Att cykla från San Sebastian till Bilbao är en härlig resa som tar dig genom det pittoreska Baskien i norra Spanien. Den här rutten erbjuder en kombination av kustnära skönhet, kuperad terräng, charmiga städer och en smak av den rika baskiska kulturen och såklart deras världskända kök.

Få områden i världen har samma passion för cykling som baskerna, något som gör en resa på två hjul genom det här området till en härlig upplevelse! De mysiga byarna har har en speciell karaktär och mycket charm. Under hela cyklingen upplever ni storslagen natur, mycket kultur, historia och självklart fantastisk mat – vad mer kan man begära av en härlig semestervecka?

Turen är kuperad och ni cyklar delvis i trafikerad miljö. Vi rekommenderar elcykel till alla som inte cyklar regelbundet hemma.

Höjdpunkter

 • Härlig cykling längs den vilda kusten
 • Att se och upptäcka de många fiskesamhällen på denna kuststräcka
 • Den ikoniska kustkyrkan San Juan de Gaztelugatxe – känd från Game of Thrones
 • San Sebasitan med dess levande centrum och alla restauranger
 • Spännande staden Bilbao – ett besök på Guggenheim-museet är ett måste!

Svårighetsgrad: Medel

Föredrar ni att vandra så har vi även en vacker vandringstur i samma område.

Tidsplan

Dag 1: Ankomst till SAN SEBASTIAN
Ankomst till San Sebastian.

Dag  2: SAN SEBASTIAN – GETARIA
Resan börjar med en tuff stigning direkt ut från San Sebastian, som tur är med härlig utsikt längs vägen. Efter de första 2 km är det värt att ta en kort omväg för att se San Sebastian och bukten La Concha från utsiktsplatsen Monte Igueldo. När man väl tagit sig upp till toppen är resten av dagen betydligt enklare. En lång utförsbacke tar er ner till Zarautz och sedan vidare ut till fiskebyn Getaria omgivet av sina vackra vinodlingar. Missa inte att prova det lokala vinet, till exempel genom att gå upp till bodegan Gaintza just ovanför byn.

Cykeldistans: 32 km. Total stigning: 550 höjdmeter.

Dag  3: GETARIA – LEKEITIO
Ni fortsätter längs kustvägen fram till Zumaia. Här kan ni passa på att se den berömda stranden, känd från Game of Thrones. Därefter rekommenderar vi att ni tar lokaltåget till nästa stad, Deba, för att undvika trafiken på landsvägen. Efter att ha korsat bron över floden fortsätter ni längs en trevlig cykelväg och passerar även en vacker strand i en spektakulär miljö. Ni kommer att nå Lekeitio på en lugn och trevlig väg som är väl anpassad för cykling och med vacker utsikt. Denna by är en av de mest charmiga fiskeplatserna i området med dess läge vid mynningen av floden Lea. Avsluta dagen med en promenad längs dess färgglada hamn och den fantastiska stranden.

Cykeldistans: 32 km. Total stigning: 300 m.

Dag  4: LEKEITIO – MUNDAKA
Under de första kilometrarna av den här etappen kommer ni att cykla genom ett vackert landskap längs floden Lea. Ni kommer snart därefter fram till Guernica, staden som bombades under det spanska inbördeskriget 1937 och som inspirerade Picassos berömda målning. Passa på att besöka den fina skulpturparken. Härifrån är det lätt och fin cykling till Urdaibai, ett spektakulärt Unesco-biosfärreservat där floden Oka bildar kärr och omfattande sandområden fyllda av flyttfåglar. Mundaka är en internationell destination för surfing som stoltserar med Europas längsta vänstervåg.

Cykeldistans: 50 km. Total stigning: 450 m.

Dag  5: MUNDAKA – PLENTZIA
Dagens etapp är den fysiskt mest krävande på resan med mycket stigning. Belöningen är dock stor i form av utsikten över en av de mest magiska och ikoniska platserna på resan: halvön San Juan de Gaztelugatxe. Här har flera av senerna till TV-serien Game of Thrones spelats in. Ni kommer sedan att passera Bakio-stranden, en av de vackraste stränderna på Biscay-kusten. Dagen avslutas i den eleganta havsstaden Plentzia, med en blandning av medeltida palats, charmiga sjöhus och en trevlig strandpromenad längs mynningen.

Cykeldistans: 38 km. Total stigning: 900 m.

Dag  6: PLENTZIA – BILBAO
En bekväm dag där ni längs trevliga cykelvägar når resans slutdestination, Bilbao. En sista klättring i början av denna etapp ger en vacker fantastisk utsikt över Sopelanas breda stränder från spektakulära klippor. Under resten av rutten kommer du att kunna se hur Bilbao har utvecklats under de senaste tjugo åren. Staden har lämnat sitt industriella förflutna med fokus på stålindustrin och skeppsbyggnad för att bli en knutpunkt för kultur- och affärsturism, med Guggenheimmuseet som den stora magneten.

Cykeldistans: 35 km. Total stigning: 200 m.

Dag 7: Avslutning
Efter frukost avslutas paketresan. 

Video från den Baskiska kusten

Pris och bokning

Ingår
6 nätter
6 frukostar
6 bagagetransporter
24h telefonsupport
Turist- och kulturinformation, roadbook & kartor
GPS-spår.
OBS! Ni måste navigera med antingen GPS eller en mobil. Vi hjälper er med information om detta.

Längre alternativ
Det går att förlänga resan på två sätt:
1 – Extra cykeldag där ni början i Hondarribia och cyklar till San Sebastian första dagen.
2 – Extra nätter längs vägen, till exempel i San Sebastian eller Bilbao

Cykelhyra
Mountainbikes med 29″ hjul i aluminium med snabbrullande däck, fjädrande framgaffel och hydrauliska bromsar.
Vi erbjuder även kraftfulla elcyklar med en effektiv vevmotor och batteri som ger dig en boost när du trampar i kuperad terräng.

Varje cykel är utrustad med en hållare för mobil, cykelväska, verktygslåda, punkteringsreparationssats, pump, extra innerslang och lås. I hyran ingår en ansvarsförsäkring. Försäkringen täcker inte skador eller stöld av cykeln, så kunden är ansvarig för cykelns säkerhet vid alla tillfällen och eventuellt brott på delar. Det ingår assistans om cykeln går sönder men inte om ni får punktering. Det är alltså nödvändigt att ni kan laga en punktering själva.

Vi föreslår att du tar med din egen hjälm av hygieniska och säkerhetsskäl. Alternativt levereras hjälmar med cykeln.

Vanlig cykel: 200 €/person  – bild på cykeln
Elcykel: 270 €/person – bild på cykeln

Hur kommer vi dit?
Med flyg: Flyg till Bilbao eller till Biarritz

​Från Bilbaos flygplats går sedan en buss till San Sebastián (ca 1h)
Från Biarritz flygplats kan man ta tåg eller buss till Hendaye och sedan en kort taxi över gränsen.

Pris

April, maj och oktober: 1075 €/person, del i dubbelrum.
Juni och september: 1175 €/person, del i dubbelrum
Vintermånaderna samt juli och augusti är turen inte möjlig att göra.

Priser för 2024. Cykelhyra tillkommer. Enkelrum kontakta oss för pris.

  Bokning

  Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.

   


  Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Norra Costa Brava & Frankrike

  Norra Costa Brava & Frankrike

  Norra delen av Costa Brava och in över gränsen i Frankrike bjuder på ett fantastiskt landskap med vild kust, vackra ...
  Vacker och vild vandring på Kreta

  Vacker och vild vandring på Kreta

  En härlig aktiv semester på Kretas vilda sydsluttning. Ni bor alla nätter på samma hotell i byn Chora Sfakion – ...
  Vandra på vackra La Gomera

  Vandra på vackra La Gomera

  Tyvärr kan vi inte erbjuda vår La Gomera-resa just nu – däremot har vi den trevliga kombinationen med vandring på ...