Datum: torsdag 31/3 till måndag 4/4

Följ med en exklusiv och härlig berglöpningshelg till vackra Costa Brava! Vi kombinerar härliga turer, bra boende, god mat och mycket skratt till en sån där helg som man kommer ihåg länge.

Springer gör vi på fantastiska stigar vid Medelhavet och uppe i bergsmassivet Montseny. Bor gör vi på ett litet hotell i vår favoritby Calella de Palafrugell. Leder oss gör Sarah Hansson, svenska boende i området Costa Brava.

Sarah

Sarah Hansson

Bor sedan många år i Katalonien och sen några år i Costa Brava. Hon är personlig tränare. Löpning, swimrun, yoga och gravel-cykling är några av hennes passioner. Hon tävlar också framgångsrikt i flera discipliner. Då Sarah spenderar största delen av sin fritid utomhus och på upptäcktsfärd får hon ofta höra att hon känner till området bättre än infödda lokalbor och guidar därför också många katalaner och spanjorer, både till fots och på cykel.

Se mer på hennes hemsida och Instagram.

Tidsplan

Torsdag 31/3
Vi möts på flygplatsen i Barcelona. Upphämtning tajmas med flyget som rekommenderas här nedan. Reser ni ned innan så kommer ni ut till flygplatsen och möter oss där.

Vid ankomst till vårt hotell checkar vi in och ger oss ut på en 5-6km bensträckare i lugnt tempo till Cap Roig, genom byn och tillbaka längs med kusten. Är benen pigga går det att lägga till ett par kilometer. Tillbaka på hotellet kör vi ett lugnt helkroppspass med core och yoga (45min).

Gemensam middag på hotellet

Fredag 1/4
Frukost på hotellet
Efter frukost hoppar vi in i vår buss och åker till vackra byn Begur. Härifrån har vi fantastiskt vacker bergs-kustlöpning tillbaka till hotellet. Vi springer efter den gamla smugglarleden Camí de la Ronda och passerar flera vackra vikar och kustbyar.

Vi börjar vid Castell de Begur (260 möh) där vi har en 360-graders utsikt över regionen som vi utforskar. Första sträckan är går utför ner till den lilla viken Aiguafreda, härifrån följer vi kusten under 20km tillbaka till vår by Calella de Palafrugell. Costa Brava kan översättas som den vilda kusten och det här är en av de bästa sträckorna för att uppleva den i sin helhet. Här är bergen inte höga men då vi springer ner till havet flera gånger så får vi höjdmeter så det räcker

Väl tillbaka byter vi om och äter sedan en sen lunch nere vid havet i vår by Calella de Palafrugell (betalas på egen hand).

Efter lunch håller Sarah en föreläsning om styrka och rörlighet och varför det är så viktigt för bergslöpare och vi kör ett kortare pass för att prova övningarna och återhämta oss från morgonens äventyr.

Cirka 20 km, +800 höjdmeter, -1000 höjdmeter.

Gemensam middag på hotellet

Lördag 2/4
Morgonyoga i trädgården 45 min
Frukost

Idag kan ni sedan välja mellan bergslöpning eller gravel-cykling. Om ni vill prova gravel-cykling så anmäler ni det innan så vi kan hitta en lämplig cykel till dig. Priset är 500 kr.

Vi styr sedan till de vackra Gavarres-bergen där vi springer respektive cyklar en härlig morgonrunda. Gavarresområdet sträcker sig från kusten ända till Girona och erbjuder perfekta grusvägar för gravel cykling och oändliga stigar för löpning. Lite varsom dyker det upp hus, både bebodda och övergivna, och små, en gång i tiden, kyrkor.

Löpning: 15-20 km, +- 600 höjdmeter
Cykling: 30-40 km, +-600 höjdmeter

Därefter åker vi till en typisk katalansk lantgård där vi äter härlig en härlig calçotada – en speciell sorts vårlök som man grillar tillsammans med kött (eller vegetariska alternativ). Dessa luncher tar sin lilla tid så efter transporten tillbaka till hotellet så tar vi det bara lugnt innan vi äter en lättare middag på hotellet.

Middag på hotellet

Söndag 3/4
Efter frukost beger vi oss idag upp till bergen med målet att ta oss upp till toppen Matagalls, 1697 meter, högsta toppen i bergsmassivet Montseny. Det här är ett riktigt bergslöparmecka med massor av härliga stigar och sköna mängder höjdmeter. Idag kommer vi träffa många katalanska löpare som är ute på sin söndagstur. Till lunch äter vi medhavda mackor ute i bergen. En riktigt härlig heldag!

Avskedsmiddag på trevlig restaurang i byn.

Måndag 4/4
Tidig morgonlöpning
Frukost
Transport till flygplatsen

Pris

Pris 7950 kr, del i dubbelrum
Enkelrumstillägg 900 kr

Ingår
4 frukostar
4 middagar
3 luncher
Alla transporter
Svensk guide

Ingår ej
Flyg (se nedan för rekommenderat flyg)
Dryck

Extra
Enkelrum
Gravel-cykling, 500 kr

Rekommenderat flyg

Vi anpassar transporten till och från flygplatsen till dessa flyg.

Torsdag 31/3 Stockholm – Barcelona
Norwegian, 10:25 – 13:50

Måndag 4/4 Barcelona – Stockholm
Norwegian, 14:35 – 18:10

    Bokningsförfrågan

     

     

    * Denna förfrågan är inte bindande.

    Galleri