Underbar vincykling längs floden Mosel. Med fyra dagars skön och avslappnande cykling, tre inbokade vingårdsbesök och mysiga hotell så är det här den perfekta resan både för par och kompisgäng. Under resan kommer ni att lära känna den stora världen av Moselviner. Riesling, en av de äldsta och mest berömda vita druvorna i världen, dominerar i dalen. Men det är inte bara Riesling som odlas här – det och mycket annat kommer ni lära er under era besök på vingårdarna.

I Trier Ruwer bor ni på ett vingårdshotell och i Neumagen-Dhron, Reil/Burg och Pommern på moderna rum på vingårdar. Era värdar är alla vinspecialister och visar gärna sin produktion.

För att göra er upplevelse ännu bättre så har vi inkluderat tre vinprovningar. Längs cykelvägen passerar ni hundratals cafeer, restauranger och vinbarer – det här är verkligen en njutningsresa! Så njut av Mosels gästfrihet, goda viner och en mycket vacker tur. Cyklingen är mycket enkel och i princip alltid avskild från biltrafik. Om etapperna känns långa kan ni göra som majoriteten av cyklisterna ni möter – välja att göra turen med elcykel.

Denna tur räknar vi som lätt. Turerna kan göras mellan april och slutet av oktober. Hit reser man med fördel med tåg.

Tidsplan

Dag 1 – ankomst
Ni tar er lätt med tåg till Trier, därifrån en kort taxifärd till ert första hotell. Om ni har möjlighet att komma tidigt på dagen är det såklart att föredra – då hinner ni till fullo njuta av det vackra hotellet med egna vinodlingar.

Dag 2 – 40 km
Med vingårdar och Mosel-floden som sällskap börjar ni er tur genom Ruwerdale. Ni stannar såklart till i byarna ni passerar – vackra Mehrings med sina gamla gator, pittoreska Trittenheimoch med flera. På eftermiddagen når ni Neumagen-Dhron, Tysklands äldsta vinby, eller Piesport, en charmig liten vinby med trevliga kaféer, vingårdar och vinstugor.

Dag 3 – 50 km
Idag har ni möjlighet att besöka Bernkastel-Kues med sitt vackra torg, ståtliga gamla korsvirkeshus och besöka det berömda vinmuseet. Efter denna sköna paus fortsätter ni att cykla längs Mosel till Zeltingen och de världsberömda vingårdarna Zeltinger Himmelreich, Schlossberg, Sonnenuhr och Deutschherrenberg. Ni cyklar sedan genom vingårdarna Kröver Nacktarsch till den vingård ni ska bo på.

Dag 4 – 58 km
Efter frukosten är det dags för ännu en fin cykeltur. Under förmiddagen rullar ni genom vingårdarna till Zeller Schwarze Katz. Spana in den unika bron som förbinder Bullay med Alf, en stålstruktur på två nivåer med järnväg ovanpå och väg nedanför. Ni passerar också den romantiska byn Beilstein med sina typiska hus, monument, kloster och den välbevarade stadsmuren.

Nästa samhälle ni passerar är Cochem, också här har ni ett fint centrum med många restauranger. Vill ni ha lite utmaning cyklar ni upp till borgen och besöker den – brant både upp och ner! I höjd med Cochem blir sluttningarna brantare och mer bergiga, kolla in de små tågbanorna som används för att frakta verktyg och druvor upp och ner från odlingarna. Skifferstenen gör att vinet blir fruktigare och mer mineraliskt – ännu en anledning att ta ett glas till middagen. Dagen avslutas när ni når vinbyn Pommen och ert familjedrivna pensionat där ni övernattar.

Dag 5 – 45 km
Idag har ni möjlighet att göra den 4 kilometer långa omvägen till det otroliga medeltida slottet Burg Eltz, en av de vackraste och bäst bevarade i Tyskland. Underbart romantiskt och inbäddat i orörd natur ser det ut som ett sagoslott, inbjudande och majestätiskt på samma gång. Ta gärna en guidad tur!

Efter att ni besökt slottet cyklar ni ner till Mosel och fortsätter längs cykelvägen ner till den historiska vinorten Kobern-Gondorf. Besök en terrassodlad vingård, då dessa sluttningar är mycket branta och ofta byggda på små terrasser. På dessa branta sluttningar odlas främst Riesling och Pinot Noir. Parkera cyklarna och promenera genom vinbyn Winningen, en av de vackraste byarna i Tyskland. Härifrån har ni sedan inte många kilometer fram till staden Koblenz där cykelturen avslutas.

Dag 6 – avslutning
Efter frukosten avslutas er cykelsemester. Från Koblenz är det lätt att ta tåget till Hamburg eller Frankfurt.

Pris & bokning

Vad är inkluderat?

5 nätter i hotell
5 frukostar
3 vinprovningar (Neumagen-Dhron/Piesport, Reil/Burg och Pommern/Treis-Karden)
Turistinformation
Bagagetransfer
Detaljerat informationspaket med roadbook och kartor med era turer inritade (på engelska)
Möjlighet till GPS-spår
24/7 telefonsupport om ni behöver hjälp

Vad är inte inkluderat?

Resa till och från start av turen enligt programmet.
Reseförsäkring
Cykelhyra (då många tar med sig sina egna cyklar)
Hjälm
Luncher och middagar

Tillägg

Cykelhyra
Extranätter kan bokas längs turen
Transfer till och från flygplats kan ordnas
Soloresenär kan göra denna resa mot viss extrakostnad

Allmän information

Ni kan starta alla veckodagar (bara hotellen har tillgänglighet) mellan april och mitten på oktober.
Cyklingen är lätt och är mestadels längs separata cykelvägar.

Hur tar vi oss till Mosel?

Tåg till Hamburg och sen vidare till Moseldalen.
Flyger ni så är Frankfurt närmsta flygplats, sedan är det cirka 3 timmar i tåg.

Vilka cyklar kan vi hyra av er?

Ni kan välja mellan hyra moderna hybridcyklar eller elcyklar.

7-växlad touringcykel med fotbroms, 89 €
Elcykel 8-växlad med fotbroms, 249 €

I cykelhyra ingår cykel, 1 cykelväska, reparationskit och lås.

Vi tipsar om att ni tar med egna hjälmar, cykelhandskar och cykelbyxor/silicon-sadel.

Pris och bokning

DatumDel i dubbelrum
12-18 april749 €
19 april - 16 maj869 €
17 maj - 20 juni929 €
21 juni - 15 aug869 €
16 aug - 26 sept929 €
27 sept - 10 okt869 €
11 okt - 18 okt749 €

Priserna gäller för del i dubbelrum för 2025. Det finns möjlighet till enkelrum, kontakta oss för pris.

För mer information, kontakta oss: info@cyklavandra.se

    Bokning

    Genom att fylla i detta formulär gör ni en bokning. Det är därför viktigt att ni innan ni går vidare bekräftar att ni läst hur vi bokar upp allt för våra självguidade resor, den informationen hittar ni här - Bokning av självguidade resor.

     


    Jag har läst och godkänner bokningsvillkoren och är medveten om att bokningen är bindande - läs bokningsvillkoren här Jag godkänner att ni sparar mina data. Jag önskar få erat nyhetsbrev.

    Galleri

    Andra härliga resor

    Teneriffa & La Gomera

    Teneriffa & La Gomera

    Fantastiska Teneriffa och vandringsön La Gomera under en härlig vandringsvecka. Ni börjar med Teneriffas vackra berg i och i närheten ...
    Cykla bland slotten i Loiredalen

    Cykla bland slotten i Loiredalen

    Loiredalen med sina 22 slott och fantastiska historia är som gjord att utforska med cykel. Här längs vägen mellan Atlantkusten ...
    Kroatien - vandring från berg till kust

    Kroatien – vandring från berg till kust

    En härligt avstressande vandringsresa från de vackra byarna i hjärtat av Istrien ner till Opatija, en elegant kustresort från 1800-talet ...