Towards Tenerife
Underbar solnedgång på Gran Canaria

Gran Canaria bjuder på fantastiska vandringar i ett stort landskap! Det här paketet har vi förberett med en mycket duktig lokal samarbetspartner som tar emot er på flygplatsen och guidar er under era vandringsdagar. Ni får uppleva de södra, centrala och den vilda nordvästra delen av Gran Canaria! Vi har jobbat mycket och guidat på Gran Canaria och det är en av våra favoritdestinationer i Spanien.

För många fler bilder, se här

Om ni vill förlänga resan med några dagar i Las Palmas eller på sydkusten fungerar det utmärkt, då ordnar vi så att ni blir upphämtade/avlämnade där istället för på flygplatsen.

Det här paketet passar utmärkt från par till kompisgäng.

Svårighetsgrad: Lätt – medel

High above the valley floor

Dag 1 –Ankomst till Gran Canaria

Ni blir hämtade på flygplatsen och skjutsade upp till ert hotell i byn Agüimes.

Agüimes (280 meter över havet) är en mysig och lugn liten by i sydöstra hörnet av Gran Canaria med en trevlig gammal bydel, en konstutställning i hela byn med bronsskulpturer, färgglada hus och en imponerande kyrka. Kyrkan är skyddat som nationellt monument. Byn erbjuder också ett rikt kulturellt liv och har många populära event under året. Byn har också många restauranger av hög kvalité.

Dag 2 – Gran Canarias naturliga triangel Guayadeque – Los Marteles – Tirajana

En härlig första vandringsdag i Guayadeque-dalen. Detta är en spännande plats med unik geologi, växtlighetet och en levande historia. Vandringen startar i ”Montaña de las Tierras”, där ni ser den gigantiska dalen. Ni följer sedan en den gamla vandringsleden in mot öns centrum, och där vi kommer till ”Caldera de los Marteles”. Ni fortsätter sedan genom pinjeskogen som så småningom tar er till utsiktspunkten ”Caldera de Tirajana’s”, där ni har en vacker utsikt över Santa Lucía och bergskedjan Amurga. Vi följer sedan leden uppe på höjden av berget Guayadeque tills vi kommer tillbaka till vår startpunkt.

Information vandring:
Distans: 14,7 km
Totalt ackumulerad vandring uppför: 685 m.
Total ackumulerad vandring nerförd: 685 m.
Picnic på vandringen.

Logi i Agüimes

Byn Tejeda
Tejeda, en av Spaniens 10 vackraste byar.

Dag 3 – Roque Nublo – hjärtat av Gran Canaria

Denna dag byter ni hotell så ni packar ihop era väskor och lämnar väskorna i lobbyn.

Roque Nublo är en natursymbol för Gran Canaria, ett måste när du besöker ön och är intresserad av dess natur. Vandringsrutten Roque Nublo startar vid El Garañón, och sträcker sig runt kanten av Caldera de Tejeda (Tejedas krater), vilken är resultatet av en mängd vulkaniska utbrott genom historien. Största delen av denna vandring går genom natur med många endemiska växter så som den kanariska tallen. Från utsiktspunkten La Fogalera ser vi det mäktiga landskapet inklusive det heliga berget Roque Bentaiga och också Spaniens högsta berg Teide ovanför molnen. Vi fortsätter vår vandring runt Roque Nublo upp till dess bas.

Information vandring:
Distans: 12,6 km.
Totalt ackumulerad vandring uppför: 461 m.
Totalt ackumulerad vandring nerför: 461 m.

Picnic på vandringen.
Transfer till Tejeda

Tejeda är beläget mitt i centrum av ön. Det är en liten by där ni har en fin utsikt över Gran Canarias västra sida, och speciellt över bergstoppen ”Roque Bentaiga”, en klippa som ansågs helig av ursprungsbefolkningen på ön. Tejeda har nylingen inkluderats på listan av de 10 vackraste byar i Spanien! I Tejeda finner ni också den högst belägna vingården på Gran Canaria, en gård som fått många priser för sina viner. Tejeda är också känt för sin produktion av olika slags mandelkakor, mandelträden som växer i området är fantastiskt vackra speciellt om ni besöker byn i februari, då de blommar!

Logi i Tejeda.

 

 

Dag 4 – ledig dag i Tejeda

Frukost
Ledig dag att njuta av Tejeda.
Logi i Tejeda.

Dag 5 – kamvandring till Artenara

Vägen till Artenara erbjuder imponerande utsikt över bergen på Gran Canaria västra sida. Vi kallar denna delen av ön för de 100 dalarnas ö. På dagens tur kommer ni framför allt att njuta över den vackra utsikten över bland annat Roque Nublo, Roque Bentaiga och Acusa-dalen. De flesta dagar kan ni också nu se den vackra siluetten av vulkanen Teide. Denna tur slutar i charmiga byn Artenara.

Information vandring:
Distans: 7,5 Km.
Total ackumulerad vandring uppför:226 m.
Total ackumulerad vandring nerför: 525 m.

Picnic på vandringen.
Logi i Tejeda.

Dag 6 – ledig dag i Tejeda och Agaete

Transfer ner till kusten och byn Agaete

Agaete är en liten by belägen på norra sidan av Gran Canaria. Agaete är en liten by vid havet, och har en liten strand, liten hamn, fin utsikt över havet och klipporna på Gran Canarias västra sida. Agaete erbjuder en hel del trevliga aktiviteter, bla besök på kaffeplantage, vinbodega, simma i dess naturliga swimmingpooler, besöka den lugna lilla staden. Här finns också en del trevliga restauranger belägna i hamnen Puerto de las Nieves.
Logi i Agaete

Nati running

Dag 7 – Caldera de Bandama

Vi startar rutten med att vandra 200 meter ner till botten av ”grytan” Caldera de Bandama (caldera = krater). På väg ner så börjar vi känna att vi kommer in i en isolerad värld, där luften, ljuden, växtligheten och hela livet härnere har en egen rytm, vi kommer till en plats som känns främmande och idyllisk på samma gång. Ett besök i ”Caldera de Bandama” hjälper oss att förstå det geologiska ursprunget av Gran Canaria, en ö som är resultatet av tusentals vulkaniska utbrott i historien.

Bandama Natural Monument är en del av ett skyddat område – ”Tafira Protected Landscape”. När vi kommer till centrum av kratern kommer vi att känna oss små, med de väldiga kraterväggarna runt om oss. Detta område är också ett av de största vinproducerande områden på Gran Canaria, jorden och klimatet här, har idealiska förutsättningar för att odla bra vin!

Information vandring:
Distans: 7 km.
Total ackumulerad vandring uppför: 421 m.
Total ackumulerad vandring nerför: 421 m.

Picnic på vandringen
Vinprovning på lokal vingård.

Logi i Agaete

Dag 8 – hemresa

Frukost
Transfer till Gran Canarias Internationalla flygplats (3 timmar innan ert flyg avgår)

Tidsperiod & pris

AntalHotellpaketJanuary - MajJuni - SeptemberOktober - December
Del i dubbelrumStandard825 €/person790 €/person855 €/person
EnkelrumStandard 1285 € 1185 €1350 €
Del i dubbelrumPlus865 €/person830 €/person925 €/person
EnkelrumstilläggPlus1320 €1250 €1360 €

Inkluderat i paketet
– 2 nätter på ert valda hotell i Agüimes
– 3 nätter på ert valda hotell i Tejeda
– 2 nätter på ert valda hotell i Agaete
– Frukost varje dag
– Transfer ankomstdagen från flygplatsen till ert första hotell
– Transfer sista dagen från Agaete till flygplatsen
– Alla transfers under vandringsdagarna
– Vinprovning i Agaete
– 4 dagars guidad vandring
– En liten pick-nick och vatten för varje dags vandring
– Möte på flygplatsen eller hotellet med er lokala guide på ankomstdagen

Observera
– Vissa dagar kan vandringarna bytas på grund av till exempel väder
– Ni kan komma att guidas med andra vandrare om dom har samma program som er

Ingår ej

Flyg till Gran Canaria
Övrigt som ej nämns ovan

STANDARD

Standardpaketet med bra men lite enklare boenden. Hotel Rural Villa de Agüimes (Agüimes) + Apartamentos la Tea (Tejeda) + Hotel El Cabo ** (Agaete)

PLUS

Lite bättre hotell i varje by. Hotel Rural Los Camellos (Agüimes) + Hotel Rural Fonda de la Tea (Tejeda) + Hotel Roca Negra **** (Agaete)

Önskar ni halvpension för hela veckan så kostar det 145 €/person. Varje hotell har restauranger i närheten om ni inte väljer detta alternativ.

OBS! Jul och påsk är är högsäsong och kan vara lite dyrare och framförallt svårare att få rum.

Andra härliga resor

Cykla på Kuba

2020-01-04 - 2020-01-16

Kuba – yoga och vandring

2020-02-16 - 2020-02-26

Kanarieöarna

2020-03-22 - 2020-03-29

Orkidévandring i Italien 2020

2020-04-18 - 2020-04-25