Pyrenéerna, den vackra bergskedjan som sträcker sig från Atlanten till Medelhavet, öppnar här i öster upp sig och bjuder på ett vackert, soligt och vandringsvänligt område. Här finns allt en vandrare kan vilja ha – fantastiska berg, härliga stigar, storslagen natur, vacker utsikt och fantastisk god mat.

Vi bor i byn Font Romeu i de franska delarna av Katalanska Pyrenéerna, bara 2 och en halv timme norr om Barcelona och på 1800 meters höjd. Det finns andra områden med större och brantare berg men som också är betydligt svårare att vandra i, brantare stigar och sämre väder. Här har vi fjällmiljö med medelhavsklimat, vi är endast 7 mil från havet.

Området heter Cerdanya och byn som veckan utgår från är Font Romeu och ligger just över gränsen in i Frankrike. Byn ligger högt, på 1800 meter, och kan med sina över 300 soldagar per år ståta med att vara en av Europas solsäkraste skidorter.

Flyger gör man bäst till Barcelona. Därifrån finns många alternativa sätt att ta sig upp. För våra grupper har vi egna bussar, för privatpersoner så finns antingen tåg eller hyr man enkelt bil. Från Barcelona flygplats till Font Romeu så tar det ungefär 2 timmar 30 minuter beroende på trafik.

Det här är en självguidad vandring där vi ordnar kartor, transport av bagage, hotell och mat. Som bonus har vi en guide på plats som vandrar med er första dagen.

Svårighetsgrad: Lätt/Medel eller Medel
Flera av dagarna går att korta av om dom känns långa därför får denna vandring två graderingar.

Tidsplan

Dag 1:
Ankomst Barcelona, tåg upp till Pyrenéerna. Ni möts på tågstationen i Puigcerda och hämtas upp till ert boende i Font Romeu.
Middag på lokal restaurang (ingår)

Dag 2:
Första morgonen kommer en lokal guide och presenterar vandringarna. Han eller hon följer sedan med er första dagens vandring för att introducera er till veckans vandringar. Denna första dag gör ni en rundtur från Font Romeu upp till vackra området La Calme ovanför byn och sedan tillbaka – en perfekt introduktionsdag.
Middag på lokal restaurang (ingår)

Dag 3 – vandring ut i vildmarken
Efter frukost ger ni er ut och vandrar fina stigar ut i vildmarken, ut till naturreservatet Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes.
Medan ni vandrar så körs ert bagage från hotellet i Font Romeu till hotellet Bones Hores, ensamt beläget mitt ute i vildmarken vid sjön Lac des Bouillouses.
Middag på hotellet.

Dag 4 – rundvandring 
Fantastisk dag i vackra Pyrenéerna! Fåglar, flora och vackra fjällsjöar.
Ni sover och äter middag på samma hotell.

Dag 5 – rundtur i parken
Ännu en härlig dag på hög höjd och vacker fjällmiljö!
Ni sover och äter middag på samma hotell.

Dag 6 – vandring till byn Les Angles
Efter frukost går ni en lång och fin vandring över berget till byn Les Angles. Medan ni vandrar så hämtas ert bagage och sedan så hämtas ni från Les Angles och körs tillbaka till Font Romeu.
Där blir det en fantastiskt trevlig avslutningsmiddag på byns bästa restaurang La Chaumière (ingår).

Dag 7 – hemresa
Efter frukost blir ni skjutsade ner till tåget som tar er tillbaka till Barcelona.

Tidsperiod & pris

Hur många nätter och vilken mat ingår?
6 nätter hotell med frukost, pick-nick och middag (helpension).

Var vandrar vi?
Det här är en del av Franska Katalonien, bara några kilometer norr om spanska gränsen. Här finns en stark lokal koppling och stolthet över de katalanska rötterna. Barnen har halva skoldagen på franska, andra halvan på katalanska.

Vädret?
Området är känt för att ha väldigt stabilt väder. Ni vandrar mellan 1800 och 2400 meters höjd så även sommartid är temperaturen perfekt och på nätterna så blir det svalare så man lättare kan sova.

Hur svår är vandringen?
Det här är en av de bästa områdena i hela Pyrenéerna för vandring. Stigarna är bra och de stigningar och nedförsbackar ni stöter på är till allra största del relativt moderata i lutning. Det är få riktiga stup och branter. Vår grundvandring klarar de flesta av, vill man sedan lägga till en sväng extra i slutet av dagen är det inga problem. 9-17 km och 300-600 höjdmeter per dag.

Hur många dagar ska vi vandra?
3 till 6 vandringsdagar är lämpligt.

Vilken är standarden på hotellen?
Hotellet i Font Romeu har bra 3* standard, boendet ute i bergen är enklare men med bra mat.

Hur tar vi oss till vandringen? Flyg till Barcelona, sedan tåg. Vid slutstationen möts ni av en taxi som tar er upp till byn Font Romeu där ni börjar och avslutar vandringen.

Lämpliga tid att vandra?
Denna vandringsresa går bra att göra juni, tre första veckorna i juli och i september.

LängdAntalPris
4 dagar2 personer599 €/person, del i dubbelrum
4 dagar4 eller fler personer 549 €/person, del i dubbelrum
7 dagar2 personer799 €/person, del i dubbelrum
7 dagar4 eller fler personer779 €/person, del i dubbelrum

Tillkommer: Transport till och från vandringsområdet.

 

  Bokning

  Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.
   
  Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Vandra på soliga Mallorca

  Vandra på soliga Mallorca

  Mallorcas nordvästra kust. Ett förvånansvärt lugnt och vackert område, en bit från de stora turiststråken, skilt från de myllrande playorna ...
  Madeira - en fantastisk ö för vandring

  Madeira – en fantastisk ö för vandring

  Madeira, en portugisisk ögrupp belägen i Atlanten, är känd för sitt fantastiska landskap, mångfald av växter och utmanande vandringsleder. Ön ...
  Cykla & Vandra Pyrenéerna till Medelhavet

  Cykla & Vandra Pyrenéerna till Medelhavet

  Kombinera underbar cykling och vandringNi börjar med att under tre dagar cykla Via Verde, den gröna vägen, från Pyrenéerna ner ...