 nätter på 4 stjärnigt hotell
4 frukostar
2 middagar
Utförlig vandringsinstruktion.

Ej inkluderat

Samtliga Taxi och bussresor. (ca 40 euro)
Båtresa Cala Tuent (ca 25 euro)

    Bokningsförfrågan

    Trevligt att ni är intresserad av denna tur på egen hand. Fyll i kontakt-formuläret så hör vi av oss.


    Galleri

    Andra härliga resor