Tyvärr kan vi inte erbjuda denna cykeltur för tillfället. Om ni önskar bara en dags cykling har vi istället vår Vincykling Barcelona. Önskar ni en längre tur med vin som tema har vi våra turer i Rioja och Priorat. Om vintemat inte är det viktigaste så tipsar vi om fantastiska 3 länder eller Via Verde.

Bara 45 minuter utanför Barcelona ligger otroligt vackra vindistriktet Penedès. Här finns flera hundra vingårdar och ett perfekt klimat för vinproduktion. De mesta kända vingårdarna, Torres, Freixenet och Codorniu, är bland världens största vintillverkare och i dess kölvatten finns massor av entusiastiska vintillverkare, restauranger och vinkännare som skapat en unikt kreativ vinmiljö.

Området har massor av små landsvägar med väldigt lite trafik där det är lätt att både hitta och njuta av cyklingen. Bor gör ni på små hotell med härliga och driftiga ägare.

Under denna tur cyklar ni en dag med lokalguide och resten av tiden själva.

Tidsplan

Dag 1:
Ankomst, transport till trevligt B&B i Penedès.
Middag äter ni på en restaurang i byn.

Dag 2:
Efter frukost kommer er lokala guide med cyklar och berättar om dagen. Ni cyklar sedan hela dagen med honom och besöker två vingårdar och äter lunch i en bra restaurang i en by.
Ni avslutar dagen vid ert nästa hotell.

Dag 3:
Ni cyklar själva efter den karta som vi förberett för er. Ni cyklar till en vingård som väntar på er och cyklar sedan till en restaurang som har ett bord för er (lunch ingår).
Ni cyklar sedan en sväng till och sedan tillbaka till samma hotell.

Dag 4:
Ni cyklar själva efter den karta som vi förberett för er. Ni cyklar till en chokladproducent(!) som väntar på er och cyklar sedan till en restaurang som har ett bord för er (lunch ingår).
Ni cyklar sedan en sväng till och sedan tillbaka till samma hotell.

Dag 5:
Hemresa

Tidsperiod & pris

Lämplig tidsperiod
April, maj, juni, september och oktober.

Pris
Kontakta oss för mer information: info@cyklavandra.se

Galleri

Andra härliga resor