Härlig vandring

De vilda bergen i Costa Blanca erbjuder ett härligt landskap av bergskammar, stora bergsväggar, tallskogar och mandelodlingar. I dalarna odlas än mer mandel samt apelsiner och oliver. Byarna är vitmålade och inbjudande, en riktig spansk upplevelse!

Arabernas styrde i många århundraden detta område och under era vandringar ser vi många spår av detta när vi besöker slott, Mozarabiska stigar och andra historiska platser. Ni passerar också grottor och kan se grottmålningar som visar att området varit bebott i mer än 8000 år. 

Bästa tiden är sen höst, vinter och tidig vår. Vill ni vandra när mandelträden blommar är februari bästa månaden – observera dock att ni måste vara ute i god tid med era bokningar för att hus och guide ska vara tillgängliga. 

Ni bor i den lilla byn Abdet med 100 invånare där vi har tillgång till två traditionella byhus. Den lilla välkomnande byn är omgiven av berg och massor av fina vandringar, vissa direkt från huset. I vandringsveckan är hemlagad mat; frukost, pick-nick lunch och middagar inkluderade alla dagar utom en då ni kan äta middag på byns restaurang eller i någon av grannbyarna.

Det här paketet passar perfekt för mellan 4-12 personer som känner varandra och vill dela hus. Antingen kan ni vandra en hel vecka i sträck eller kombinera 4 dagar i bergen med några dagar nere vid kusten. Se bilderna för mer information om husen.  Byn ligger bara en timme från Alicantes flygplats och er lokalt boende guide hämtar och lämnar er på flygplatsen. 

Ett fantastiskt vandringsområde för er som vill lära känna de vackra bergen i närheten av Albir, Calp, Altea och Torrevieja!

 

Härlig takterass

Takterass med vacker utsikt

Tidsplan

Dag 1 – ankomst till Abdet
Upphämtning på flygplatsen och en timmes transport till Abdet.
Incheckning och sen, beroende på ankomsttid, en kort tur runt vår by där vi kan se den gamla kvarnen, det uråldriga bevattningssystemet byggt med arabisk teknik, det gamla tvätthuset med mera.

Dag 2 – Serrella – slott och berg
Veckans första vandring följer den uråldriga mulstigen som slingrar sig genom en dold ravin och förbi en klipp-bro, sedan till det spektakulära arabiska slottet högt beläget på ett klipputsprång. Slutligen tar vi en enkel stig upp till toppen av berget Mala de Llop.

Dag 3 – Barranco de Sinc
Här får vi se den mäktiga gamkolonien, de historiska slotten och vakttornen runt staden Alcoy.

Dag 4 – Slottet i Confrides och Guadalest
Under dagens vandring får vi se dom imponerande resterna av slottet i Confrides. Ni besöker också byn Guadalest, häftigt byggt uppe på ett klipputsprång. Byn grundandes på 1100-talet av araberna.

 

Dag 5 – vilodag
Möjlighet att åka ner till stranden vid Albir eller besöka (ö)kända Benidorm. 
Middag på egen hand.

Dag 6 – Val de Laguart
5000 steg efter den Mozarabiska stigen tar oss in till Barranco de Infierno. Hur araberna kunde bygga dessa åsnestigar genom och ner i djupet av den steniga ravinerna är inte annat än imponerande.

Dag 7 – Bernia – vacker bergskam
En härlig tur med lätt klättring för att nå själva toppen. Under turen besöker vi ännu ett Mozarabiskt fort och sen en naturlig tunnel genom berget.

Dag 8 – avresa
Frukost och sedan blir ni skjutsade till flygplatsen.

Pris & bokning

I PRISET INGÅR
Frukost, lunch och middagar alla dagar utom en då ni bara har frukost.
Engelsk lokalt boende guide.
Alla transporter utom på vilodagen.

Pris för 7 nätter: 650 €/person
Pris för 4 nätter: 475 €/person

Minimum 4 personer, maximum 12.

INGÅR EJ
Flyg som ni bokar själva till Alicante
En dags lunch och middag
Dryck och mat på de barer ni passerar

För mer information, kontakta oss: info@activespain.se

La Foradada

Andra härliga resor

Patagonien

november 30 - december 13

Cykla på Kuba

2021-01-02 - 2021-01-14

Kuba – vandringsresa

2021-02-10 - 2021-02-23

Kuba – yoga och vandring

2021-03-01 - 2021-03-12