Madeira, en portugisisk ögrupp belägen i Atlanten, är känd för sitt fantastiska landskap, mångfald av växter och utmanande vandringsleder. Ön erbjuder olika vandringsupplevelser, från de kända levada-vandringarna till kuststigar med panoramautsikt över havet till bergig terräng omgiven av frodig grönska. Levadorna är de bevattningskanaler som korsar ön för att styra vattnet dit det behövs. Det enorma arbetet att bygga dessa har nu skapat unika vandringsmöjligheter som lockar naturälskare från hela världen.

Det är inte bara vandringarna som lockar med denna resa, även byarna, folket, de fina hotellen med pool och såklart den goda maten och det utsökta vinet nämns alltid efter ett besök till Madeira.

HÖJDPUNKTER

 • Madeira blev 2022 utsedd till världens ledande ö-destination
 • Charmiga boenden med pool
 • Fantastiska landskap med levador, blommor, lagerskog och en dramatisk kust
 • Utmärk mat och fantastiska viner

Svårighetsgrad: Medel, observera att vi inte rekommenderar denna resa för höjdrädda

Tidsplan

Dag 1 – Ankomst i Machico
Vid ankomst till Madeira väntar en taxi på flygplatsen och tar er till ert hotell i Machico. Om ert flyg landar tidigt på dagen kan ni spendera eftermiddagen med att koppla av vid poolen, promenera längs stranden eller vandra runt i den mysiga lilla staden.

Dag 2 – Levadan dos Maroços & Caniçal – Machico (14,5 km)
Madeiras berömda levador är smala vattenkanaler, och ön stoltserar med över 1400 km av dem. En kort morgontransfer är organiserad till Maroços. Därifrån följer du din första levada tillbaka till Machico. Utsikten över bukten och Machico från högt upp är oslagbar!

Utmaning: 14,5 km, 4,5 timmar, 150 m stigning, 400 m nedstigning

Dag 3 – Cirkulär promenad i Ponta de São Lourenço (6,5 km)
São Lourenço-halvön är ett måste när man besöker Madeira. Med sitt vulkaniska ursprung huvudsakligen av basalt sägs det vara den torraste punkten på ön. En taxi tar er till starten av vandringen och ni tar er tillbaka till Machico med lokalbuss i slutet av dagen.

Utmaning: 6,5 km, 3 timmar, 350 m stigning och nedstigning

Dag 4 – Machico – Porto da Cruz – Santana (6,5 – 14,5 km)
Dagens rutt är lite krävande men väl värt det med tanke på de fantastiska vyerna över den norra kusten. En taxi tar er till starten av vandringen mellan Machico och Caniçal. Ni börjar med att följa Levada do Caniçal som är en platt och enkel vandring. Nästa del är lite mer utmanande, först på grusvägar ut mot havet, sedan på en vacker stig längs kusten. Utsiktspunkten Boca do Risco är en bra plats för en picknick innan ni fortsätter längs Vereda de Larano, en vacker stig uthackad i klipporna. Snart därefter når ni Porto da Cruz. En taxi hämtar er där och tar er till ert nästa boende i Santana. Ni kommer snart att upptäcka att hotellet Quinta do Furao är en fantastisk plats för att glömma tid och rum. Här har ni middag bokad för er.

Utmaning: 6,5 – 14,5 km, 5 – 5,5 timmar, 750 / 115 m stigning, 400 / 115 m nedstigning

Dag 5 – Levada do Furado (10 – 15 km)
Ni börjar morgonen med taxi till Ribeiro Frio, där Levada do Furado-vandringen börjar. Från allra första början kommer det att kännas som att ni går i en sagoskog – den fantastiska lagerskogen är ett UNESCO-världsarv. Turen är mestadels platt längs levadan men ger och mer utsikt och exponering när berget blir brantare. Här har ni majestätiska vyer över kusten och lagerskogen som täcker Madeiras raviner och kullar.

Väl framme i Portela kan ni antingen ta en taxi (ej inkluderad) eller fortsätta på en kullerstensväg till Porto da Cruz. Återigen tar en taxi er till Santana efter vandringen.

Utmaning: 10 – 15 km, 5,5 timmar, 350 / 370 m stigning, 300 / 875 m nedstigning

Dag 6 – Caldeirão Verde (13 km)
Parque Florestal das Queimadas är startpunkten för dagens rutt, hit tar en taxi er efter frukost. Första stoppet: en mysig bar inne i ett typiskt madeiranskt hus! Sedan följer ni Levada do Caldeirão Verde till det vackra vattenfallet. Därefter vandrar ni tillbaka en bit innan ni följer stigen till byn Ilha. Här blir ni hämtade av taxi. Kom ihåg att ta med en ficklampa och regnkläder på denna vandring.

Utmaning: 13 km, 4 – 4,5 timmar, 70 m stigning, 600 m nedstigning

Dag 7 – Santana – Arco de São Jorge: Caminho Real (12 – 14 km)
Veckans sista vandring för ni på en del av Caminho Real. Denna stig är totalt 182 km och går runt hela ön och förbinder de viktigaste byarna och hamnarna. Ni börjar i Santana och vandrar förbi ruiner, landskap, byar och traditioner till Arco de São Jorge. En taxi tar er tillbaka till ert hotell i Santana.

Utmaning: 12 – 14 km, 5 – 5,5 timmar, 560 m stigning, 850 m nedstigning

Dag 8 – Hemresa
Efter frukost checkar ni ut. En transfer tillbaka till flygplatsen ingår, så kom ihåg att lämna alla flygdetaljer i förväg.

En underbar vecka är över!

Pris & bokning

Vad är inkluderat?

8 dagar, 7 nätter på två olika hotell
7 frukostar
1 middag (dag 4)
Bagagetransfer när ni byter hotell
Transfers enligt programmet
Detaljerat informationspaket med roadbook och kartor med era turer inritade
Möjlighet till GPS-spår
24/7 telefonsupport om ni behöver hjälp

Vad är inte inkluderat?

Reseförsäkring
Resa till och från Madiera
Lunch och middagar
Turistskatt (betalas på hotellen)

Vilka är hotellen?

Våra standardhotell är följande, om någon av dom är fullbokade ordnar vi ett likvärdigt alternativ på samma ort.

Nova Sintra Hotel (Sintra)
Arribas Sintra Hotel (Colares)
Hotel Baía (Cascais)

Extra

Extranätter kan bokas längs turen
Transfer till och från flygplats kan ordnas
Soloresenär kan göra denna resa mot viss extrakostnad
Alla dokument utskrivna (måste begäras i god tid)

Allmän information

Ni kan starta alla veckodagar (bara hotellen har tillgänglighet) hela året.
På sommaren kan det vara varmt vilket gör att turerna känns svårare.
Vi rekommenderar inte denna resa till dig med höjdrädsla.

Var flyger vi bäst?

Den bästa flygplatsen för att ta sig till denna vandring är Funchal (FNC).

TidsperiodDubbelrumEnkelrum
Normalpris8551235
Högsäsong *8951295

Pris per person. Priserna gäller för 2024.
Högsäsong är jul, påsk, juli till mitten av september.

Vi ber er att kolla upp flyg och datum som passar er innan ni mailar. Skriv också hur många ni är. Med denna information så går det mycket snabbare för oss att få svar om tillgänglighet.

För mer information, kontakta oss: info@cyklavandra.se

  Bokning

  Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.
   
  Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Vandring Provence

  Vandring Provence

  En härlig vandringsresa med boende på två bekväma hotell och ett charmigt chambres d’hôtes (franskt B&B). Under veckan lär ni ...
  Cykla längs Sveriges västkust

  Cykla längs Sveriges västkust

  En härlig cykelsemester längs vår vackra västkust! Ni cyklar längs Kattegattleden, Sveriges första nationella cykelled och Årets cykelled i Europa ...
  Cykling Kroatien

  Cykling Kroatien

  Under den här härliga cykelturen kommer ni lära känna det lugna landskapet på den idylliska Istria-halvön i Kroatien. Cyklingen går ...