Datum: 31 maj – 5 juni 2019

Norr om Barcelona ligger staden Figueres där Salvador Dalí föddes. I en gammal teater i sin hemstad öppnade han 1974 sitt livsverk, Teatre-Museu Dali. Byggnaden går inte att missa med sina runda former, jordnära färger och stora vita ägg på taket.

Salvador Dalí bodde större delen av sitt liv strax utanför den fantastiskt vackra fiskebyn Cadaqués, byn ligger vackert inbäddad i en vik och solnedgångarna är magiska.

Vi startar vår vistelse i byn Roses endast 30 minuter från Dalís hemstad Figueres och avslutar den sedan i hans by Cadaques.

Sommarhuset med sina karakteristiska ägg på taket har ett fantastiskt läge vid i en vik på norra sidan av byn och alldeles intill det klarblåa havet. Framför huset finns en liten strand som är full av blåvita fiskbåtar och högar av fiskenät. Det karga området med sina dramatiska klippor ligger i naturreservatet Cap de Creus som är Spaniens östligaste punkt, bara några få mil från den franska gränsen. Från sitt sovrum kunde Dalí se soluppgången varje morgon och i bakgrunden såg han de mäktiga Pyrenéerna torna upp sig.

Passar inte dessa datum har vi också en yoga och vandringsresa till lilla byn Tamariu längre söderut i Costa Brava den 5-9 juni. Läs mer.

Tidsplan

Dag 1 – 31 maj
Samling på Barcelonas tågstation Estación Sants kl. 11.00 Vi tar tåget upp till staden Figueres.
Vi besöker här Salvador Dalis museum, och äter sedan lunch i staden. Efter lunch besöker den trevliga vinbodega La Vinyeta, vi går runt på gården vi en och får en provsmakning av deras goda viner.
Sedan åker vi vidare ut till havet och till byn Roses där vi bor på Hotel Almadraba alldeles intill medelhavet.
Middag på hotellet på kvällen.

Dag 2 – 1 juni
Yoga på hotellet.
Sedan efter en god frukost så tar vi en transport upp till klostret Sant Pere de Rodes och här startar vi vår vandring ner mot havet, hela tiden med en fantastiskt fin utsikt över meddelhavet. Vi går ner till fina byn Llanca där vi äter en god lunch. Vi åker transfer tillbaka till hotellet och tar det lugnt vid poolen på eftermiddagen.
Middag på kvällen på hotellet.

Dag 3 – 2 juni
Återigen yoga på hotellet som följs av en god frukost. Vi checkar ut från hoellet och lämnar väskorna i receptionen. Sedan så startar vi vår vandring precis utanför hotellet och vi vandrar längs den vackra kusten till fina viken Cala Pelosa. Vi följer idag den vackra kuststräckan, passerar fler små vikar och stränder som inbjuder till bad. Vi äter lunch på lilla restaurangen Chiringuito La Pelosa och efter lunch så fortsätter vi vår vandring till hotellet Cala Joncols.
Middag på hotellet.

Dag 4 – 3 juni
Yoga på stranden utanför hotellet.
Efter frukost på hotellet så packar vi våra väskor och lämnar dem i receptionen och fortsätter vi vår vandring mot fina fiskebyn Cadaques där vi stannar i 2 nätter. Vi bor här intill vattnet på fina hotellet playa Sol.
Kvällen fri för att utforska staden. Middag på egen hand på någon av stadens fina restauranger.

Dag 5 – 4 juni
Yoga på stranden.
Frukost – ledig dag för de som vill, för oss andra så tar vi en promenad bort till Port Ligat där Salvador Dalis andra museum ligger. Vi besöker här hans museum innan vi promenerar tillbaka in till byn. Eftermiddagen fri för att utforska den fina byn.
Vi följs på kvällen och äter en god middag på kvällen. Lunch och middag ingår ej.

Dag 6 – 5 juni
Hemresa. Vi tar en gemensam transport tillbaka till flygplatsen eller Barcelona.

Vandring efter kusten

Ledare

 

Åsa Sandström arbetar sedan många år i resebranschen, senaste drygt tio år tillbaka bor hon i Barcelona och driver företaget Active Spain tillsammans med kollegan Pär Lindholm. Åsa älskar att vara ute i naturen och de vandringsresor som hon och Pär arrangerar är mycket uppskattade.

– Vandring ger lugn och ro, därför strävar vi också efter att inte ha för stora grupper när vi vandrar. Mitt jobb är ett privilegium säger Åsa, jag får vistas i fantastisk natur tillsammans med underbara människor!

Sarah
 
Sarah Hansson, uppvuxen i Helsingborg men flyttade till och Barcelona 2006 och vidare till en liten by på Costa Brava 2018. Personlig tränare med eget företag med funktionell träning, core, löpning, rörlighet och yoga som huvudområden. Träning ska vara utmanande men framförallt kul och jag håller så många pass som det bara går utomhus. Sarah är härligt positivt med massor av energi. Hon tillbringar så mycket tid som möjligt ute i naturen, springades, på cykel eller simmande i havet. Hennes starkaste gren är swimrun där hon tävlat framgångsrikt runt om i Europa.

Pris och bokning

Pris: 825 € 

Priset inkluderar:
5 nätter på trevliga hotell, 3 med halvpension och 2 med frukost. Transport av bagage mellan hotellen. Lokala transporter. Inträde på Dalis museum i Figueres, besök på vinbodega. Active Spain med som färdledare.

Ingår ej
Flygresa till Barcelona, dryck till maten vid halvpension, luncher, 2 middagar i Cadaques. För den som vill besöka Salvador Dalis museum i Cadaques tillkommer inträdet där och det kostar ca 12€.
Enkelrumspris: på förfrågan
Dryck till maten och övriga luncher, middagar.

Anmälan och mer information asa@activespain.se

Andra härliga resor

Piemonte & Ligurien

oktober 7 - oktober 13

Priorat med lokalguide

oktober 10 - oktober 14

Piemonte & Ligurien

oktober 13 - oktober 19

Kuba – yoga och vandring

2020-02-16 - 2020-02-26

Orkidévandring i Italien 2020

2020-04-18 - 2020-04-25