Vandring och cykling i Portugal erbjuder en fantastisk friluftsupplevelse med en unik kombination av naturlig skönhet, kulturell rikedom och äventyr. Här är några skäl till varför du bör överväga att utforska Portugal till fots eller på cykel:

Fantastiskt landskap: Portugal är känt för sina hisnande landskap. Från Algarves karga kustlinjer till de frodiga skogarna på Azorerna och de böljande vingårdarna i Dourodalen, kommer du att möta ett varierat utbud av landskap som är perfekt för vandring och cykling.

Milt klimat: Portugal har ett milt medelhavsklimat, vilket gör det till ett utmärkt resmål för utomhusaktiviteter året runt. Det soliga vädret och de behagliga temperaturerna bidrar till både vandrings- och cykeläventyr. Vintertid är Algarve en av svenskarnas mest populära destinationer.

Kulturarv: Portugals historia är rik och djupt rotad i dess landskap. När du vandrar eller cyklar kommer du att stöta på charmiga byar, historiska städer, antika slott och romerska ruiner, som ger en unik blandning av naturlig skönhet och kulturell utforskning.

Om ni föredrar att vandra har vi flera resor till Portugal – läs mer.
Söker ni guidade resor till Portugal – se här.
Funderar ni på att boka en resa på egen hand och vill veta mer om vad det innebär? Läs mer här.

Självguidade cykelresor i Portugal