Datum:
11-16 maj – 2023 (med Kristina)

Norr om Barcelona ligger staden Figueres där Salvador Dalí föddes. I en gammal teater i sin hemstad öppnade han 1974 sitt livsverk, Teatre-Museu Dali. Byggnaden går inte att missa med sina runda former, jordnära färger och stora vita ägg på taket.

Salvador Dalí bodde större delen av sitt liv strax utanför den fantastiskt vackra fiskebyn Cadaqués, byn ligger vackert inbäddad i en vik och solnedgångarna är magiska.

Vi startar vår vistelse i fina lilla viken Cala Joncols endast 30 minuter från Dalís hemstad Figueres och avslutar den sedan i hans by Cadaques.

Sommarhuset med sina karakteristiska ägg på taket har ett fantastiskt läge vid i en vik på norra sidan av byn och alldeles intill det klarblåa havet. Framför huset finns en liten strand som är full av blåvita fiskbåtar och högar av fiskenät. Det karga området med sina dramatiska klippor ligger i naturreservatet Cap de Creus som är Spaniens östligaste punkt, bara några få mil från den franska gränsen. Från sitt sovrum kunde Dalí se soluppgången varje morgon och i bakgrunden såg han de mäktiga Pyrenéerna torna upp sig.

Passar inte dessa datum har vi också en yoga och vandringsresa till lilla byn Tamariu längre söderut i Costa Brava. Läs mer och se datum.

Tidsplan

Dag 1
Samling på Barcelonas tågstation Estación Sants kl. 11.00 Vi tar sedan tåget upp till staden Figueres.
Vi besöker här Salvador Dalis museum, och äter sedan lunch i staden. Efter lunch besöker den trevliga vinbodegan La Vinyeta, vi går runt på gården vi en och får en provsmakning av deras goda viner.
Sedan åker vi vidare ut till havet och till fina hotel Cala Joncols som ligger fint inbäddat bland olivträd och vinrankor i en havsvik.
Middag på hotellet på kvällen.

Dag 2
Yoga på hotellet.
Sedan efter en god frukost så gör vi en vandring söderut mot fina viken Cala Pelosa där vi äter lunch och tar ett dopp på den fina playan. De som vill går tillbaka annars finns möjlighet att åka taxi tillbaka. När vi kommer tillbaka gör vi ett till yoga pass på stranden. Resten av eftermiddagen njuter vi av stillheten och lugnet på denna plats.
Middag på kvällen på hotellet.

Dag 3
Återigen en god frukost på hotellet. Idag har vi en lugn dag på denna fina plats. Vi gör ett yogapass innan lunch, solar badar innan vi gör ett nytt pass innan middag.
Middag på hotellet.

Dag 4
Yoga på stranden utanför hotellet.
Efter frukost på hotellet så packar vi våra väskor och lämnar dem i receptionen och fortsätter vår resa med vandring till fina fiskebyn Cadaques där vi stannar i 2 nätter. Vi bor här intill vattnet på fina hotellet playa Sol Ixent som ligger i utkanten av byn.
Kvällen fri för att utforska staden. Middag på egen hand på någon av stadens fina restauranger.

Dag 5
Yoga på stranden.
Frukost – sedan tar vi en kort promenad bort till Port Ligat där Salvador Dalis andra museum ligger. Vi besöker här hans museum innan lunch. Eftermiddagen fri för att utforska den fina byn.
Vi följs på kvällen och äter en god middag på kvällen. Lunch och middag ingår ej.

Dag 6
Hemresa. Vi hjälper till med transport tillbaka till flygplatsen eller Barcelona eller annan ort.

Ledare

 

Åsa Sandström arbetar sedan många år i resebranschen, senaste drygt tio år tillbaka bor hon i Barcelona och driver företaget Active Spain tillsammans med kollegan Pär Lindholm. Åsa älskar att vara ute i naturen och de vandringsresor som hon och Pär arrangerar är mycket uppskattade.

– Vandring ger lugn och ro, därför strävar vi också efter att inte ha för stora grupper när vi vandrar. Mitt jobb är ett privilegium säger Åsa, jag får vistas i fantastisk natur tillsammans med underbara människor!

 

Camilla Hedman bor i Umeå där hon arbetar som lärare. På sin fritid arbetar hon också som instruktör i Body Balance och Yin-Yoga på IKSU i Umeå. Hon har gått sina utbildningar inom Yin-Yoga för Johanna Hector och Magdalena Mecweld.

”Jag började praktisera Yin-Yoga när jag hade problem med ryggen och det var kärlek från första början. Där på mattan fick jag bara vara utan krav på att prestera. Yin-Yogan gör mig lugn, fyller mig med energi och hjälper mig att möta livet med tålamod, kärlek och mer närvaro. Att vara här och nu. Våra Yin-Yoga klasser på IKSU är ofantligt populära och jag tror att det handlar mycket om att vi idag är så stressade. När du praktiserar Yin-Yoga så får du stanna upp, andas och landa i kroppen. När du gör det så tränar du på att uppmärksamma det som sker på insidan. Du lägger märke till hur det känns i kroppen, vilka tankar du tänker och vilka känslor som tar plats. Du tränar på att möta allt som sker inom dig med en mottagande attityd. Allt är ok. Här och Nu.”

Kristina Spegel

 

Kristina Spegel är utbildad yin yoga och meditationslärare och har egen träning sedan 15 år tillbaka. Hon undervisar på Yogamovement, Gamla stan, på Yeshe Norbu Mind training center i Stockholm, Mudita Yoga på Österlen och på retreat med bland annat Stephan Pende. Hon är certifierad i Corporate Mindfulness Training och håller till vardags föreläsningar och utbildningar runt om i Sverige i detta med fokus på de mentala strategierna, närvaro, vänlighet, tålamod, icke-dömande och glädje.

Läs gärna mer på Kristinas hemsida.

Pris och bokning

Pris: 975

Priset inkluderar:
5 nätter på trevliga hotell, 3 med halvpension och 2 med frukost. Transport av bagage mellan hotellen. Lokala transporter. Inträde på Dalis museum i Figueres och i Cadaques, besök på vinbodega. Yogapass varje dag enligt program.

Ingår ej
Flygresa till Barcelona, dryck till maten vid halvpension, luncher, 2 middagar i Cadaques.
Enkelrumspris: på förfrågan
Dryck till maten och övriga luncher, middagar.

Anmälan och mer information asa@activespain.se

Galleri

Andra härliga resor

Piemonte & Ligurien

6 oktober - 12 oktober

Piemonte & Ligurien

10 oktober - 16 oktober

Piemonte & Ligurien

13 oktober - 19 oktober

Orkidévandring i Italien

2025-04-19 - 2025-04-26