Kroatien erbjuder ett varierat och fantastiskt naturlandskap med en blandning av kustnära skönhet, karga berg, frodiga skogar och historiska städer. Här är några anledningar till varför det är en bra idé att uppleva allt detta med cykel eller till fots:

Naturskön variation: Kroatien har ett varierat utbud av landskap, från den orörda Adriatiska kusten med sina vackra öar till de karga dinariska alperna, fridfulla sjöar och frodiga nationalparker. Du kan uppleva en mängd olika landskap medan du cyklar eller vandrar.

Kulturell rikedom: Kroatien har en rik historia och kultur, med charmiga gamla städer, antika ruiner och välbevarade historiska platser. Att utforska dessa platser till fots eller på cykel kan ge en unik kulturell upplevelse.

Cykelvägar: Kroatien erbjuder många väl markerade och underhållna cykelvägar, både längs kusten och inlandet. Det finns alternativ för cyklister på alla nivåer, från enkla kuststigar till utmanande bergsleder.

Vandringsleder: Landet har många vandringsleder, inklusive de i nationalparker som Plitvicesjöarna, Paklenica och Krka. Dessa leder tar dig genom orörd vildmark och erbjuder chansen att se olika flora och fauna.

Kustskönhet: Den dalmatiska kusten längs Adriatiska havet är känd för sin fantastiska skönhet, med kristallklart vatten och pittoreska öar. Att utforska kusten på cykel eller till fots är en minnesvärd upplevelse.

Funderar ni på att boka en resa på egen hand och vill veta mer om vad det innebär? Läs mer här.

Självguidade resor till Kroatien