Få områden i världen har blivit lika synonyma med cykling som Mallorca. Hit till ön vallfärdar tusen och åter tusentals cyklister varje år för att träna landsvägscykling. Tack vare denna turism har lugnare touring-turism också utvecklats med ett stort nätverk av vägar där det är mer cyklister än bilar, där hotell och restauranger har förberedda cykelparkeringar och cykelförvaring och där det är lätt att få hjälp om något händer.

Lägg där till ett fantastiskt landskap med vackra odlingar, tusenåriga byggnader och en sol som (nästan) aldrig vill sluta skina – Mallorca är helt enkelt en fantastisk ö att uppleva på två hjul!

Höjdpunkter

 • Härliga rullande landskap med vin-, aprikos-, citrus och mandelodlingar
 • Medeltida små kyrkor och försvarsborgar belägna på bergstoppar med makalös utsikt
 • Historiska byn Pollença med sina små butiker och konstgallerier
 • De vackra stränderna Puerto Pollença och Cala Viçent
 • Våtmarkerna vid naturreservatet Albufera
 • Det otroligt härliga och soliga vädret!

Denna resa klassificerar vi som medelsvår.

Tidsplan

Dag 1 – Ankomst till Mallorca
Taxi väntar på flygplatsen (ingår) för att ta er till ert första väldigt fina boende i byn Ruberts, där ni kommer bo i 3 nätter. Ert boende är en herrgård i klassisk Mallorcansk stil byggt på 1400-talet. Herrgården ligger mitt bland vingårdar och aprikos-, citrus och mandelodlingar. Det har nu blivit ombyggt till ett härligt bekvämt hotell med pool, två terrasser och en utmärkt restaurang.
Hotel Son Jorda

Dag 2 – Cirkulär tur till Sineu och Petra
Efter frukost har ni cyklarna väntandes på hotellet, redo för en veckas härligt trampande. Ni börjar med en vacker tur till den historiska staden Sineu med sin imponerande Gotiska kyrka, trånga gränder och lockande uteplatser – kanske är det läge för första vätske stoppet här? Därefter fortsätter ni till byn Petra där vi rekommenderar er att besöka klostret och museet i byn.Nu kan ni välja mella att fortsätta rundturen eller att ta extra en tur upp till klostret Bonnay, vackert belägen på en liten bergstopp. Tips! Köp med er i pick-nick i Petra och ät lunch här uppe, det finns bord och skön skugga. Därefter har ni en lugn tur tillbaka till hotellet på lugna små vägar och grusvägar.

Utmaning lätt: 41 km, 235 höjdmeter
Utmaning sår: 48 km, 420 höjdmeter

Dag 3 – Cirkulär tur till Alaró och Santa María
Frukost och sedan ut på nya äventyr! Ni korsar motorvägen och är sedan direkt inne bland oliv- och mandel lundarna på östsidan av bergskedjan Tramuntana. Här följer ni småvägar tills ni kommer fram till byn Alaró med dess vackra slott. För att undvika att cykla 3 km längs motorvägen så cyklar ni nu på stig under några hundra meter. Det är lite komplicerade så ni får knuffa cyklarna en bit men det är trots det ett bättre alternativ än motorvägen.
Ni har idag möjlighet att göra en kortare eller en betydligt längre tur, 26 eller 51 km. Oavsett så cyklar ni på lugna inlandsvägar med det ständigt vackra landskapet och stora historiska bondgårdar runt om er.

Utmaning kort: 26 km, 75 höjdmeter
Utmaning lång: 51 km, 250 höjdmeter

Dag 4 – Mot stranden! 
Efter frukost säger ni farväl till era värdar på hotellet Son Jordá och börjar er tur norrut mot ert nästa hotell vid kusten. På vägen passerar ni byarna Costitx och Llubí och har lugn cykling. När ni lämnar byn Campanet trampar ni sedan genom en lugn dal med mandel- och johannesbrödsodlingar. Sista kilometerna följer ni en lite mer trafikerad väg men det är det värt när ni kommer fram till ert bekväma hotell vid kusten.

Hotell: Sis Pins

Utmaning: 47 km, 235 höjdmeter uppför, 335 höjdmeter nedför

Dag 5 – Norra kustens stränder
Efter 3 dagar med cykling i Mallorcas inland så kan ni idag tillbringa en lugn dag på stranden med sol och bad i Medelhavet. Ni har stranden Port Pollensa alldeles intill ert hotell.
Om ni ändå känner för en lite mer aktiv dag och mera cykling så föreslår vi en tur till den vackra viken Cova de Sant Vicenc, där finns en härlig strand och flera restauranger. På tillbakavägen passerar ni den trevliga gamla staden Pollenca med sin välbevarade stadskärna. Här finner ni också flera butiker och restauranger.

Utmaning: 26km, 125m höjdmeter

Dag 6 – S’Albufera
Dagens cykeltur tar er till våtmarkerna i S’Albufera, en samlingsplats för för många fågelarter. Även idag kan ni sedan välja mellan en lägre eller kortare tur. Den längre ger er en inblick i livet på Mallorcas landsbygd när ni cyklar genom öns egen grönsaksträdgård, det odlade området mellan byarna Sa Pobla och Murò. Det är ett nästan platt landskap där bara väderkvarnar och små byar på kullar sticker upp mot himlen. Njut av en lunch på torget i Sa Pobla eller strosa i gränderna i Muró.
Den sista delen av denna rutt går genom semesterorten Platja Mallorca och längs Pollençabukten på en ganska trafikerad väg, men alltid med en cykelbana eller bred vägren. Sammanfattningsvis är båda dagens turer ganska långa men det är nästan alltid plant och bara med bara några korta stigningar.

Utmaning kort: 38 km, 75 höjdmeter
Utmaning lång: 55 km, 150 höjdmeter

Dag 7 – Alcudia
På veckans sista cykeldag cyklar ni till Alcudia via den norra delen av halvön. Vi har förberett tre turer, från lätt till jobbig. Den lätta turen går längs den långa stranden till Alcudia, de två lite svårare går vidare upp till Ermita de la Victoria. Här är en härlig lunchplats (med restaurang!). Vi tipsar om att parkera cyklarna och vandra upp på toppen av högsta berget på halvön (400 höjdmeter, 1,5 timmar). Härifrån får man en otrolig utsikt över Pollença och Alcudia.

På vägen tillbaka har ni tid att besöka ruinerna av romerska Alcudia (teater) och ta en promenad genom den vackra stadskärnan med terrasser och butiker.

Utmaning lätt: 26 km, 20 höjdmeter
Utmaning medel: 29 km, 125 höjdmeter
Utmaning svår: 33 km, 260 höjdmeter

Dag 8: Slut på paketresan
Efter frukost tar paketresan slut.
Om ni önskar har vi bokat transport till flygplatsen eller annat boende, kanske vill ni till exempel avsluta med några dagar i vackra Palma?

Pris & bokning

Vad är inkluderat?

8 dagar, 7 nätter på två olika hotel
7 frukostar
3 middagar
Om ni hyr cykel av oss så ingår leverans av cyklar till start och vid avslutning
Bagagetransfer när ni byter hotell dag 5
Detaljerat informationspaket med roadbook och kartor med era turer inritade
Möjlighet till GPS-spår
24/7 telefonsupport om ni behöver hjälp

Vad är inte inkluderat?

Luncher och middagar utanför programmet.
Reseförsäkring
Cykelhyra (då många tar med sig sina egna cyklar)
Hjälm
Taxi från sista boendet till flygplatsen
Turistskatt på hotellen (några euro extra)

Vilka är hotellen?

Son Jordá – här bor ni första nätterna
Sis Pins – ert fina sista hotell vid kusten

Extra

Extranätter kan bokas längs turen
Transfer till flygplatsen vid resans slut kan ordnas.
Soloresenär kan göra denna resa mot viss extrakostnad

Vilka cyklar kan vi hyra av er?

Model: Giant, Mussing eller Brezeer
Typ: Hybrid
Växlar: 21 – 24, Shinamo Deore
Bromsar: Shimano diskbromsar
Hjul: 28″
Inkluderat: Cykelväska, liten cykeldator, reparationskit
Inte inkluderat: hjälm – bäst att ta med själv men går att hyra för 15 € för hela veckan.

Att hyra cykel genom oss kostar 180 € för veckan.
Elcykel går också bra att hyra, det kostar 220 € för veckan.

Allmän information

Ni kan starta alla veckodagar (bara hotellen har tillgänglighet) mellan slutet av februari och slutet av oktober.
Cyklingen är lätt till medel och är mestadels längs lugna asfaltvägar och bra grusvägar.

Flyger gör ni till Palma, Mallorca. SAS har regelbundna flyg från Sverige.

Pris och bokning

TidsperiodDubbelrumEnkelrum
29/03-25/041015 €985 €
26/04-26/051075 €1045 €
27/05-30/061125 €
1090 €
01/07-31/071145 €1115 €
01/08-31/081195 €1065 €
01/09-30/091145 €1115 €
01/10-24/101065 €1125 €

Pris i euro per person och gäller för 2023.

För mer information och bokning, kontakta oss: info@cyklavandra.se

  Bokningsförfrågan

  För denna resa bekräftar vi normalt sett bokningen inom 2-4 arbetsdagar. Vänligen dubbelkolla att det går flyg för de datum som ni önskar resa, vår bokningsprocess sätter igång en kedja av arbete för många parter och det underlättar mycket om vi redan har försäkrat oss om att flyget går på valda datum. Här hittar ni våra bokningsvillkor.

  Galleri

  Andra härliga resor

  Andorra - det lilla landet med de stora vandringarna

  Andorra – det lilla landet med de stora vandringarna

  Andorra – nästan ett magiskt klingande namn för bergsälskare. Här finns fantastiska vandringar för alla nivåer, mysiga byar och mycket ...
  Toscana - Pisa till Florens

  Toscana – Pisa till Florens

  En härlig cykeltur genom det vackra toscanska landskapet med vingårdar, olivlundar och massor av spännande kultur. Ni börjar i Pisa, ...
  Vandra på vackra La Gomera

  Vandra på vackra La Gomera

  Tyvärr kan vi inte erbjuda vår La Gomera-resa just nu – däremot har vi den trevliga kombinationen med vandring på ...