Salsagrupp

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, underbara stränder och vacker natur. Under denna resa upptäcker vi Kuba i salsans tecken. Det här är en skräddarsydd resa för kompisgäng eller salsaklubbar som vi ordnar just för er!

För att göra den äventyrliga resa är det viktigt att förstå att vi ger oss av utanför de upptrampade turist stigarna och där kan få både fantastiska och kanske även lite jobbiga situationer, långt från de stora turistbussarna och de statliga hotellen.

Om ni önskar följa med på någon av våra guidade resor, hittar ni dom här:

Vandring på Kuba
Yoga och vandring på Kuba
Cykla på Kuba

Vi bor  flera nätter hemma hos kubanska familjer i en form av bed & breakfast, så kallade casa particulares. Här har vi alltid eget rum med privat toalett och dusch. Transporterna sker med äldre långsamma bussar samt med de gamla fina amerikanska bilarna som Kuba har blivit känt för.

Kubanerna är gästfria och lätta att få kontakt med och med vårt sätt att resa så kommer vi än mer att komma både människorna och kulturen inpå livet.
Många reser till Kuba för att bekanta sig med denna vackra ö där man förflyttas ett antal år tillbaka i historien. Passa på nu innan landet förändras och reseupplevelserna slätas ut!

Tidsplan

Dag 1

Vi startar vår resa med att lämna Havanna och bege ut till havet! Första dagen brukar jetlag drabba oss alla, och vi tänker oss att vi börjar lite lugnt. Vi åker idag ut till stranden playa Santa Maria utanför Havanna och solar och badar. På kvällen gemensam middag och sedan för de som orkar så besöker vi någon av Havannas salsaklubbar.

Dag 2
Idag startar vi dagen med god frukost på vårt casa particular. Sedan tar vi en promenad ner till gamla Havanna och har här en 2 timmars salsakurs. Varje elev har sin egen salsalärare.
Eftermiddagen fri – har vi tur kanske något bra band spelar på något av Havannas Casa de la Musica, isåfall är det värt ett besök!.
På kvällen åker vi till trevliga salsastället 1830 som ligger fint vid havet.

Dag 3
Återigen en god frukost på vårt casa och sedan nya klasser i salsa i Havannas gamla stad.
Eftermiddagen fri tid för att upptäcka Havanna. Vi tipsar sedan om salsaställen att besöka för de som orkar.

Dag 4
På morgonen efter frukost återigen ett 2 timmars salsapass med egen instruktör, sedan efter lunch så styr vi kosan österut och ner till fina koloniala staden Remedios!
På kvällen gemensam middag på vårt casa particular.

Dag 5
Idag beger vi oss ut till kusten till och till vackra Cayos Santa Maria! Vi tar det lugnt solar badar, äter lunch. Kanske lite spontandans, bra musik brukar spelas!
Tillbaka i Remedios på eftermiddagen har vi återigen 2 timmars salsakurs innan middag.

Dag 6
Vi startar dagen med en god frukost innan vid idag tar oss vidare inåt land till en stad som heter Mayajigua. Vi gör här en vandring ute i naturen och äter vår medhavda picnic innan vi åker tillbaka till Remedios.
Salsakurs igen på eftermiddagen och sedan middag på egen hand.

Dag 7
Frukost och transport söderut till fina staden Trinidad. Väl framme äter vi lunch tillsammans, sedan lite fri tid att utforska staden.
Vi samlas igen eftermiddagen och går upp någon av de fina terasserna på taken, tar en mojito, och lyssnar på livemusik och ser solen gå ner! Middag på egen hand och kvällen fri för att utforska Trinidads nöjesutbud.

Dag 8
Frukost och sedan gör vi en vandring i Trinidads omgivningar. På eftermiddagen fri tid att kanske ta en extra salsakurs på egen hand – njuta av en eftermiddag till med sol och bad. Middag på egen hand men vi följs gärna åt för de som vill.

Dag 9
Frukost och sedan salsakurs i 2 timmar, sedan tar vi oss åter igen ut till havet och njuter en sista dag av karibiens varma vatten på playa Ancon. På kvällen avskedsmiddag, och sedan besöker vi och dansar på Trinidads Casa de la Musica.

Dag 10
Frukost och sedan transport till Havanna för de som vill, men vi rekommenderar att ni stannar kvar en natt eller flera nätter för att dansa och njuta av denna trevliga stad på egen hand. Vi hjälper er givetvis med fortsatt boende.

Kundrapport

Kubaresan februari 2016

Ett minne för livet, glädje och varm gemenskap. Åsa du har varit vår vägvisare, skapat goda möten och gett oss alla oförglömliga minnen. Från oss alla till dig!

En oförglömlig upplevelse att få se det riktiga Kuba, livet för kubanerna, deras vackra natur, deras glädje och svårigheter. Också fantastiskt att få resa med Åsa och träffa hennes vänner på ön. Underbara dagar!

Pris och bokning

Denna resa skräddarsys helt efter er och er grupp. Önskar ni mer information och en offert, tveka inte att kontakta Åsa för mer information: asa@activespain.se

Åsa, er guide på Kuba.

Galleri

Andra härliga resor

Peru med Inka-leden

9 november - 23 november

Patagonien

23 november - 7 december

Cykla på Kuba

2025-01-05 - 2025-01-17

Costa Rica & Panama

2025-01-18 - 2025-02-02