Yoga och vandring Costa Brava

//Yoga och vandring Costa Brava
Yoga och vandring Costa Brava 2018-05-02T12:59:31+00:00

 

Datum nästa resa: 26-30 maj 2018

Port Salvi – är Katalanska och betyder ”säker hamn”, vi tycker att detta är en underbar plats att ladda batterierna på. 

Följ med oss på denna fantastiska resa där vi ger dig det bästa av det som vi tycker ger hälsa och balans i tillvaron i form av yoga, vandring, massage och naturligtvis god mat och dryck. Detta är en resa att njuta av, vi lämnar stress och prestationer bakom oss och fokuserar på att bara vara, här och nu, det är allt som behövs.

Orten Sant Feliux de Guíxols norr om Barcelona är en av de mest fantastiska platser som finns för vandring och yoga. Vi startar dagen med yoga, sedan vandrar vi längs med GR92 genom vackra små byar, fina stränder med skyddade vikar, äter lunch och njuter av den katalanska maten innan vi tar oss tillbaka till hotellet.

Där får du egen tid i form av sol, bad, mera yoga eller kanske en skön behandling. På kvällarna äter vi gemensam middag.

Vi bor på hotell Eden Roc som ligger på en halvö strax utanför Sant Feliu de Guixols. Hotellet har ett enastående läge och alla rum är luftkonditionerade och har havsutsikt. Runt hotellet böljar sig en subtropisk trädgård och det finns både inom- och utomhuspooler. Hotellet serverar läcker medelhavsmat samt vegetarisk mat tillagad enligt ayurveda (Indiskt hälsosystem).

Dag fyra finns det möjlighet att antingen ha en skön dag vid poolen eller om du hellre vill röra på dig byter vi vandringen mot cykel och beger oss till vingården Celler Mas Oller. 

Yoga på stranden

Tidsplan

Dag 1 – 26 maj
Ankomst hotellet.
19.30 Välkomst-cocktail med tapas.

Dag 2 – 27 maj
07.00 Yoga med Monica
08.15 Frukost
09.30 Transfer upp till till vackra staden Begur, här finns tid att njuta av utsikten samt att strosa runt, kanske shoppa lite i denna lilla pärla, innan vi vandrar ner mot havet och äter en god lunch vid havet.
20.30 Middag på hotellet.

Dag 3 – 28 maj
07.00 Yoga med Monica
08.15 Frukost på hotellet
09.30 Vandring till Platja d’Aro, vi startar vår vandring från hotellet, går genom byn och vidare längs kusten förbi byarna S’Agaró och sedan bort till Platja d’Aro. Vi tar härifrån bussen tillbaka till hotellet.
20.30 Middag på hotellet.

Dag 4 – 29 maj
07.00 Yoga med Monica
08.15 Frukost
10.30 Cykeltur (frivilligt annars lugn dag vid poolen).
Med sina fantastiska cykelvägar, medeltida byar, välkända viner med anor från romartiden och vackra natur är det inte konstigt att Costa Brava är en stor cykeldestination.
Ni börjar dagens cykling i byn Pals, känd som en av de mest välbevarade medeltida byarna i området.
Sakta och med tid för pauser tar ni er längs de små landsvägarna till den familjeägda vingården Celler Mas Oller. Där stannar ni för ett trevligt vingårdsbesök där ni får insikt i hur vin produceras i området.
Vi provsmakar även vingårdens egna viner. Transport tillbaka med bil till hotellet.
20.30 Middag på hotellet.

Dag 5 – 30 maj
Hemresa

Vandring efter kusten

Om oss


 
Åsa Sandström arbetar sedan många år i resebranschen, senaste drygt tio år tillbaka bor hon i Barcelona och driver företaget Active Spain tillsammans med kollegan Pär Lindholm. Åsa älskar att vara ute i naturen och de vandringsresor som hon och Pär arrangerar är mycket uppskattade.

– Vandring ger lugn och ro, därför strävar vi också efter att inte ha för stora grupper när vi vandrar. Mitt jobb är ett privilegium säger Åsa, jag får vistas i fantastisk natur tillsammans med underbara människor!

Monica

Monica Jacobsson är utbildad och licenserad yogalärare. Första mötet med yogamattan var för 15 år sedan, ett möte som visade sig bli hennes livlina. Hennes lärare har bland annat varit Ulrica Norberg, känd yogaprofil både i Sverige och utomlands.

– Yoga är en ständigt pågående process med dig själv och din inre utveckling och handlar inte så mycket om att göra avancerade positioner. Behöver du balans i din vardag är yoga ett fantastiskt sätt att skapa balans i både kropp och själ.

Lotta Nygren-Bonnier är diplomerad hudterapeut och massör och bor sedan många år tillbaka i Barcelona där hon jobbar på Barcelona Well Woman Centre. Under åren har Hon utvecklat sin teknik och tanke kring massage och hudvård och specialiserar sig idag på alternativa behandlingar som ger avslappning, välbefinnande, omtanke och positiv förändring.

Ett antal gånger om året finns Lotta på Mamitasthlm i Vasastan, där du också kan njuta av hennes behandlingar.

Pris och bokning

Pris endast 715 €!

Ingår
Logi del i dubbelrum med havsutsikt
Halvpension (frukost och middag)
Välkomstcocktail med tapas första kvällen.
Yoga
2 vandringar med guide längs den vackra kusten
Lunch vid havet dag 2
En massagebehandling av Lotta.

Extra
Cykeltur med besök på vingård med provsmakning, följt av lunch.
Pris: 95€

Ingår ej
Flyg till/från Barcelona

Anmälan och mer information asa@activespain.se

Kommande resor