21 januari – 28 januari 2025
28 januari – 4 februari 2025

Under en härlig vecka vandrar vi i lagerskogar, vulkanlandskap och välbevarade koloniala miljöer. Kanarieöarna ligger i floraområdet Makaronesien och växtlivet är enastående under februari månad. Med denna resa sätter vi fokus på några av de mer okända delarna av öarna, den vackra naturen, det koloniala arvet och såklart på de fantastiskt härliga vandringarna! Vi besöker två av Spaniens 15 nationalparker och har valt ut två särskilda hotell för att uppleva det genuina och välbevarade gamla Kanarieöarna.

Öarna har sedan 70-talet lockat till sig vandringsälskare från hela Europa med sin storslagna natur och välutvecklade vandringsleder. Under flera av dagarna kommer vi att kunna erbjuda två alternativ med olika svårighetsgrad. Resan leds av mycket erfarna svenska guiden Pär Lindholm, boende i Spanien och med stor kunskap om Kanarieöarna. Tillsammans med lokal guide med stor botanisk kunskap får ni en dynamisk och trevlig guidning under veckan!

Detta är en resa för prenumeranter av Tidningen Vi och har klimatkompenserat flyg.

Betyg från våra kunder från tidigare resor:

Tidsplan

Dag 1 – tisdag – resedag

Avresa från Arlanda och ankomst till Teneriffa. Vi är på hotellet cirka kl 19. Efter incheckningen träffas vi för en presentation, sedan äter vi välkomstmiddag på hotellet.

Hotell: La Laguna Gran Hotel 4*

Dag 2 – onsdag – Anagahalvön

Vi börjar resan med en vandring på Anagahalvön via Mercedesbergen. Här går vi en vacker stig ner mot bergsbyn Chinamada. Lunch äter vi i en grottrestaurang(!). Efter lunch går vi några kilometer till grannbyn där vår buss väntar. De som fortfarande har kraft i benen kan gå den spännande stigen som följer bergväggen, för oss övriga så följer vi den lilla vägen som går mellan byarna.

Middag på egen hand i La Laguna. Det finns många restauranger att välja på i centrum.

Hotell: La Laguna Gran Hotel 4*

Dag 3 – torsdag – vandring och vingårdsbesök

Efter frukost åker vi med vår buss en halvtimme söderut till en fin familjeägd vingård. Här gör vi ett besök bland deras odlingar och avslutar sedan med både vinprovning och tapas på gården. När man förstår hur vinrankorna växer, hur vinet skördas, doften av den vulkaniska jorden och hur människorna som lever för sitt vin arbetar uppskattar man verkligen deras hantverk och vinets smak.

Middag på egen hand i La Laguna. Det finns många restauranger att välja på i centrum.

Hotell: La Laguna Gran Hotel 4*

Dag 4 – fredag – kustnära vandring

Idag vandrar vi en av de få bra kustnära vandringarna på Teneriffa. Vi åker bussen 40 minuter västerut, förbi kända Puerto de la Cruz, till den vackra kuststräckan vid Punta Brava. Här får vi en lugn och njutbar vandring och vi avslutar med möjlighet till bad i havet i Puerto de la Cruz. Sedan har vi ett par timmar att äta lunch och ta det lugnt i detta klassiska turistområde innan vi åker bussen upp till hotellet.

Middag på hotellet.

Hotell: La Laguna Gran Hotel 4*

Dag 5 – lördag – La Gomeras högsta topp

Idag stiger vi upp lite tidigare och tar oss ner till färjeläget på södra delen av ön. Vi åker sedan färja 45 minuter över till La Gomera. Här väntar vår buss som tar oss direkt upp till vandringen i bergen. Om man vill ha en lugn och härlig dag på den underbara Paradoren går det att åka direkt dit.

Vandring till Garajonay, La Gomeras högsta topp, och sedan vidare genom ett vackert odlingslandskap ner till byn el Cercado. Här uppe finns otaliga stigar och vi letar oss sakta men säkert ner mot el Cercado. Här uppe är oftast en behaglig temperatur och man kan höra sjungande kanariefåglar. Floran är fantastisk och mycket varierad. Vandring på 10 km, 200 höjdmeter uppåt och 500 höjdmeter nedåt.
Middag på hotellet.

Hotell: Parador de La Gomera 4*

Dag 6 – söndag – La Gomeras soliga sydsida

En härlig dag i det fantastiska kulturlandskapet vid Chipude. Även idag har vi förberett två vandringsalternativ där vi börjar gemensamt och sedan väljer vilken vandring vi vill göra. Den långa har en brant stigning ner i en ravin, sedan en väldigt “luftig” vandring som inte passar de höjdrädda följt av en brant stigning. Den lätta vandringen går enkelt nedför. Båda grupperna kommer till samma by.

Middag på egen hand.

Hotell: Parador de La Gomera 4*

Dag 7 – måndag – ovanför San Sebastian

En kort busstur tar oss upp i bergen ovanför San Sebastian. Här har vi återigen två vandringar att välja mellan. Den lätta följer en grusväg med en otrolig utsikt upp i bergen. Den långa börjar längs samma grusväg och viker sedan av längs en spektakulär bergskam, men utan något riktigt stup vid våra fötter, som tar oss hela vägen tillbaka mot Paradoren.

Avslutningsmiddag på hotellet.

Hotell: Parador de La Gomera 4*

Dag 8 – tisdag – hemresa

Efter tidig frukost åker vi buss 5 minuter ner till färjan. Vi har sedan en trevlig 45 minuters båtfärd över till Los Cristianos på Teneriffa. Här väntar en buss som tar oss till mysiga lilla kustbyn Los Abrigos. Medan vi strosar runt, badar och äter lunch så så tar bussen hand om vårt bagage. Tre timmar innan flyget går träffas vi och åker till flygplatsen.

En härlig vecka är över!

Vad säger våra resenärer?

Tack för en fantastiskt fin vecka, otroligt fina vandringar med en riktigt go grupp. Och hotellen – super!! Det var så mycket vi fick uppleva.

Ulf, Hisingen

Tack själv för en trevlig resa! Bra att Du unnar dig nya skor Vi tycker att det är en bra genomfört reseprogram, sedan att Spanien inte vet vad vegetarisk mat är men led ingen nöd! Lycka till med nästa resa!

Lisbeth o Janne

Pris & Bokning

I resan ingår

1 svensk guide
1 officiell guide till Kanarieöarna
Klimatkompenserad resa (både flyg och på land)
7 nätter på 4* hotell
7 frukostar
4 middagar
6 luncher (pick-nick eller på restaurang)
Samtliga transporter enligt program.

Övrigt

Svårighetsgrad
Lätt/Medel (läs mer om svårighetsgrader)

Hotell
La Laguna Gran Hotel 4*
Trevligt hotell vars centrala del är en vacker kolonial byggnad och deras utbyggnad är ett stilfullt inredd modernt hotell. Att avsluta dagen med ett dopp på hotellets trevliga takpool är verkligen inte det sämsta!

Parador de La Gomera 4*
Fantastiskt kolonialt hotell på klipporna över trevliga staden San Sebastian.  Hotellet har pool och en härlig tropisk trädgård.

Flygtider

Avresa från Stockholm-Arlanda
Norwegian D84271 klockan 10:00, ankomst klockan 15:15 lokal tid.

Hemresa från Teneriffa
Norwegian D84272 klockan 16:15, ankomst klockan 23:05.

Pris och bokning

Pris endast: 24 950 kronor, del i dubbelrum
För icke-prenumeranter så är priset 25 950 kr.

Tillägg för enkelrum: 4575 kr

Önskar ni boka flyg på egen hand drar vi av 4200 kr/person.

För mer information och för att boka: info@cyklavandra.se

  Bokningsförfrågan

  Gallerier

  Andra härliga resor

  Dolomiterna

  25 juni - 2 juli

  Andorra och östra Pyrenéerna

  17 september - 24 september

  Läsarresa – Kanarieöarna

  2025-01-21 - 2025-01-28

  Läsarresa – Kanarieöarna

  2025-01-28 - 2025-02-04