Vandring och cykling i Portugal erbjuder en fantastisk friluftsupplevelse med en unik kombination av naturlig skönhet, kulturell rikedom och äventyr. Här är några skäl till varför du bör överväga att utforska Portugal till fots eller på cykel:

Fantastiskt landskap: Portugal är känt för sina hisnande landskap. Från Algarves karga kustlinjer till de frodiga skogarna på Azorerna och de böljande vingårdarna i Dourodalen, kommer du att möta ett varierat utbud av landskap som är perfekt för vandring och cykling.

Milt klimat: Portugal har ett milt medelhavsklimat, vilket gör det till ett utmärkt resmål för utomhusaktiviteter året runt. Det soliga vädret och de behagliga temperaturerna bidrar till både vandrings- och cykeläventyr. Vintertid är Algarve en av svenskarnas mest populära destinationer.

Kulturarv: Portugals historia är rik och djupt rotad i dess landskap. När du vandrar eller cyklar kommer du att stöta på charmiga byar, historiska städer, antika slott och romerska ruiner, som ger en unik blandning av naturlig skönhet och kulturell utforskning.

Guidade resor

Portugal med SvD

13 oktober - 20 oktober

Självguidade vandringar i Portugal

Självguidade cykelresor i Portugal