Ett lätt men ändå hisnande cykeläventyr genom hjärtat av Dolomiterna. Från Cortina till Dobbiaco och in i de fängslande sidodalarna,är Pustertal en fristad för cykelentusiaster. Här väntar ett omfattande nätverk av välskötta cykelleder som erbjuder ett paradis för cyklister på alla nivåer – oftast utan att ni behöver cykla i trafik.

Att trampa över ängar och längs bäckar, ostörda av bilar och med de vackra bergen som fond, är fantastiskt. När man dessutom längs vägen cyklar förbi pittoreska sjöar och charmiga byar – ja, vad mer kan man önska?

Denna cykeltur klassificerar vi som lätt

Höjdpunkter

 • Cykla i ett landskap med vilda berg, orörda sjöar och mjuka alpina ängar
 • Bevittna den traditionella livsstilen i byarna i Pustertal
 • Smaka på de typiska alp-rätterna från det lokala köket
 • Njut av att cykla i behagliga temperaturer
 • Spännande kultur i Sydtyrolen
 • Cykla in i Österrike med besök i vackra Linz

Tidsplan

Dag 1 – Ankomst till Cortina
Vid ankomsten till Cortina d’Ampezzo kan ni njuta av den varma gästfriheten på ett familjeägt hotell. Utforska byn där alpin charm möter modern glamour. Promenera längs gatorna kantade av boutiquer liknande de i Milano och Paris. Njut av traditionella specialiteter på utvalda restauranger och smaka på essensen av det lokala köket. Byn är sannerligen en intressant blandning av fjällturism och high society – helt garanterat kommer ni se några lyxbilar som inte ofta ses på svenska vägar.

Dag 2 – Cortina till Calalzo
En perfekt inledning på er cykelsemester med en avslappnad utförsbacke längs den historiska järnvägslinjen som förbinder Cortina med Calalzo. Efter cirka 20 kilometer når ni San Vito di Cadore och den pittoreska sjön Mosigo. När ni kommer till Venas di Cadore kan ni överväga en avstickare till Cibiana, bara fyra kilometer extra men med en höjdskillnad på 200 meter och enastående utsikt över det majestätiska berget Sassolungo (3181 meter högt). Ni fortsätter ner till Calalzo di Cadore där ni sedan får transfer tillbaka till Cortina.

Utmaning: 35 km, +270 höjdmeter, -690 höjdmeter (låååång utförsbacke!)

Dag 3 – Cortina till Dobbiaco
Idag cyklar ni ner genom den vackra Fiammesdalen med imponerande panoramautsikten nästan hela turen. Strax efter Cimabanche når ni högsta punkten för dagen när ni passerar gränsen in i Sydtyrolen. Här börjar den långa utförsbacken ner till Dobbiaco. Helt säkert kommer ni att stanna och fota när ni har de berömda Tre Cime di Lavaredo framför er – vilka berg! En annan höjdpunkt är när ni passerar den fridfulla sjön Lago di Landro.

Utmaning: 30 km, +-400 höjdmeter

Dag 4 – Dobbiaco – Lienz (Österrike)
Idag tar ni er an regionens mest kända cykelväg när ni följer den pittoreska Dravafloden från San Candido i Sydtyrolen till Lienz i Östtyrolen. Frodiga gröna ängar, skuggiga skogar och lugna små vägar tills ni helt plötsligt lämnar Italien och är inne i Österrike. Väl framme i Lienz har ni tid att utforska och njuta av den trevliga atmosfären i den lilla staden. Här finns en rik mångfald av kultur, historia och tradition. Ni tar sedan tåget tillbaka till Dobbiacio.

Utmaning: 45 km, +25 höjdmeter, -520 höjdmeter (lååååång utförsbacke)

Dag 5 – Dobbiaco till Brunico
Ni lämnar Dobbiaco och cyklar längs Rienzfloden genom vackra skogar och gröna ängar. Utforska Villabassa, Monguelfo och Valdaoras innan ni når Perca. Lite spännande är det att cykla genom de svagt upplysta tunnlarna när ni passerar Rienz-ravinen. Men snart öppnar landskapet upp sig igen när ni kommer tillbaka till Pustertal och mysiga Brunico.

Utmaning: 30 km, +150 höjdmeter, -500 höjdmeter

Dag 6 – Brunico till Bressanone
Från Brunico följer ni en naturskön väg som går längs Rienzfloden och passerar genom San Lorenzo, Chienes och Vandoies innan ni når Rio di Pusteria. Dagens tur har återigen härlig natur och hisnande vyer – en värdig avslutning på en fantastisk cykelvecka!

Utmaning: 40 km, +230 höjdmeter, -330 höjdmeter

Dag 7 – Arrivederci Bressanone!
Resan och våra tjänster avslutas efter frukost.
Från Bressanone järnvägsstation tar ni tåget ner mot Bolzano, därifrån är det sedan enkelt att ta sig vidare mot Venedig, Innsbruck eller andra större städer.

Pris & bokning

Allmän information

Denna resa går att göra mellan 1 juni och 30 september.

Venedig, Verona och Innsbruck är de bästa flygplatserna att flyga till.

Från Venedig går en direktbuss till Cortina d’Ampezzo.
Från Innsbruck går tåg med ett byte (2h 45 minuter).

Om ni reser från Sverige med tåg är det lätt att ta sig till Dolomiterna.

Inkluderat i paketet

 • 6 nätter på 3* hotell
 • 6 frukostar
 • Bagagetransport när ni byter hotell
 • Detaljerad information, färdbeskrivning och kartor med utmärkt rutt
 • 24/7 telefonsupport

Inte inkluderat

 • Cykelhyra
 • Reseförsäkring
 • Resan hit
 • Tåg och bussar
 • Luncher & Middagar
 • Dryck
 • Turistmoms

Extra som kan bokas till

 • Extranätter (två extra cykelturer möjliga)
 • Enkelrumstillägg
 • Transfer från/till flygplatsen
 • Cykel

Cykelhyra

Vanlig cykel: 110 €/person
Elcykel: 130 €/person

I cykelhyran ingår cykelväska, reparationskit och lås.
Hjälm kan hyras för 6 € per person.

Priser

TidsperiodDubbelrumEnkelrum
Juni9851195
Juli11051230
Augusti11401260
September10851190

Pris i euro per person för 2024. Cykelhyra tillkommer.

  Bokning

  Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.

   


  Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

  Galleri

  Fler härliga resor

  La Palma

  La Palma

  Ingen av Kanarieöarna är oss kärare än La Palma. Det här är ett paradis för vandrare med otrolig variation i ...
  Valencia - kontrasterna landskap

  Valencia – kontrasterna landskap

  Vin, apelsiner, oliver, mandelträd, vackra floder och medelhavet. Städer och byar, berg och fina gröna dalar, fruktträd och tallskog, moderna ...
  Costa Brava

  Södra Costa Brava – 5 dagar

  Costa Brava kusten är känt som en av de finaste kuststräckorna längs Medelhavet. Vackra vandringsstigar, hundratals stränder, gamla vitmålade fiskebyar, ...