Datum: 9-15 maj 2019

Maj månad är verkligen den stora blomstertiden i Katalonien. Den smältande snön i Pyrenéerna och de vårregn som är vanliga får i kombination med stigande temperaturer all växtlighet att sätta fart. Den här resan kombinerar vi tre fantastiska blomsterupplevelser till en härlig resa. Vi börjar vid foten av Pyrenéerna där vi har hjärtat av den vackra katalanska glesbygden med sina gamla bondgårdar och härlig blomsterprakt. Denna del av resan har vi med en biolog som specialicerar sig på bergsblommor och kan mycket även om medicinväxter, geologi och övrigt.

 

Därefter åker vi till den berömda årliga blomsterfestivalen i Girona, Temps de Flor, där vi får en guidad tur av staden. En otroligt fin upplevelse att få besöka en av Spaniens vackraste städer under denna vecka. Se gärna detta vackra fotoalbum från 2018 års festival så förstår du vad vi menar. 

Avslutningsvis åker vi ner till den härliga Costa Brava-kusten där vi gör två fina vandringar längs kusten. Vi besöker också den spännande stora botaniska trädgården Cap Roig. En skön avslutning med möjlighet till strand och bad.

Denna resa blir vi max 15 resenärer på grund av hotellens storlek. Därför gäller först till kvarn.

 

Tidsplan

9 maj – ankomst
Transfer från flygplatsen upp till vårt hotell Can Majoral uppe i Pyrenéerna och mitt ute på den Katalanska landsbygden. Hotellet är en gammalt masia (bondgård) som man totalrenoverat och ligger perfekt beläget för vandringar i området.
Vi checkar in och äter sedan middag på hotellet.
Boende: Can Majoral

10 maj – vandring vid foten av Pyrenéerna 
Vi gör idag en vandring i området med en biolog specialicerad på Pyrenéerna. Vår guide berättar om floran och naturen som vi ser på vägen. På vägen äter vi en härlig picknick. På eftermiddagen tar vi det lugnt vid hotellet eller för de som vill tar vi en taxi in till lilla staden Berga för shopping och sightseeing.
Middag på hotellet.
Boende: Can Majoral

11 maj – vandring, vingård och Girona
Vi äter en god frukost, checkar ut från vårt hotell och lämnar väskorna i receptionen, vi gör återigen en vandring i närområdet och äter en medhavd picnic. Efter vandringen åker vi vidare ner mot staden Girona, på vägen gör vi ett stop på trevliga vinbodegan Abadal innan vi fortsätter ner till stan. Eftermiddagen fri för att utforska staden Girona.
Boende: Hotel Peninsular
Middag på egen hand men för de som vill följs vi åt.

12 maj – Girona och Temps de Flor
Idag går vi runt med vår guide i fina staden Girona och den fantastisak blomsterfestivalen Temps de Flors. Nästa år blir det 64:e året som man firar denna festival. Lunch på egen hand och sedan efter den så åker vi ner mot havet och fina byn Calella de Palafrugell.
Boende: Hotel Alga
Middag på hotellet

13 maj – vandring till Tamariu
Vi äter en god frukost på vårt hotell i byn och sedan gör vi en vandring bort till fina byn Tamariu. Här äter vi lunch, kanske lite sol och bad innan bussen tar oss tillbaka till Calella de Palafrugell.
Boende: Hotel Alga
Middag på egen hand.

14 maj – Cap Roig
Efter en god frukost tar vi idag en kort promenad utanför byn och till Cap Roig och den botaniska trädgården. Vi gör ett guidat besök i denna fina park.
Eftermiddagen fri för egna upptäckter i de vackra omgivningarna.
Boende: Hotel Alga
Avslutningsmiddag på kvällen på vårt hotell.

15 maj – hemresa
Efter frukost avslutas resan.

OBS! Då flera av deltagarna väljer att stanna kvar vid kusten så ingår inte transport till flygplatsen i paketpriset. Däremot så samordnar vi självklart transport för de som åker hem denna dag. Det går också lokalbuss till Barcelona och flygplatsen.

Vårvandring i berg

 

Pris och bokning

Pris: 7800 kronor

Priset inkluderar:
6 nätter, logi del i dubbelrum
Måltider enligt programmet, 6 frukostar, 4 middag, 1 lunch
Transporter enligt programmet

Ingår ej
Flyg till/från Barcelona
Enkelrumspris: på förfrågan
Tillkommer för transport från vandring, dryck till maten och övriga luncher och middagar som inte står specificerat i programmet.

Anmälan och mer information asa@activespain.se

Andra härliga resor

Korfu & Paxos

september 22 - september 29

Piemonte & Ligurien

oktober 7 - oktober 13

Priorat med lokalguide

oktober 10 - oktober 14