Datum: 8-14 maj 2020

Maj månad är verkligen den stora blomstertiden i Katalonien. Den smältande snön i Pyrenéerna och de vårregn som är vanliga får i kombination med stigande temperaturer all växtlighet att sätta fart. Den här resan kombinerar vi tre fantastiska blomsterupplevelser till en härlig resa. Vi börjar vid foten av Pyrenéerna där vi har hjärtat av den vackra katalanska glesbygden med sina gamla bondgårdar och härlig blomsterprakt. Denna del av resan har vi med en biolog som specialicerar sig på bergsblommor och kan mycket även om medicinväxter, geologi och övrigt.

 

Därefter åker vi till den berömda årliga blomsterfestivalen i Girona, Temps de Flor, där vi får en guidad tur av staden. En otroligt fin upplevelse att få besöka en av Spaniens vackraste städer under denna vecka. Se gärna detta vackra fotoalbum från 2018 års festival så förstår du vad vi menar.

Avslutningsvis åker vi ner till den härliga Costa Brava-kusten där vi vandrar längs kusten. Vi besöker också den spännande stora botaniska trädgården Cap Roig. En skön avslutning med möjlighet till strand och bad.

Denna resa blir vi max 15 resenärer på grund av hotellens storlek. Därför gäller först till kvarn.

 

Tidsplan

8 maj
Transfer från flygplatsen upp till vårt hotell Casa Marcial i fantastiskt fina medeltida byn Besalú, känd som en av de vackraste byarna i Spanien. Hotellet är nybyggt och vackert integrerat i byn och de gamla byggnaderna. Vi checkar in och äter sedan gemensam middag i byn (ingår).
Hotell: Casa Marcial

9 maj
Vi gör idag en vandring i området med en lokal naturguide från området. Vår guide berättar om floran och faunan som vi ser på vägen. Vi tar med picknick (ingår) som vi äter på lämplig plats. På eftermiddagen fri tid, antingen tar vi det lugnt vid hotellet eller strosar runt i den fina lilla byn. Middag på egen hand.

10 maj
Vi äter en god frukost och går sedan en vandring runt vår vackra by. Därefter åter till hotellet för en snabb lunch i byn  och sedan buss till ett vingårdsbesök på trevliga vin bodegan La Vinyeta. På vägen tillbaka stannar vi till i staden Figueres, Salvador Dalis hemstad. De som vill kan här besöka hans museum, och vi har tid för lite tapas i stan innan bussen går tillbaka på kvällen.

11 maj
Frukost och sedan transport till dagens vandring. På vägen stannar vi till i byn Castefollit de la Roca, byggd uppe på en utskjutande basaltklippa. Vi kör sedan några kilometer till byn Sadernes där vi vandrar in i den spektakulära dalgången. För de som inte räds kallt vatten kan man ta ett dopp i fjällbäcken vi vandrar längs. Vi har själva köpt med oss pick-nick för dagens vandring. Middag på egen hand.

12 maj
Vi äter tidigt en god frukost på vårt hotell och sedan åker vi buss till Girona och den världskända blomsterutställningen Temps de Flor då hela stadens görs om till ett konstverk med blommor. Här vandrar vi runt och njuter av allt det vackra under några timmar. Efter lunch, som vi äter på egen hand, fortsätter vi ned till kusten och checkar in på vårt hotell vid stranden. Middag på egen hand på någon av restaurangerna vid stranden.
Hotel Terramar

13 maj
Efter frukost blir vi hämtade av buss och skjutsade till den fantastiska botaniska trädgården Cap Roig. Efter besöket där vandrar vi sedan längs kusten tillbaka till vårt hotell. Bad och lunch (på egen hand) på vägen. Gemensam avslutningsmiddag.

14 maj
Resan avslutas men om ni vill stanna kvar för flera dagar med sol och bad så bokar vi gärna in er längre på hotellet.

OBS! Då flera av deltagarna väljer att stanna kvar vid kusten så ingår inte transport till flygplatsen i paketpriset. Däremot så samordnar vi självklart transport för de som åker hem denna dag. Det går också lokalbuss till Barcelona och flygplatsen.

Vårvandring i berg

 

Pris och bokning

Pris: 8650 kronor

Priset inkluderar:
6 nätter, logi del i dubbelrum
Måltider enligt programmet, 6 frukostar, 2 middag, 1 pick-nick lunch
Transporter enligt programmet

Ingår ej
Flyg till/från Barcelona
Enkelrumspris: på förfrågan
Tillkommer för transport från vandring, dryck till maten och övriga luncher och middagar som inte står specificerat i programmet.

Anmälan och mer information asa@activespain.se