Läsarresa – Kanarieöarna

///Läsarresa – Kanarieöarna
Läsarresa – Kanarieöarna2018-04-11T15:37:01+00:00

Canyon and terrasses

Datum: 11-18 mars 2018

Under en härlig vecka vandrar du i lagerskogar, vulkanlandskap och välbevarade koloniala miljöer. Vi färdas bortom turiststråken och bor på särskilt utvalda hotell för att uppleva det genuina och välbevarade gamla Kanarieöarna. Vi besöker två av Spaniens 14 nationalparker.

Kanarieöarna ligger i floraområdet Makaronesien och växtlivet är enastående under mars månad. Öarna har sedan 70-talet lockat till sig vandringsälskare från hela Europa med sin storslagna natur och välutvecklade vandringsleder. Under flera av dagarna kommer vi att kunna erbjuda två alternativ med olika svårighetsgrad. Resan leds av mycket erfaren svensk guide med stor kunskap om Kanarieöarna.

 

Tidsplan

Dag 1 – Resdag

Flyg från Köpenhamn

Ankomst till Teneriffa och transport till vårt hotell i La Laguna. Hotellet är en riktig pärla, centralt beläget i studentstaden La Laguna. De gamla kvarteren i La Laguna är Kanarieöarnas största stadskärna i kolonial stil.

Middag på hotellet

Hotell: Laguna Nivaria Resort and Spa

Dag 2 – Anagahalvöns lagerskog

Vandring på norra Teneriffa där vi går ner mot havet genom Anagahalvöns kustnära lagerskogar. Landskapet är spektakulärt med lavaformationer och fantastiska utsikter över Atlanten, Vandringen är 8 km med en höjdskillnad på 600 meter neråt.

Tapasrunda i studentstaden La Laguna på kvällen.
Hotell: Laguna Nivaria Resort and Spa

Dag 3 – Nationalparken vid Teide

Vandring i nationalparken Las Cañadas vid vulkanen Teide, Spaniens högsta berg. Gårdagens vandring var härligt grön och frodig, idag får vi uppleva det häftiga stelnade lavalandskapet i ökenlandskap på över tvåtusen meters höjd. När vi når toppen är vi på hela 2718 meters höjd och har en fantastisk utsikt mot Teide, ner över havet och oftast över Gran Canaria. Vandring 14 km, höjdskillnad 600 m upp och ner. Denna dag finns ett lättare alternativ utan höjdskillnader på 10 km.

Middag på egen hand.
Hotell: Laguna Nivaria Resort and Spa

Dag 4 – Gröna kullarna utanför La Laguna

På förmiddagen gör vi en skön och lite lättare vandring över de gröna kullarna utanför La Laguna, totalt cirka 5 km och 200 höjdmeter.

När vi kommer tillbaka till hotellet väntar en kort transfer på 10 minuter till norra flygplatsen där vi tar ett inrikesflyg, ett litet propellerplan, över till La Gomera. Flygturen ger en otrolig utsikt över Teide och det område där vi vandrade under gårdagen.

Väl på La Gomera tar vi buss till huvudstaden och checkar in på vårt nästa hotell.
Middag i charmiga San Sebastians stadskärna.
Hotell: Torre del Conde

Dag 5 – La Gomeras högsta topp

Vandring till Garajonay, La Gomeras högsta topp, och sedan vidare genom ett vackert odlingslandskap ner till byn el Cercado. Här uppe finns otaliga stigar och vi letar oss sakta men säkert ner mot el Cercado. Här uppe är oftast en behaglig temperatur och i mars hör man ofta sjungande kanariefåglar. Floran är fantastisk och mycket varierad. Vandring på 10 km, 200 höjdmeter uppåt och 500 höjdmeter nedåt.

Middag på egen hand
Hotell: Torre del Conde

Dag 6 – La Gomeras lagerskogar

Vandring från just öns högsta punkt ner genom vackra lagerskogar ner till El Cedro. Vi äter lunch på restaurang i El Cedro innan vi fortsätter med en kortare vandring till den plats där vår buss kan hämta upp oss. Vandring på 8 km, 200 höjdmeter uppåt, 600 höjdmeter nedåt.

Middag på en rustik landsortsrestaurang
Hotell: Torre del Conde

Dag 7 – La Gomeras soliga sydsida

Vi gör en kortare vandring i naturen under förmiddagen och det finns också tid att se vattenkällan där Columbus bunkrade vatten inför sin första resa över Atlanten! I San Sebastian hämtar vi upp vårt bagage och går ombord på färjan. Vi har sedan en trevlig 45 minuters båtfärd över till Los Cristianos på Teneriffa där vi checkar in på vårt hotell.

Avskedsmiddag i Los Cristianos.

Dag 8 – Hemresa

Efter frukost åker vi buss till flygplatsen för incheckning och flyg hem.

Thord

Pris & Bokning

I programmet ingår
Svensk guide
Frukost
5 middagar
6 luncher
Samtliga transporter enligt program.

Pris endast: 14300 kronor, del i dubbelrum

För mer information och för att boka: anders.elmfors@naturtema.se

Svårighetsgrad

Medel (läs mer om svårighetsgrader)

Hotell

Laguna Nivaria
4 stjärnigt hotell i La Laguna

Torre del Conde
3 stjärnigt hotell på La Gomera

Hotel Andreas 
2 stjärnigt fräscht och centralt beläget hotell i Los Christianos

Flygtider

11 mars – utresa – Köpenhamn -> Teneriffa 
SAS SK2627 07.45 – 12.10

18 mars- hemresa – Teneriffa -> Köpenhamn
SK2628  13.10 – 19.35

La Gomera

Little frog